Το ΚΠΕ Καστοριάς, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Κ.Π.Ε.) – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ», Άξονας Προτεραιότητας 6, στις περιφέρειες σε μετάβαση και μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ 2014-2020», με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε συνεργασία με την Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας, οργανώνει θεματικό (Β΄ επιπέδου) τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο για την επαγγελματική ομάδα των εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης στην Καστοριά, την Παρασκευή 31/3, το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Απριλίου 2017.

 

Το θέμα του σεμιναρίου είναι: «Βιοποικιλότητα και Αειφόρος Τουρισμός».

 

Το σεμινάριο έχει έναρξη στις 16:30 της Παρασκευής και λήξη στις 14:30 της Κυριακής.

Τις εισηγήσεις της πρώτης ημέρας (Παρασκευή, 31/3/2017), που αφορούν σε σημαντικά θέματα σχετικά με:

α) τη Βιοποικιλότητα ως Οριζόντιο Άξονας στους Στόχους για την Αειφορία

β) τη Βιοποικιλότητα και τον Αειφόρο Τουρισμό στη Δυτική Μακεδονία

γ) τη Γεωβιοποικιλότητα και τον Αειφόρο Τουρισμό στη Δυτική Μακεδονία

δ) τη Βιοποικιλότητα και τον Τουρισμό,

μπορεί ελεύθερα να παρακολουθήσει όποιος ενδιαφέρεται από την τοπική κοινωνία, ανεξάρτητα από την επαγγελματική του απασχόληση.

 

 

Ειδικότερα, το σεμινάριο υλοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Βιοποικιλότητα και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τους νομούς εμβέλειας του ΚΠΕ Καστοριάς, σε εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν με τα σχολεία τους στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Π.Ε. «Βιοποικιλότητα: Το Εργαστήρι της Ζωής», καθώς και σε εκπαιδευτικούς από συνεργαζόμενα με το Δίκτυο ΚΠΕ της χώρας.

Το Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Βιοποικιλότητα: Το Εργαστήρι της Ζωής», στο οποίο συμμετέχουν Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, ΕΕΕΕΚ, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας και ΚΠΕ από όλη τη χώρα, συντονίζεται από το ΚΠΕ Καστοριάς.

 

Στο σεμινάριο συμμετέχουν 70 περίπου εκπαιδευτικοί από 29 Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και 9 ΚΠΕ της χώρας.

Συνδυάζοντας θεωρητικές προσεγγίσεις και βιωματικά εργαστήρια, στο πλαίσιο του σεμιναρίου προσεγγίζεται η σχέση της βιοποικιλότητας με τον αειφόρο τουρισμό στο πνεύμα που και η Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας (22/5/2017) ορίζει, έτσι ώστε να υποστηρίζεται η υλοποίηση σχετικών προγραμμάτων Π.Ε. στις σχολικές μονάδες.

 

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν εργασίες πεδίου που έχουν οργανωθεί από την Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Καστοριάς και επίσκεψη – γνωριμία με χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή.

 

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, στην ψηφιακή πύλη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης (www.kpe.gr) που διαχειρίζεται το ΚΠΕ Καστοριάς.

Με εκτίμηση

Η Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Καστοριάς

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

ΟΑΕΔ: Έτσι θα πάρετε για δεύτερη φορά επίδομα ανεργίας

ΟΑΕΔ: Έτσι θα πάρετε για δεύτερη φορά επίδομα ανεργίας

Ευχές σε Γηροκομείο – Καπή και Λαϊκή Αγορά από την Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς και τον Θ. Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας.

Ευχές για τις Άγιες ημέρες του Πάσχα (Φωτογραφίες)

Πρόσκληση στα Β΄ Καραβαγγέλεια

”Ἡ ἑλληνική γλώσσα εἶναι γλώσσα τῆς σοφίας, ὄχι τοῦ κέρδους καί τοῦ ἐμπορίου”.

Οι 4 υποψήφιοι βουλευτές με το ΚΚΕ στην Καστοριά

Table of Contents Hide Οι 4 υποψήφιοι βουλευτές με το ΚΚΕ στην…

Στήριξη της επιχειρηματικότητας της Π.Ε. Καστοριάς, β’ φάση.

7.320.000,00 ευρώ από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για τον Δήμο Καστοριάς.

Το 1ο ενημερωτικό σεμινάριο Cult2Routes στο Νεστόριο

Το 1ο ενημερωτικό σεμινάριο Cult2Routes στο Νεστόριο