Σε μια  δύσκολη εποχή κατά την οποία δεν υπάρχει δυνατότητα νέων παρεμβάσεων και με την ταυτόχρονη έλλειψη συγκεκριμένων προγραμμάτων, ο Δήμος Καστοριάς  αναβαθμίζει ό,τι είχε αφεθεί κατά το παρελθόν. Μια τέτοια περίπτωση είναι και το Τουριστικό Περίπτερο, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Στόχος του Τουριστικού Περιπτέρου είναι να αναβαθμίσει γενικότερα το τουριστικό προϊόν της Καστοριάς μέσω της προφορικής πληροφόρησης των επισκεπτών, όπως επίσης και μέσω εντύπων και ηλεκτρονικών αποτυπώσεων «Με αυτό τον τρόπο οι επισκέπτες, οι οποίοι πραγματικά είναι πάρα πολλοί, θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τις ομορφιές του Δήμου μας» ενημέρωσε ο Δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής και σημείωσε πως η δράση αυτή ήταν μια πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Τουρισμού-Πολιτισμού.

 

Σε μια πόλη όπως είναι η Καστοριά, το να λειτουργεί τουριστικό περίπτερο, ήταν μια επιτακτική ανάγκη σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού-Αθλητισμού- Επιχειρηματικότητας-Παραδοσιακών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Λάζαρο Ζήση ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως «Θεωρώ πως η περιοχή μας,  η οποία θέλει να έχει ως αιχμή του δόρατος τον τουρισμό, πρέπει να διαθέτει υπαλλήλους οι οποίοι θα εξυπηρετούν τις ανάγκες πληροφόρησης των τουριστών. Δεν μπορούν να έρχονται επισκέπτες και να  μην βρίσκουν κάποιον για την  ενημέρωσή τους. Επιπρόσθετα, θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε στοιχεία για τον τόπο προέλευσης των επισκεπτών, έτσι ώστε να κάνουμε στοχευμένες ενέργειες προς τις περιοχές αυτές, και παράλληλα να βρούμε τον τρόπο ώστε να προσελκύσουμε τον κόσμο, από τις περιοχές που μας επισκέπτονται λιγότερο».

Το Τουριστικό Περίπτερο θα λειτουργεί σε πρώτη φάση από την Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή, από τις 10:00 π.μ μέχρι και τις 06:00 μ.μ. «Καλώς εχόντων  των πραγμάτων, θα ξεκινήσουμε να το δουλεύουμε και τις Τετάρτες. Τις Δευτέρες όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μουσεία και τα άλλα μνημεία, ούτως ή άλλως είναι κλειστά. Συνεπώς εκτός Δευτέρας και της Τρίτης, όλες τις υπόλοιπες ημέρες, ακόμα και τις αργίες θα παραμένει ανοιχτό» ήταν τα λόγια του κ.Ζήση.

Το περίπτερο θα στελεχωθεί από μια υπάλληλο η οποία μετακινήθηκε από τη Σπηλιά του Δράκου και από έναν υπάλληλο της Αντιδημαρχίας Τουρισμού-Πολιτισμού «Σίγουρα εάν προκύψει κάποιο πρόβλημα, διαθέτουμε υπαλλήλους ώστε να υπάρξει η αντικατάσταση. Είναι κάπως δύσκολο να δουλεύεις κάθε σαββατοκύριακο, όποτε και με τους αντικαταστάτες η λειτουργία του περιπτέρου θα είναι εύρυθμη», πρόσθεσε ο κ. Ζήσης.

Από τη μεριά του ο Αντιδήμαρχος  Πολιτισμού-Παιδείας-Προγραμματικής Ανάδειξης Παλαιάς Πόλης- Εξυγίανση λίμνης Λεωνίδας Παπαδημητρίου, τόνισε πως υπάρχει μια αγαστή συνεργασία με την Αντιδημαρχία Τουρισμού και πραγματοποιείται κάθε δυνατή ενέργεια προκειμένου να υπάρξουν πολλαπλά οφέλη για το Δήμο Καστοριάς. Επιπρόσθετα,  σχολίασε πως το Τουριστικό Περίπτερο θα δώσει νέα πνοή στην πόλη «Εγώ ο ίδιος, έχω διαπιστώσει πως πολλές φορές οι επισκέπτες πραγματικά δεν ξέρουν πού να πάνε και τι να δούνε. Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι ότι οι τουρίστες έρχονται συνήθως μόνο για μία ημέρα, κοιμούνται και μετά φεύγουν σε άλλους κοντινούς προορισμούς, όπως είναι οι Πρέσπες, η Φλώρινα και οπουδήποτε αλλού. Εάν λοιπόν κατορθώσουμε και κρατήσουμε τον επισκέπτη για  μια επιπλέον ημέρα, τότε κυριολεκτικά θα έχουμε μια αύξηση του τουρισμού μας, κατά 100%. Αυτό προσπαθούμε λοιπόν να κάνουμε».

Με αυτό το κίνητρο λοιπόν ο κ. Παπαδημητρίου, προέβη στη δημιουργία ενός αναλυτικού χάρτη της πόλης της Καστοριάς, όπου είναι σημειωμένα τα μνημεία της πόλης, αλλά και πολιτιστικές πληροφορίες για τις περιοχές της. Επίσης υπάρχουν σημειωμένες διάφορες διαδρομές, στις οποίες θα περιγράφεται αναλυτικά το πού μπορεί να κάνει στάση ο επισκέπτης, αλλά και το τι μπορεί να δει. Στο οπισθόφυλλο υπάρχει ένα χρονολόγιο της πόλης με τα κυριότερα σημεία της ιστορίας της.

Στο άμεσο μέλλον, θα υπάρξουν και κατατοπιστικές πινακίδες  οι οποίες θα τοποθετηθούν σε διάφορα κομβικά σημεία της Καστοριάς «Ελπίζω να ταχτοποιηθεί σύντομα και αυτή την εκκρεμότητα, μιας και στην παρούσα φάση αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα με τη γραφειοκρατία. Περιττό να σας ενημερώσω, ότι για το εν λόγω θέμα, εδώ και ενάμιση χρόνο έχω μια δωρεά, όμως για τους λόγους που σας προανέφερα δεν μπορώ να το τελειώσω» είπε κλείνοντας ο κ. Παπαδημητρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μαριούπολης στην Ουκρανία

Συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μαριούπολης…

Υπέροχο κέικ με μέλι

Υπέροχο κέικ με μέλι Για το υγρό κέικ θα χρειαστείτε Υλικά για…

Συνάντηση του Βουλευτή Ζήση Τζηκαλάγια με τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων κ.Χαράλαμπο Παπαδόπουλο Αντιναύαρχο ε.α.

Συνάντηση του Βουλευτή Ζήση Τζηκαλάγια με τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Αξιοποίησης Ακίνητης…

Ἱερατική Σύναξη Μαρτίου Ἱερᾶς Μητροπόλεως Καστορίας

Ἱερατική Σύναξη Μαρτίου Ἱερᾶς Μητροπόλεως Καστορίας

Άκης Λιάμης: “Είμαστε όλοι υπεύθυνοι, για να διατηρηθεί ο Δήμος Καστοριάς καθαρός” (video)

  Άκης Λιάμης: “Είμαστε όλοι υπεύθυνοι, για να διατηρηθεί ο Δήμος Καστοριάς…

Η Μαρία Αντωνίου στα Εγκαίνια και το Gala της 42ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς

Στην επίσημη έναρξη της 42ης Διεθνούς Έκθεσης Καστοριάς εκπροσωπώντας, τον Πρόεδρο της…

Η απάντηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με τα δημοσιεύματα για την έλευση του φυσικού αερίου στην περιοχή της Π.Ε. Καστοριάς και των Γρεβενών

Η απάντηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με τα δημοσιεύματα για την…

Οικονόμου: Οσο κυβέρνησε ο κ. Τσίπρας η ΔΕΗ έφτασε στα όρια της κατάρρευσης

Οικονόμου: Οσο κυβέρνησε ο κ. Τσίπρας η ΔΕΗ έφτασε στα όρια της…

Κ.Ε.Κ Δήμου Καστοριάς: Νέος κύκλος Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων

Κ.Ε.Κ Δήμου Καστοριάς: Νέος κύκλος Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων

Η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπία Τελιγιορίδου στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος

Η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπία Τελιγιορίδου στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και…