Κορονοϊός: Πέθανε ηλικιωμένη στο ΑΧΕΠΑ – Ο γιος της είχε αρνηθεί τον εμβολιασμό της

«Η ηλικιωμένη δεν είχε εμβολιαστεί» για κορονοϊό, υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του το Χαρίσειο Γηροκομείο.

Απεβίωσε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης μία 85χρονη τρόφιμος του Χαρίσειου Γηροκομείου, η οποία είχε διαγνωστεί θετική στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ιδρύματος, η γηροκομούμενη είχε διαγνωστεί θετική στον έλεγχο που πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ στις 2 Μαρτίου.

Ακόμη, «η ηλικιωμένη δεν είχε εμβολιαστεί, καθώς ο γιος της εγγράφως (05/01/2021) αρνήθηκε τον εμβολιασμό της μητέρας του, παρά τη σχετική παρότρυνση του υπεύθυνου γιατρού και τη γενική οδηγία της Διεύθυνσης του Ιδρύματος», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του το Χαρίσειο Γηροκομείο.

Η ηλικιωμένη, με ήπια συμπτώματα διακομίσθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο το ίδιο βράδυ, σημειώνεται, και προστίθεται πως εισήχθη σε κλινική covid και μέχρι τον θάνατό της, σύμφωνα με την ιατρική ενημέρωση, δεν διασωληνώθηκε, ούτε εισήχθη στη ΜΕΘ.

Το Γηροκομείο εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια της 85χρονης και τονίζει ότι για τον θάνατό της και την πρωταρχική αιτία θανάτου (ιογενής πνευμονία) ενημερώθηκε από το νοσοκομείο.