Ο κ. Δημόπουλος τόνισε ότι συνεχίζεται ο σημαντικός αριθμός εισαγωγών στα νοσοκομεία σε μονάδες covid.

Θα πρέπει να θυσιάσουμε το Πάσχα για να έχουμε καλύτερο καλοκαίρι“, δήλωσε μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος.

Οι δηλώσεις του πρύτανη του ΕΚΠΑ έγιναν με φόντο τη συζήτηση που είναι σε εξέλιξη μεταξύ των ειδικών, για το προσεκτικό έλεγχο της αγοράς και των σχολείων, με σύμμαχο τον καλό καιρό και τα self test που αναμένεται να φθάσουν στα φαρμακεία στις αρχές Απριλίου. Αν και όλοι συμφωνούν ότι η παρούσα κατάσταση δεν αποδίδει, καθώς οι πολίτες λόγω κόπωσης αδυνατούν πλέον να τηρήσουν τις απαγορεύσεις, υπάρχει προβληματισμός μήπως η χαλάρωση επιδεινώσει την κατάσταση.

Παράλληλα, ο κ. Δημόπουλος ανέφερε ότι συνεχίζεται ο σημαντικός αριθμός εισαγωγών στα νοσοκομεία σε μονάδες covid: “Δυστυχώς, τις επόμενες μέρες αναμένουμε να συνεχιστεί η αύξηση των εισαγωγών των ασθενών που θα χρίζουν νοσηλεία σε ΜΕΘ”.

Σημείωσε ότι έχουν αλλάξει κάποια στοιχεία και ότι σήμερα υπάρχει λιγότερο ποσοστό ασθενών που μετακινούνται από τις κλινες covid σε μονάδες σε ΜΕΘ, απ’ότι πριν από 6 μήνες που είναι θετικό.

ΠΗΓΗ: