Ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Ανέστης Αγγελής παραβρέθηκε στην εκδήλωση Μνήμης της Εβραϊκής Κοινότητας Καστοριάς, την Κυριακή 26/3/2017.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Καστοριάς, κατά το χαιρετισμό είπε:

«Με τη σεμνή αυτή εκδήλωση, αναμοχλεύοντας την ιστορία έρχονται στην επιφάνεια σημαντικά γεγονότα που η ορθολογική αποτίμησή τους μας κάνει σοφότερους. Η Εβραϊκή Κοινότητα Καστοριάς αποτέλεσε, κατά το πρόσφατο παρελθόν, συστατικό στοιχείο της περιοχής και αναμφίβολα συμμετείχε στην οικονομική και πολιτισμική εξέλιξή της.Η συνύπαρξη και ο αλληλοσεβασμός αποδεικνύεται από πλείστα τόσα στοιχεία, αρκεί να σκεφτούμε ότι ακόμη και σήμερα κάνουμε αναφορά στη Παναγία της Εβραϊδος, στην οδό Εβραϊδος κλπ.Με τη σημερινή εκδήλωση μνήμης ουσιαστικά ενθυμούμαστε το τραγικό γεγονός του αφανισμού της εβραϊκής κοινότητας Καστοριάς, όταν 1000 συνδημότες οδηγήθηκαν στα κρεματόρια των ΝΑΖΙ. Συναντιόμαστε λοιπόν εδώ για να φωνάξουμε «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.