Άδωνις Γεωργιάδης: Θα εισηγηθώ άνοιγμα κέντρων αισθητικής, εμπορικών κέντρων και φροντιστηρίων

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε στην εισήγηση που έκανε για άνοιγμα των  κέντρων αισθητικής, των εμπορικών κέντρων και των φροντιστηρίων. Αναλυτικότερα:

Α. Γεωργιάδης: Τι είπε αρχικά

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε σε συνέντευξή του το πρωί της Δευτέρας, πως θα εισηγηθεί στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων για την ερχόμενη εβδομάδα το άνοιγμα εμπορικών κέντρων, φροντιστηρίων και κέντρων αισθητικής. Διευκρίνισε, ωστόσο, πως η εισήγηση αυτή θα γίνει εφόσον επιβεβαιωθεί η πτωτική τάση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Δήλωση Άδωνι Γεωργιάδη: Εισήγηση για κέντρα αισθητικής και εμπορικά κέντρα.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των Λυκείων, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε πως εάν δεν είχαμε τα self tests, θα είχαμε σήμερα φορείς να διασπείρουν τον ιό στα σχολεία,. Επίσης, προανήγγειλε πως σύντομα το “εργαλείο” αυτό θα επεκταθεί στο λιανεμπόριο. Σκοπός είναι να υπάρχει καλύτερη “χαρτογράφηση”. Δεν έκρυψε πως, ως υπουργός Ανάπτυξης, υποστηρίζει το αίτημα του εμπορικού κόσμου για άνοιγμα των καταστημάτων χωρίς ραντεβού.

Άδωνις Γεωργιάδης: Τι ανέφερε στη συνέχεια

Ο κ. Γεωργιάδης επιπλέον, συμπλήρωσε πως η κινητικότητα του κόσμου συνδέεται με την ανάγκη να ανοίξει η εστίαση. Συγκεκριμένα, με τραπέζια σε εξωτερικούς χώρους.

Ερωτηθείς σχετικά με το επικείμενο άνοιγμα του τουρισμού στα μέσα Μαΐου, είπε πως “μπορεί να ανοίξει ο τουρισμός χωρίς να ανοίξει η εστίαση”, παρά το γεγονός ότι ο συνδυασμός θα ήταν πολύ καλύτερος.

Σχετικά με τις μετακινήσεις όσων έχουν εμβολιαστεί, ανέφερε πως εάν ισχύσει το λεγόμενο “πράσινο διαβατήριο” για τους τουρίστες, θα εξεταστεί η εναρμόνιση του μέτρου και για τους εμβολιασμένους στην Ελλάδα. “Καλώ τον κόσμο να πάει να εμβολιαστεί. Αυτό είναι το μείζον τώρα”, υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Αναφορικά με το τι θα γίνει το Πάσχα, είπε πως “θα δούμε τις επόμενες ημέρες”. Επίσης, συμπλήρωσε πως “δεν κάνουμε μακροχρόνιες προβλέψεις εν μέσω κορονοϊού”.

Άδωνις Γεωργιάδης: Τι είπε στο τέλος

Κατηγορηματικός ήταν όσον αφορά στην Επιτροπή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “κανείς δεν υπονοεί πως έχει άλλα κίνητρα” και σημειώνοντας πως “δεν πρέπει να κάνουμε τα μέλη της Επιτροπής αντικείμενο του πολιτικού παιχνιδιού”. Ειδικότερα για τη διαφωνία Τσιόδρα σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, επανέλαβε πως του έχει εμπιστοσύνη και προσέθεσε πως “το μόνο άγχος του είναι να μη θρηνήσουμε περισσότερες ανθρώπινες ζωές”.

Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε πως πιστεύει ότι “είμαστε στο τέλος αυτής της διαδρομής” και ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ώστε να μη μας παρασύρει η κούραση σε λάθος ενέργειες και “τα τινάξουμε όλα στον αέρα”.

enimerotiko.gr/