Νέος τιμοκατάλογος για τα self tests από τον Κ. Λουράντο – Πώς πήγε από τα 15 ευρώ στα 50 λεπτά για τα τεστ που θα είναι δωρεάν.

“Δεν μπορεί να γίνει στο φαρμακείο η διενέργεια των self tests, χρειάζεται “στολή αστροναύτη” για να γίνει αυτή η διαδικασία”, λέει ο Κώστας Λουράντος, Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, που επιμένει να ζητά λεφτά για τα test, την ώρα που η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι θα είναι εντελώς δωρεάν και η Ν.Δ. του έχει διαμηνύσει να μην ονειρεύεται τιμοκαταλόγους.

Ο τιμοκατάλογος Λουράντου

Ο κ. Λουράντος, που βλέπει πολιτική επίθεση πίσω από τον σάλο που προκάλεσε η δήλωσή του ότι τα τεστ πρέπει να κοστολογηθούν τουλάχιστον στα 15 ευρώ, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα προς μίμηση το μοντέλο της Κύπρου, αποφάσισε να κάνει σκόντο. Με τη φράση “το τζάμπα δεν το εκτιμάει κανείς”, ζητά τώρα μόλις 50 λεπτά και εξηγεί γιατί:

“Λένε να γίνονται δωρεάν όλες οι διαδικασίες από το φαρμακείο, ενώ ήδη εμείς παρέχουμε προσωπικό και χώρο και έχουμε κάνει πολλές υποχωρήσεις στο όνομα του κορονοϊού. Εμείς θα πρέπει να δεχθούμε τον πολίτη, να ψάξουμε στο σύστημα με το ΑΚΜΑ του, να καταχωρίσουμε αυτούς που πήραν τεστ και να γίνει όλη η διαδικασία. Για αυτήν την διαδικασία εμείς ζητούμε μια νόμιμη αποζημίωση, της τάξης των 30-50 λεπτών ανά τεστ“.

Σημειώνεται ότι η επιμονή του κ. Λουράντου να πληρώνονται οι φαρμακοποιοί για να κάνουν μια απλή εξέταση των πελατών τους, και μάλιστα με 15 ευρώ, προκάλεσε θύελλα διμαρτυριών, ενώ στις αρχικές του δηλώσεις είχε αφήσει να εννοηθεί- γεγονός αδιανόητο…- ότι οι φαρμακοποιοί θα πρέπει να πληρώνονται και για τη διανομή των δωρεάν τεστ.

“Το τζάμπα δεν το εκτιμάει κανείς”

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε: “χρειαζόμαστε χρόνο και να υπάρχουν άλλες παράμετροι για να γίνουν τα τεστ στα φαρμακεία και εκτιμήσαμε το κόστος αυτό στα 15 ευρώ, για να γίνουν τα τεστ στα φαρμακεία. Με αυτήν την σύγχυση, έγινε επίθεση στους φαρμακοποιούς ότι ζητάμε 15 ευρώ για να διανείμουμε”.

Για την διανομή μέσω των 11.000 φαρμακείων των self test δωρεάν για τους πολίτες, είπε ότι “θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση του Κράτους με τις φαρμακαποθήκες για να υπάρξει αυτό το κανάλι διανομής των δωρεάν τεστ στα φαρμακεία”.

Ανέφερε επίσης ότι “το self test είναι εύκολο να γίνει, ωστόσο είναι πιθανό αρκετοί να καταφεύγουν στους φαρμακοποιούς για βοήθεια, κυρίως άνθρωποι μεγάλης ηλικίας χωρίς τα παιδιά κοντά τους, δεδομένου ότι ήδη πολλοί δυσκολεύονται και με το πανεύκολο τεστ ζαχάρου, για το οποίο έρχονται στα φαρμακεία”, λέγοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για ελάχιστη αποζημίωση ανά τεστ και σημειώνοντας χαρακτηριστικά “το τζάμπα δεν το εκτιμάει κανείς” και ότι το Κράτος θα πρέπει να δίνει αυτήν την αποζημίωση ανά τεστ.

Ο κ. Λουράντος υποστήριξε ότι τα φαρμακεία έχουν υποστεί μεγάλη ζημία τον τελευταίο χρόνο και πως “ότι είμαστε ανοικτοί και δουλεύουμε, δεν σημαίνει ότι κερδίζουμε”.

Τέλος, απάντησε στις αιτιάσεις της ΝΔ ότι τα φαρμακεία είχαν γίνει προεκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι αυτό που είχε δηλώσει και ξαναδηλώνει, είναι πως όποιος βάλλει κατά των συμφερόντων των φαρμακοποιών, θα μας βρει όλους απέναντι του.

ΠΗΓΗ:https://www.thetoc.gr

You May Also Like

Ακυβέρνητο στον Παγασητικό το πλοίο Μυρτιδιώτισσα με 53 επιβάτες

Στο πλοίο σημειώθηκε μηχανική βλάβη – Σπεύδουν πλωτά σκάφη του λιμενικού και…

Σύσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη  με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών

Σύσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη  με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών

Τροχαία: Περισσότερες από 2.000 παραβάσεις το τριήμερο 6-8 Σεπτεμβρίου

Τροχαία: Περισσότερες από 2.000 παραβάσεις το τριήμερο 6-8 Σεπτεμβρίου

Ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα – Πώς θα κάνουμε τριήμερο

Τι καιρό θα κάνει – Μέχρι πότε θα συνεχιστούν η συννεφιά και οι βροχές

Διαδηλώσεις κατά του «εκβουλγαρισμού» στα Σκόπια

Table of Contents Hide Διαδηλώσεις κατά του «εκβουλγαρισμού» στα ΣκόπιαΤι ζητούσε η…

Euro 2020: Το βίντεο με τα πανηγύρια της γυμνής Ιταλίδας που έγινε viral

Μια Ιταλίδα στη Ρώμη απαθανατίστηκε να γιορτάζει γυμνή τη νίκη της εθνικής…

Δήλωση Προέδρου ΕΣΕΕ, Β. Κορκίδη για τον φετινό πασχαλινό τζίρο

Δήλωση Προέδρου ΕΣΕΕ, Β. Κορκίδη για τον φετινό πασχαλινό τζίρο

Τα ελληνικά επίσημη ξένη γλώσσα στα Λύκεια του Βελγίου

Μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας , Ιστορίας και Λογοτεχνίας στα σχολεία του Βελγίου

Η Καλλιστώ αναζητά εθελοντές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες για το πρόγραμμα «ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΜΕ»

Η Καλλιστώ αναζητά εθελοντές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες για το πρόγραμμα «ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΜΕ»