Ελεύθερος Σκοπευτής – Οι μετανάστες του πολέμου

Πέμπτη 8/10/15 11:30 ΠΜ

Κάποιοι που έζησαν τα δραματικά γεγονότα ενός πολέμου μόνον αυτοί θα μπορούσαν να μοιραστούν τον Γολγοθά αυτών των ανθρώπων που αφήνουν τα πάντα πίσω τους και τρέχουν να σώσουν τουλάχιστον τη ζωή τη δική τους και των παιδιών τους.

Κάθε σώφρων άνθρωπος δεν είναι δυνατόν να αντέξει αυτή την κόλαση που συμβαίνει στην Συρία, αυτόν τον πόλεμο που έχει τα δικά του απάνθρωπα χαρακτηριστικά με τον τρόπο και για την αιτία που γίνεται.

Άλλη επιλογή δεν έχουν καμία άλλη διέξοδο δεν μπορούν να επιλέξουν παρά μόνον την φυγή από τον τόπο τους αναζητώντας την σωτηρία τους σε τόπους που πιστεύουν πως θα τους εξασφαλίσουν μια καλύτερη ζωή.

Αφήνοντας ή καλύτερα εγκαταλείποντας στο έλεος του πολέμου ότι με μόχθο και ιδρώτα είχαν δημιουργήσει στον τόπο που γεννήθηκαν.

Είναι προετοιμασμένοι να ζήσουν οποιαδήποτε άλλη τραγωδία με το ξεκλήρισμά τους αρκεί να φύγουν μακριά από τον πολεμικό σπαραγμό που προδιαγράφει με σιγουριά τον αφανισμό.

Τους βλέπουμε όπως μας τους δείχνει ο φακός της ενημέρωσης να στοιβάζονται σε φουσκωτά με πρωτόγνωρη αποφασιστικότητα απελπισίας και ο σώζων εαυτόν σωθήτω.

Δεν τους τρομάζει ούτε καν αν τους τύχει να γίνει ο τάφος τους η θάλασσα παρόλο που δεν είναι λίγοι αυτοί στους οποίους έλαχε η μοίρα να τους αφανίσουν τα κύματα μαζί με τα μωρά τους που δεν μπόρεσαν να ζήσουν την ελπίδα της σωτηρίας τους.

Κατά χιλιάδες καταφθάνουν στα νησιά μας και όπως λέγεται μέχρι και εκατομμύρια έχουν περάσει τα σύνορά τους και αναζητούν την ευκαιρία να πιάσουν ευρωπαϊκό έδαφος.

Παράξενο όμως πόσοι από εμάς αναρωτήθηκαν ποιοι επιτέλους κρύβονται πίσω από αυτόν τον πόλεμο;

Ποιοι είναι αυτοί που πουλούν το πολεμικό υλικό για αυτόν τον αδελφοκτόνο πόλεμο αυτόν τον αλληλοσπαραγμό και πλουτίζουν αδίστακτα και δεν τους ιδρώνει το αυτί τους γιατί βρίσκονται μακριά από την εστία του πολέμου;

Ποιοι είναι αυτοί που πληρώνουν αδρά μισθοφόρους τους εξοπλίζουν για να πολεμούν τις κρατικές δυνάμεις του τόπου αυτού.

Ποιοι ενθαρρύνουν αντάρτες να έχουν τη δική τους συμμετοχή σε έναν πόλεμο που στόχος είναι το ενεργειακό αυτής της χώρας. Και ποιοι είναι αυτοί που νέμονται τα αμύθητα κέρδη από την πώληση της πολύτιμης αυτής ενέργειας;

Από πολλές μεριές και οι βομβαρδισμοί η κάθε μεριά από αυτές για τους δικούς τους στόχους και την δική τους εξασφάλιση της επιρροής στην νευραλγική αυτή περιοχή.

Και δεν τους ενδιαφέρει καθόλου μα καθόλου ποιοι πληρώνουν τη νύφη, ποιοι επωμίζονται το βαρύ φορτίο των χιλιάδων μεταναστών όπου τόσοι πολλοί που είναι υπάρχει ο κίνδυνος να αλλοιώσουν το δημογραφικό σε κάποιες από τις χώρες.

Και όχι όπως είπαμε δεν τους ιδρώνει το αυτί και όχι μόνον καρφί δεν τους καίγεται για το πρόβλημα που δημιουργούν τα κύματα των μεταναστών που καταφθάνουν στην Ευρώπη, εξαναγκάζουν συν τω χρόνω τις κυβερνήσεις τους να συμμετέχουν με αεροπορικές επιδρομές για βομβαρδισμούς και το πιο απίθανο να μην υπάρχει καμία αντίδραση, καμία διαμαρτυρία για τα παράλογα που υποχρεώνονται να τα αποδέχονται.

Και το ακόμα πιο απίθανο να έχουν καβούρια οι τσέπες τους και να μην συμμετέχουν ούτε με σεντς στο οικονομικό πρόβλημα που δημιουργείται για την φιλοξενία όλων αυτών που εξαιτίας τους εκπατρίζονται.

Ο παραλογισμός στο μεγαλείο του για έναν πόλεμο που σκοτώνει αθώες υπάρξεις.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.