Εκατοντάδες Καστοριανοί πολίτες παρακολούθησαν την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, οι οποίοι καταχειροκρότησαν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Συλλόγους και τις Ένοπλες Δυνάμεις που συμμετείχαν.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Με κάθε επισημότητα η πόλη της Καστοριάς γιόρτασε την 25η Μαρτίου. Αρχικά,  πραγματοποιήθηκε η τιμητική κατάθεση των στεφάνων στο Ηρώο και έπειτα  ξεκίνησε η παρέλαση.

Πλήθος κόσμου, κρατώντας ανά χείρας την ελληνική σημαία χειροκροτούσε αδιάκοπτα όλους τους συμμετέχοντες. Μετά το πέρας των εκδηλώσεων οι πολιτικοί φορείς έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήριος Αδαμόπουλος

«Οι πρόγονοί μας, έχοντας υψηλά τα ιδανικά της φυλής ξεσηκώθηκαν και πολέμησαν για εμάς. Πλήρωσαν όμως  ένα τίμημα. Πολλοί από αυτούς προδόθηκαν, φυλακίστηκαν, και πέθαναν ξεχασμένοι. Το κυριότερο είναι ότι φτάσαμε στο σημείο από τη διχόνοιά μας, να μας διαφεντεύουν μέχρι και  σήμερα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, τα οποία κάποτε τα κατονόμασα ως “σκοτεινά”. Πιστεύω ότι πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά με τα ίδια όπλα, δηλαδή τα ιδανικά μας, αυτά τα οποία μας δίνει η Δημοκρατία, για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια κοινωνία προόδου και ευημερίας, ώστε τα παιδιά μας να μπορέσουν να δουν στο μέλλον όλα τα καλά και να πουν ότι αυτά οφείλονται στους πατεράδες μας και να μπορούν να λένε δυνατά σε όλον τον κόσμο είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες»

Δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής

«Χρόνια πολλά σε όλους τους Καστοριανούς. Αρχές, αξίες για αγώνες που μας ενέπνευσαν με τη διαδρομή της Εθνικής Εορτής και σήμερα πάλι είναι επίκαιροι για άλλους αγώνες, οι οποίοι εκτός από το εθνικό περιεχόμενο πρέπει να έχουν και κοινωνικό περιεχόμενο».

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου

«Είναι μια φωτεινή ημέρα και για τον ελληνισμό και για τη χριστιανοσύνη. Είναι το παράδειγμα που δείχνει ότι όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα. Είναι μια ημέρα ανάτασης του έθνους μας και πιστεύω ότι σε αυτές τις συνθήκες που ζούμε σήμερα το μήνυμα πρέπει να είναι ότι με ενότητα, συνεργασία και αλληλεγγύη μπορούμε να βγούμε από τη δύσκολη κρίση που ζούμε».

Βουλευτής Ν.Δ. Καστοριάς Μαρία Αντωνίου

«Διπλή γιορτή, για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Ενωμένος ο Ελληνισμός, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, γιορτάζει την Εθνεγερσία του 1821 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Η πίστη των Ελλήνων σε αρχές, αξίες και ιδανικά αποτέλεσαν τα θεμέλια της ηρωικής επανάστασης και οδήγησαν στην Εθνική Παλιγγενεσία. Υποκλινόμαστε στους ήρωες αγωνιστές του ΄21 που θυσιάστηκαν για την Ελευθερία του Έθνους. Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, είναι μία τεράστια ευκαιρία για να επικαιροποιήσουμε τα μηνύματα εκείνης της εποχής. Χρέος μας είναι να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού αυτήν την ιστορική κληρονομιά που έχουμε ως Έθνος. Να διδαχθούμε και να παραδειγματιστούμε. Ειδικότερα η νέα γενιά, η οποία πρέπει να βγει μπροστά και να οδηγήσει την πατρίδα μας με υπευθυνότητα, υπερηφάνεια και αξιοσύνη, στον δρόμο της αλήθειας, της ανάπτυξης και της αριστείας».

Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αναστάσιος Πετρόπουλος

«Τιμούμε τους αγώνες για την ελευθερία της χώρας μας και του ελληνικού λαού. Η ελευθερία για το λαό μας αποκτά ουσιαστικό περιεχόμενο, όταν ενισχύονται τα δικαιώματά του».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Πετρόπουλος αρνήθηκε να κάνει την οποιαδήποτε δήλωση για θέματα που αφορούν την κατάσταση της ανεργίας που ταλανίζει την Π.Ε. Καστοριάς και γενικότερα για τα εργασιακά θέματα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.