Κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη Μισούστιν – Κάρολος – Βούρκωσε ο πρίγκιπας

Οι επίτιμοι προσκεκλημένοι κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Συνεχίζονται με λαμπρότητα και τιμή οι εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση

Μετά τη ρίγη συγκίνησης στην Ακρόπολη όπου η έπαρση της σημαίας έδωσε το έναυσμα για να ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, ακολούθησε η δοξολογία στη Μητρόπολη και στη συνέχεια η τελετή κατάθεσης στεφανιών στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Ένας-ένας οι επίτιμοι προσκεκλημένοι καταθέτουν στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Μετά τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, σειρά είχε ο πρίγκιπας Κάρολος, με τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου να εμφανίζεται ιδιαίτερα συγκινημένος και να βουρκώνει.

karolos

Συγκινημένος ο πρίγκιπας παρέλαβε το στεφάνι από τον εύζωνα και το κατέθεσε το στεφάνι στο μνημείο, ενώ στη συνέχεια άκουσε βουρκωμένος τον εθνικό ύμνο της Βρετανίας.

Χθες, ο πρίγκιπας συγκίνησε τους Έλληνες με μια συγκλονιστική ομιλία, στην οποία αναφέρθηκε ένθερμα στην Ελλάδα, λέγοντας ότι νιώθει βαθιά σύνδεση με τη χώρα μας -τα τοπία της, την ιστορία της και τον πολιτισμό της.

Μάλιστα, ο Κάρολος έκλεισε την ομιλία του με τους στίχους του Εθνικού Ύμνου: «Χαίρε, ω χαίρε ελευθεριά! Ζήτω η Ελλάς»!

Σειρά είχε ο Ρώσος πρωθυπουργόςΜιχαήλ Μισούστιν. Αφού πέρασε μπροστά από τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τους άλλους επισήμους, παρέλαβε το στεφάνι από τον εύζωνα και στη συνέχεια το κατέθεσε στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Στη συνέχεια αντήχησε ο ρωσικός εθνικός ύμνος.

ΠΗΓΗ:https://www.parapolitika.gr/