Υποχρεωτικά για τους μαθητές αναμένεται να είναι τα self tests από τη Δευτέρα 12 Απριλίου, προκειμένου οι τελευταίοι να γίνουν δεκτοί στη δια ζώσης εκπαίδευση.

Το γεγονός φαίνεται να έχει προκαλέσει αναστάτωση στους γονείς με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα γονέα στη Μαγνησία, που προέβη σε δικηγορική πράξη άρνησης υποβολής του παιδιού του σε ιατρική πράξη.

Όπως μεταδίδει το taxydromos.gr, διευθυντές σχολικών μονάδων της Μαγνησίας ανησυχούν για το τι θα γίνει με μαθητές, μιας και οι γονείς δεν επιθυμούν την υποβολή των παιδιών τους σε τεστ. Αντίστοιχη είναι η αγωνία που επικρατεί για τους αρνητές συναδέλφους.

«Τι θα κάνουμε σε περίπτωση που κάποιος συνάδελφος αρνείται να υποβληθεί σε τες ή γονέας δεν επιτρέψει στο παιδί του; Θα έχουμε το δικαίωμα να μην τους δεχόμαστε στο σχολείο;

Ηδη σήμερα, στα ειδικά σχολεία που συνεχίζουν να λειτουργούν δια ζώσης υπάρχουν γονείς που αρνούνται να υποβληθούν τα παιδιά τους σε τεστ. Γονέας έφθασε στο σημείο να προσκομίσει ακόμη και δικηγορική πράξη άρνησης αποδοχής ιατρικής πράξης», σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί.

parallaximag.gr, taxydromos.gr