Οι υπαινιγμοί του Άδωνι Γεωργιάδη για την απόφαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων να μην ανοίξουν τα κέντρα αισθητικής.

Την αντίθεσή του με την απόφαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων να μην ανοίξουν τα κέντρα αισθητικής μαζί με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, στο πλαίσιο της χαλάρωσης των μέτρων κατά της πανδημίας του κορονοϊού, εξέφρασε σε συνέντευξή του, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” στον ΑΝΤ1, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε χαρακτηριστικά πως “κατά τη γνώμη μου κακώς δεν άνοιξαν τα κέντρα αισθητικής“, καθώς όπως σημείωσε, “τηρούν τους υγειονομικούς κανόνες κατά το ίδιο τρόπο που το κάνουν τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης νυχιών και μάλιστα με πολύ μεγάλη αυστηρότητα”.

“Δεν πιστεύω ότι όταν επιστρέψουμε μια δραστηριότητα πρέπει να απαγορεύσουμε μια άλλη. Τα κέντρα αισθητικής είναι χρήσιμα σε πάρα πολύ κόσμο και δέχονται αθέμιτο ανταγωνισμό από γιατρούς, οι οποίοι υπό το πρόσχημα της ιατρικής πράξεως παρέχουν αισθητικές υπηρεσίες. Και για να το πω πολύ απλά, κλέβουν πελάτες“, υπογράμμισε παράλληλα.

“Ελπίζω να μην έχει συντεχνιακή λογική”

Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργιάδης άφησε σαφείς αιχμές για την απόφαση της επιτροπής ειδικών σχολιάζοντας πως “διαφωνώ απολύτως με την απόφαση αυτή των λοιμωξιολόγων. Ελπίζω να μην έχει συντεχνιακή λογική επειδή εξυπηρετεί τους γιατρούς που πουλούν αυτές τις υπηρεσίες και ελπίζω να μην είναι συναδελφική παραχώρηση”.

“Είναι ένα θέμα στο οποίο δυστυχώς δεν πείσαμε την επιτροπή οι οποίοι ήταν ανένδοτοι ως προς το να μας δώσουν την άδεια να ανοίξουμε τα κέντρα αισθητικής”, πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι “έχω δεκάδες mail καταγγελιών στο γραφείο μου. δεν μπορώ να μπω στα ιατρεία να ελέγξω τι είναι ιατρική πράξη και τι δεν είναι. Εμένα μου αρέσει σε μια δύσκολη περίοδο να συνεννοούμαστε καλόπιστα. Το ξεκαθαρίζω ξανά, αυτή η απόφαση ήταν λανθασμένη”.

“Επιτρέπονται οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο για ψώνια σε εμπορικά καταστήματα”

Ταυτόχρονα, ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε πως οι καταναλωτές θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους στα εμπορικά καταστήματα μετακινούμενοι από δήμο σε δήμο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά “και για τα ψώνια από εμπορικά καταστήματα μπορεί κάποιος να μετακινηθεί από δήμο σε δήμο. Θα κλείνει ραντεβού ο καταναλωτής με το κατάστημα. Ο καταναλωτής μπορεί να μένει στην Κηφισιά και το κατάστημα να είναι στην Γλυφάδα. Με το 13032 θα έχεις ένα sms στο κινητό σου, που σου επιτρέπει να κάνεις αυτήν την συναλλαγή, πάντοτε με τήρηση των μέτρων για τον αριθμό πελατών στο κατάστημα. Αν έχεις και δεύτερο και τρίτο και τέταρτο και πέμπτο ραντεβού για ψώνια, θα μπορείς να το κάνεις, μέσα στις τρεις ώρες που δίνει περιθώριο το sms στο 13032”.

ΠΗΓΗ:https://www.thetoc.gr/