Βραδινό φαγητό και κιλά: Τι να τρώτε το βράδυ αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος

ΤΖΟΥΛΙΑΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ
Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021

Πολλοί άνθρωποι τρώνε υγιεινά όλη την ημέρα, μέχρι που φτάνει το βράδυ και υποκύπτουν στους διατροφικούς πειρασμούς. Πόσες φορές σας έχει τύχει να γυρνάτε κουρασμένοι από το σπίτι και να παραγγέλνετε κάτι απ έξω ή να ανοίγετε το σακουλάκι με τα πατατάκια ενώ παρακολουθείτε την αγαπημένη σας σειρά;

Αν λοιπόν έχετε βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση και θέλετε να σταματήσετε, συνεχίστε την ανάγνωση για να μάθετε τι να τρώτε το βράδυ, ώστε να χάσετε ή να μην πάρετε κιλά. 

Καλέστε το αγαπημένο σας εστιατόριο και παραγγείλετε μια διπλή μερίδα λαχανικών στον ατμό με γαρίδες στον ατμό και λίγο ρύζι. Στη συνέχεια, ενώ περιμένετε το φαγητό δημιουργήστε τη δική σας σάλτσα για τα λαχανικά. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μια κουταλιά της σούπας ξύδι, ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και μισό κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τριμμένο τζίντζερ. Όταν φτάσει το δείπνο, ρίξτε τα ζεστά λαχανικά και τις γαρίδες στη σάλτσα μαζί με μισό φλιτζάνι ρύζι και απολαύστε το βραδινό σας.

Όταν χρειάζεστε να φάτε το βραδινό σας τώρα. Εάν πεινάτε τόσο πολύ που θέλετε να φάτε το βραδινό σας γρήγορα και χωρίς να μπείτε στον κόπο να μαγειρέψετε, μπορείτε να ετοιμάσετε μια τονοσαλάτα ή μια σαλάτα με σολομό και ένα κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα και δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Κόψτε επίσης μια πιπεριά στο μισό κατά μήκος, αφαιρέστε τους σπόρους και προσθέστε την στη σαλάτα σας.

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι πως το βραδινό γεύμα είναι απαραίτητο, όπως όλα τα υπόλοιπα γεύματα, γιατί παρέχει στον οργανισμό θρεπτικά συστατικά που τον βοηθάνε να κοιμηθεί σωστά και να διατηρεί σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Εξασφαλίζοντας την ομαλή αύξηση της γλυκόζης στο αίμα, αποφεύγουμε την υπογλυκαιμία και μειώνουμε την αναζήτηση τροφίμων που περιέχουν λιπαρά και απλούς υδατάνθρακες.

Σημαντικό ρόλο στην αύξηση ή στην απώλεια βάρους, αλλά και στη διατήρηση, δεν είναι αυτό κάθε αυτό το βραδινό γεύμα, αλλά η ποσότητα και η ποιότητα του.

Πιο συγκεκριμένα όταν παίρνουμε περισσότερες θερμίδες από αυτές που καταναλώνουμε, τότε θα αυξηθεί το βάρος μας. Ενώ εάν προσλαμβάνουμε λιγότερες θερμίδες από αυτές που δαπανούμε, θα μειωθεί το βάρος.

Έτσι υποβάλλοντας τον εαυτό σας στο μαρτύριο να σταματήσει να τρώει μετά από κάποια ώρα, δεν επιφέρει κανένα αποτέλεσμα. Αυτό που παίζει ρόλο στην αύξηση ή στην απώλεια βάρους, αλλά και στη διατήρηση, είναι η ποσότητα και η ποιότητα του φαγητού.

Άρα αν το βραδινό γεύμα δεν ξεπερνάει τις ημερήσιες θερμιδικές ανάγκες, δεν θα πάρουμε κιλά ό,τι ώρα και αν το φάμε. Και δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι έχουν περίεργα ωράρια στον εργασιακό χώρο, μπορεί το βραδινό να αποτελέσει το βασικό γεύμα, χωρίς το φόβο της πρόσληψης κιλών, αρκεί να γίνεται στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής και να καταναλώνονται υγιεινά σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας. Και τέλος μη ξεχνάτε ότι οι ποσότητες των τροφίμων εξαρτώνται από τις θερμιδικές ανάγκες του κάθε ατόμου.

Η συμβουλή ότι πρέπει να τρώτε το βραδινό μέχρι τις 20:00 είναι ένας μύθος, γιατί σημασία έχουν οι συνολικές θερμίδες, που αν δεν ξεπεράσετε αυτές που σας αναλογούν, τότε η ώρα του δείπνου δεν θα επηρεάσει το βάρος σας.

ΠΗΓΗ:https://jenny.gr/

You May Also Like

Κάλιο: Γιατί είναι απαραίτητο στον οργανισμό μας – Σε ποιες τροφές θα το βρούμε

Οι ενδείξεις ότι δεν παίρνουμε αρκετό κάλιο και τριάντα τροφές για να…

Μεταβολισμός: Πώς να τον αυξήσετε για καλύτερο αδυνάτισμα

Μεταβολισμός: Πώς να τον αυξήσετε για καλύτερο αδυνάτισμα

Μακεδονίτικα κεφτεδάκια «Σουτ Μακάλο» με λάδι πάπρικας,μια πρόταση του Καστοριανού σεφ Βασίλη Καρανικόλα (VIDEO)

Μακεδονίτικα κεφτεδάκια «Σουτ Μακάλο» με λάδι πάπρικας,μια πρόταση του Καστοριανού σεφ Βασίλη…

Ακμή: Οι 7 χειρότερες τροφές που προκαλούν σπυράκια

Ακμή: Οι 7 χειρότερες τροφές που προκαλούν σπυράκια

Δίαιτα – αδυνάτισμα: Πέντε συνοδευτικά στο γεύμα, για να κάψετε λίπος

Δίαιτα – αδυνάτισμα: Πέντε συνοδευτικά στο γεύμα, για να κάψετε λίπος

Τέσσερις τροφές που δεν σε χορταίνουν για πολλή ώρα

Τέσσερις τροφές που δεν σε χορταίνουν για πολλή ώρα

Πώς θα προσθέσω λαχανικά στο πρωινό μου;

Πώς θα προσθέσω λαχανικά στο πρωινό μου;

Γιατί πρέπει να τρώτε ξηρούς καρπούς κάθε μέρα;

Γιατί πρέπει να τρώτε ξηρούς καρπούς κάθε μέρα;

Υγιεινά τρόφιμα που δεν πρέπει να τρώμε σε μεγάλες ποσότητες

Υγιεινά τρόφιμα που δεν πρέπει να τρώμε σε μεγάλες ποσότητες