«Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο το ακορντεόν», είπε ο υπουργός, Αδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στο λιανεμπόριο

Εάν συνεχιστεί η τάση σταθεροποίησης των κρουσμάτων του κορονοϊού και ακολουθήσει μια μικρή τάση μείωσης, τότε το άνοιγμα του λιανεμπορίου είναι κοντά, διευκρίνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης το πρωί της Δευτέρας. «Στόχος μας είναι ό,τι ανοίξει να μην κλείσει πάλι. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο το ακορντεόν», είπε ο υπουργός, αναφερόμενος στο άνοιγμα καταστημάτων.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά για το άνοιγμα του λιανεμπορίου: «Αυτή η εβδομάδα είναι πολύ κρίσιμη. Εάν η μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία συνεχιστεί, μέσα στην εβδομάδα θα πάρουμε αποφάσεις. Δυστυχώς, είμαστε αναγκασμένοι να ακολουθούμε τους ρυθμούς της πανδημίας. Το κριτήριο για να ανοίξουμε είναι η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Πρέπει να υπάρξει ένα σχέδιο που να μας επιτρέψει να ελπίζουμε ότι δεν θα προκαλέσουμε νέα μεγάλη αύξηση και πίεση στο ΕΣΥ», σημείωσε.

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM, έκανε λόγο για «παραμύθι» του ΣΥΡΙΖΑ για τα self tests και τη Siemens: «Από την ώρα που ανακοινώθηκε η απόφαση της κυβέρνησης για τα self tests, ΣΥΡΙΖΑ, Βαξεβάνης και ΣΙΑ έχτισαν ένα παραμύθι ότι αυτό θα το αναλάβει η Siemens. Ότι η απόφαση δηλαδή δεν πάρθηκε για λόγους δημόσιας υγείας για να ανοίξει η αγορά, αλλά για να δώσουμε δουλειά στη Siemens. Και προφανώς για να πλήξουν τον πρωθυπουργό και να πετάξουν λάσπη εναντίον του. Από τις 30 εταιρίες που κατέθεσαν φάκελο για να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό, καμία από αυτές δεν ήταν η Siemens. Άρα, όλο αυτό το παραμύθι που στήθηκε ήταν ένα ψέμα. Την ώρα που κάνεις τη μεγαλύτερη προσπάθεια να βρεις έναν τρόπο για να ανοίξεις τα μαγαζιά και να δώσεις στον κόσμο την ευκαιρία να βγει έξω και να ξαναβάλει μπρος τη ζωή του, έχεις τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει σαμποτάζ», σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Απαντώντας σε ερώτηση για την υπόθεση Παππά είπε τα εξής: «Η υπόθεση Παππά είναι ένας φάκελος που έχει έρθει από την Ελληνική Δικαιοσύνη στη Βουλή. Με αυτά που έχω ακούσει είναι πολύ δύσκολο να μη συσταθεί Προκαταρκτική Επιτροπή και ο κ. Παππάς να μην λογοδοτήσει. Όταν ο αρμόδιος υπουργός που είχε κάνει τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες επιτρέπει εις γνώσιν του να συμμετάσχει στον διαγωνισμό κάποιος που δεν πληροί τις προϋποθέσεις, αυτό από μόνο του είναι πολύ μεγάλο θέμα. Σε αυτό δεν έχει δώσει καμία απάντηση ο κ. Παππάς. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι σε κάτι τόσο σοβαρό ο κ. Τσίπρας δεν ήταν ενήμερος.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης απαντώντας σε ερώτηση για τις καταγγελίες Βαρουφάκη κατά Δραγασάκη σημείωσε: «Ο κ. Βαρουφάκης έχει κάνει μια πολύ σοβαρή καταγγελία κατά του κ. Δραγασάκη. Είπε ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν εντολοδόχος κάποιων ιδιωτικών συμφερόντων και ότι έφτιαξε έναν νόμο όπως του τον ζήτησαν οι μέτοχοι του ΟΠΑΠ. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει κάνει καμία δήλωση. Ούτε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Το να αφήνει ο κ. Τσίπρας ακάλυπτο τον κ. Δραγασάκη δείχνει ότι και ο ίδιος ο Τσίπρας έχει ευθύνη. Μόνος του τον πέρασε το νόμο ο Δραγασάκης;».

ΠΗΓΗ:https://www.ethnos.gr/