Καμπανάκι Μητσοτάκη στους λοιμωξιολόγους της επιτροπής και ειδική αναφορά στον Τσιόδρα.

Εφ’όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης το βράδυ της Τετάρτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με βασικό θέμα την πορεία της πανδημίας.

Ειδική αναφορά έγινε στον Σωτήρη Τσιόδρα, τον καθηγητή λοιμωξιολογίας που σήκωσε το βάρος του πρώτου κύματος του κορονοϊού στις πλάτες του, ενημερώνοντας σε καθημερινή βάση τους πολίτες. Επί τάπητος τέθηκε η σημερινή σχέση του με την επιτροπή και τον πρωθυπουργό αλλά και τους λόγους για τους οποίους απομακρύνθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας, αποφασίζοντας να μη συμμετέχει πλέον στις ενημερώσεις του υπουργείου Υγείας.

“Με τον Σωτήρη Τσιόδρα συνομιλώ σχεδόν καθημερινά” δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, σημείωσε ότι τρεις φορές τη βδομάδα έχουν πρωινή σύσκεψη όπου βλέπουν όλα τα δεδομένα και εκτίμησε ότι η απουσία του είναι αισθητή.

“Τώρα, με ρωτήσατε αν λείπει ο Σωτήρης Τσιόδρας από την ενημέρωση. Πιστεύω ότι λείπει αλλά ο ίδιος πήρε την απόφαση, την οποία σέβομαι απόλυτα, να συμβουλεύει την κυβέρνηση και εμένα προσωπικά χωρίς να εκτίθεται στα φώτα της δημοσιότητας. Αν θέλετε την άποψή μου, πιστεύω ότι ένας από τους λόγους που έγινε αυτό είναι γιατί και ο ίδιος στοχοποιήθηκε χυδαία όταν είχε πολύ μεγάλη επικοινωνιακή έκθεση” πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

“Καμπανάκι” Μητσοτάκη στους ειδικούς

Αναφορικά με την επιτυχία ή την αποτυχία του lockdown της τελευταίας περιόδου αλλά και τις διαφωνίες μεταξύ των ειδικών ο κ .Μητσοτάκης πήρε ξεκάθαρη θέση, επιρρίπτοντας ευθύνες και στην κυβέρνηση, ενώ ζήτησε από τους λοιμωξιολόγους της επιτροπής να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις δημόσιες τοποθετήσεις τους.

“Με ρωτήσατε πριν τι θα έκανα διαφορετικά. Η απάντηση είναι ξεκάθαρη, ότι θεωρώ πως τους τελευταίους δύο μήνες το μήνυμα δεν ήταν όσο καθαρό θα ήθελα. Και γι’ αυτό έχουμε ευθύνη και εμείς. Υπάρχει μια ευθύνη προφανώς και δική σας, των μέσων, γιατί φιλοξενείτε με πάρα πολύ μεγάλη άνεση πάρα πολλούς ειδικούς των οποίων οι απόψεις δεν συμπίπτουν πάντα, υπάρχει μία ευθύνη και όσων συμμετέχουν στην Επιτροπή γιατί άπαξ και η Επιτροπή παίρνει μία απόφαση πρέπει, νομίζω, όλοι να υπερασπίζονται αυτή την απόφαση και να μην μεταφέρουν την προσωπική τους άποψη, αλλά ναι, σίγουρα αυτό το οποίο θα έκανα διαφορετικά θα ήταν να προσπαθήσουμε να μην μπερδεύουμε…” υπογράμμισε.

ΠΗΓΗ:https://www.thetoc.gr/