????????????????????????????????????

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΔΕ

Στο διαδικτυακό συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Μαρτίου, με θέμα «Κλιματική Αλλαγή και Πολιτική Προστασία – Προκλήσεις και Προτάσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση», συμμετείχε η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης «ΟΡΕΣΤΕΙΑΣ» του Δήμου Καστοριάς, κ. Χρυσούλα Φιλίππου, εκπροσωπώντας το Δήμο Καστοριάς. 

 

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου τονίστηκε η άρρηκτη σύνδεση της κλιματικής αλλαγής και της πολιτικής προστασίας, καθώς ο ανθρώπινος παράγοντας είναι ο τελικό αποδέκτης των κλιματικών αλλαγών και κατ’ επέκταση των ακραίων καιρικών φαινομένων που σημειώνονται σε τακτά πλέον χρονικά διαστήματα.

 

 Άμεση προτεραιότητα ενόψει των κλιματικών αλλαγών θα πρέπει να είναι η θωράκιση των δήμων και ο συντονισμός των υπηρεσιών αναφορικά με την πολιτική προστασία τόσο στο κομμάτι της πρόληψης (χρηματοδότησης ώστε να θωρακιστεί η πρόληψη – ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης, Πράσινο Ταμείο), όσο και στο κομμάτι του μηχανισμού ενεργοποίησης μετά από κάποια καταστροφή.

 

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο πολύ σημαντικό κομμάτι της ενημέρωσης των πολιτών καθώς και της εκπαίδευσής τους στην αντιμετώπιση φαινομένων όπως σεισμός, πυρκαγιά, πλημμύρα.

 

Ο Α’ βαθμός αυτοδιοίκησης είναι κρίσιμος, καθώς λειτουργεί κατά προτεραιότητα στην αντιμετώπιση των κρίσεων, γι’ αυτό και θα πρέπει να εξοπλιστεί κατάλληλα.

 

Τέλος, τονίστηκε πως η νομοθεσία θα πρέπει να είναι πιο ελαστική σε θέματα πρόληψης και να δίνει τον πρώτο λόγο σε συγκεκριμένα τμήματα στην πολιτική προστασία, ώστε να δύναται να θωρακίσει με ορθότητα την ασφάλεια πρωτίστως των πολιτών.

????????????????????????????????????

You May Also Like

Το μήνυμα του Δημάρχου Γρεβενών Γιώργου Δασταμάνη για τις οκταήμερες προσφορές του Εμπορικού Συλλόγου που ξεκίνησαν σήμερα Παρασκευή

  Το μήνυμα του Δημάρχου Γρεβενών  Γιώργου Δασταμάνη για τις οκταήμερες προσφορές…

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η μη ανταγωνιστική ποδηλατική διοργάνωση “Brevet Καστοριάς 2022”, που έλαβε χώρα την Κυριακή 10 Ιουλίου (κατόπιν της αναβολής του Σαββάτου λόγω καιρικών συνθηκών)

Το φετινό μας “Brevet Καστοριάς 2022”, ήταν αφιερωμένο στα “Χωριά της Λήθης”…

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους της κατασκευαστικής εταιρείας του TAP

Με τον Δήμαρχο Καστοριάς κ. Ανέστη Αγγελή συναντήθηκαν την Τρίτη 29 Αυγούστου…

Επιστολή “Βόμβα” από τους Δημοτικούς Συμβούλους της μειοψηφίας προς το Ανέστη Αγγελή

Οι “6” της μειοψηφίας ζητούν από τον Λ. Ζήση να παραιτηθεί και…

Με μεγάλη επιτυχία και πολύ κέφι ολοκληρώθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο τοπικός σύλλογος PALSO Καστοριάς για τους μαθητές

Με μεγάλη επιτυχία και πολύ κέφι ολοκληρώθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο…

Ημερίδα με θέμα το “Κάπνισμα, δημόσια υγεία και σύγχρονος τρόπος ζωής”, από την Εθελοντική Ομάδα του Δήμου Καστοριάς

Ημερίδα με θέμα το “Κάπνισμα, δημόσια υγεία και σύγχρονος τρόπος ζωής”, από…

Κάλεσμα του ΕΒΕ Καστοριάς για συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση “ISH 2017” στη Φρανκφούρτη

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Καστοριάς στη Διεθνή Έκθεση “ISH 2017” στη Φρανκφούρτη  

Πρόγραμμα Μητροπολίτου Καστορίας Καλλινίκου (Δευτέρα 11 – Κυριακή 17 Μαρτίου 2024)

Πρόγραμμα Μητροπολίτου Καστορίας Καλλινίκου