Εντατικολόγος στο «Σωτηρία»: Υπάρχουν ασθενείς πάνω από τρεις μήνες διασωληνωμένοι

Την ασφυκτική πίεση που ασκείται στα νοσοκομεία της χώρας και κυρίως στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας περιέγραψε η πνευμονολόγος – εντατικολόγος ΜΕΘ Covid στο Νοσοκομείο Σωτηρία, Σοφία Πουρίκη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επισήμανε ότι το Νοσοκομείο Σωτηρία είναι γεμάτο εδώ και περίπου ένα μήνα, ενώ υπάρχουν ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι πάνω από τρεις μήνες.

«Ζούμε το χειρότερο κύμα από την αρχή της πανδημίας. Είναι πάρα πολλοί οι ασθενείς λόγω των μεταλλάξεων, οι οποίες είναι πιο μεταδοτικές και το κυριότερο είναι ότι πρόκειται για νέους ασθενείς. Η κατάσταση στις ΜΕΘ είναι δυναμική. Δηλαδή μπορεί τη μια στιγμή να έχουμε ένα κενό κρεβάτι, γιατί αποσωληνώσαμε έναν ασθενή ή απεβίωσε και την επόμενη στιγμή να καταλαμβάνεται από άλλον ασθενή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την επιστράτευση ιδιωτών γιατρών, η κ. Πουρίκη ανέφερε ότι δεν μπορεί να βοηθήσει ένας οποιοσδήποτε ιδιώτης γιατρός, καθώς είναι διαφορετική η αντιμετώπιση των ασθενών σε ένα ιατρείο και διαφορετική στο νοσοκομείο.

“Οι ΜΕΘ ασχολούνται με ασθενείς που είναι βαρέως πάσχοντες. Χρειάζονται γνώσεις, χρειάζεται εμπειρία και εμπειρία για τον χειρισμό των μηχανημάτων. Για να έρθει ένας γιατρός, χρειάζεται έναν εύλογο χρόνο εκμάθησης. Θα θέλαμε να έρθουν γιατροί με την ανάλογη εμπειρία”, κατέληξε.