Ο καθηγητής επεσήμανε μεταξύ άλλων πως το αρνητικό self test, «δεν αθωώνει τους αρνητικούς»

Ο καθηγητής Πνευμολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας στο Open TV και στην «Ωρα Ελλάδος» είπε ότι τη δεδομένη περίοδο, που ο επιπολασμός της πανδημίας είναι μεγάλος, «το αρνητικό self test δεν μας εξασφαλίζει σε τίποτα και δεν παύει να είναι το πιο αξιόπιστο απ’ όλα τα τεστ το PCR το μοριακό».

Παράλληλα, ο καθηγητής είπε αναφερόμενος στα self test ότι με δεδομένο ότι η πανδημία είναι τόσο εκτεταμένη αυτή την περίοδο υπάρχει «40% – 50% πιθανότητα να είναι ψευδώς αρνητικό το τεστ στο οποίο υποβάλλεται. Θα πρέπει αυτός λοιπόν που το κάνει, να μην επαναπαυθεί και να συνεχίσει να τηρεί τα μέτρα και να φορά μάσκα».

Αντίθετα, είπε ότι «το θετικό τεστ, έχει τρομερά υψηλή πιθανότητα να είναι όντως θετικό». Επανέλαβε πως το αρνητικό self test, «δεν αθωώνει τους αρνητικούς».

Πρόσθεσε ότι «το αρνητικό self test έχει πιθανότητα να είναι ψευδές» κι εξήγησε: «Δεν είναι επισφαλές. Με το self test θα βρούμε πάρα πολλούς απ’ αυτούς που έχουν λοίμωξη με υψηλή συγκέντρωση, που είναι πολύ μεταδοτικοί. Θα χάσουμε και κάποιους αρνητικούς δηλαδή, που έχουν τη νόσο και θα πρέπει όλοι να συνεχίσουμε να προσέχουμε. Αν υπήρχε λύση να βρίσκαμε όλους τους θετικούς και τους αρνητικούς, θα είχαμε λύσει το θέμα παγκοσμίως και θα είχε τελειώσει η πανδημία. Η κυβέρνηση πήρε πολύ σωστή απόφαση να γίνονται δύο self test, γιατί ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος. Θα πρέπει και όσοι είναι αρνητικοί να συνεχίσουν να προσέχουν».

Συμπερασματικά, ο καθηγητής επεσήμανε πως «το Self Test χρήσιμο εργαλείο αλλά όχι πανάκεια. Το αρνητικό self test δεν μας εξασφαλίζει σε τίποτα Αυτό ισχύει και με τα rapid test. Το πιο αξιόπιστο απ’ όλα τα τεστ είναι το μοριακό που έχει 30% πιθανότητα ψευδού αποτελέσματος. Δεν έχουμε τελειώσει με τον κορονοϊό. Τα κρούσματα είναι πολλά αλλά όχι επιθετικώς αυξανόμενα» κατέληξε.

ΠΗΓΗ:https://www.ethnos.gr/

You May Also Like

Απαγόρευση μετακίνησης: ΚΥΑ με νέα πρόστιμα από Μεγάλο Σάββατο έως Δευτέρα Πάσχα

Απαγόρευση μετακίνησης: ΚΥΑ με νέα πρόστιμα από Μεγάλο Σάββατο έως Δευτέρα Πάσχα

Πρόστιμα έως 20.000 ευρώ για “πειραγμένες” ταμειακές μηχανές

Πρόστιμα έως 20.000 ευρώ για “πειραγμένες” ταμειακές μηχανές

ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέα πληρωμή 10,8 εκατ.ευρώ σε 17.162 αγρότες

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε ότι πλήρωσε δικαιούχους αγροτικών προγραμμάτων και η πληρωμή αφορά…

Sophia: Στην Αθήνα το πιο εξελιγμένο ρομπότ στον κόσμο

Από το βήμα της εκδήλωσης, ανακοίνωσε ότι τον Μάρτιο θα βρεθεί και πάλι στην Ελλάδα καθώς θα επισκεφτεί τη Ρόδο και τη Ναύπακτο.

Χειροπέδες σε 19χρονο αλλοδαπό για ασέλγεια σε 5χρονη σε Ιππικό Όμιλο στα Μεσόγεια

Χειροπέδες σε 19χρονο αλλοδαπό για ασέλγεια σε 5χρονη σε Ιππικό Όμιλο στα…

Ματίνα Νικολάου για Λιγνάδη: «Έχω έναν γιο 13 χρονών, ο θυμός μου είναι πάρα πολύ μεγάλος»

Ματίνα Νικολάου για Λιγνάδη: «Έχω έναν γιο 13 χρονών, ο θυμός μου…

Εξυπηρέτηση ληξιπρόθεσμων οφειλών αγροτών προς τη ΔΕΗ

Εξυπηρέτηση ληξιπρόθεσμων οφειλών αγροτών προς τη ΔΕΗ

Βίντεο-σοκ με τα “φιλιά” του τρόμου! Με εικόνα και ήχο η ανατριχιαστική καταγγελία της Άννας-Μαρίας Παπαχαραλάμπους εναντίον του Πέτρου Φιλιππίδη

Βίντεο-σοκ με τα “φιλιά” του τρόμου! Με εικόνα και ήχο η ανατριχιαστική…

Γλυκά Νερά: Η περιγραφή του συζύγου της Καρολάιν σοκάρει, αλλά «αποκαλύπτει» και τον δράστη

Table of Contents Hide Γλυκά Νερά: Η περιγραφή του συζύγου της Καρολάιν…

Μνήμες της υπόθεσης της Καλλιθέας ξύπνησαν στο κέντρο της Αθήνας, με γυναίκα να καταγγέλλει επίθεση από άνδρα με καυστικό υγρό

  Μνήμες από την υπόθεση με το βιτριόλι ξύπνησε επίθεση σε γυναίκα…