«Η κίνηση αυτή του Ράμα δείχνει πως βρίσκεται σε κατάσταση πανικού και παίζει τα τελευταία του χαρτιά με σκοπό να διατηρήσει την θέση του», σχολίασε ο πρόεδρος της Ένωσης Χειμαρριωτών

Σε μια ακόμη επίδειξη αυταρχισμού η κυβέρνηση του Έντι Ράμα, αποφασίζει μέτρα, τα οποία δεν θα επιτρέψουν στους Βορειοηπειρώτες που ζουν στην Ελλάδα να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στην Αλβανία, στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Απριλίου.

Αυτή την φορά ο Ράμα εργαλειοποιεί την κρίση του κορωνοϊού  και κλείνει τα σύνορα με την Ελλάδα, δήθεν στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή της μετάδοσης της ασθενείας.

Η καραντίνα, που ανακοίνωσε χθες η αλβανική κυβέρνηση (και για όσους προέρχονται από τα Σκόπια), θα έχει διάρκεια 14 ημερών, θα λήξει δηλαδή μετά την ημερομηνία των εκλογών και θα αποθαρρύνει όλους τους Αλβανούς πολίτες που ζουν στην Ελλάδα και προτίθενται να ταξιδέψουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Τόσο οι οργανώσεις των ομογενών όσο και τα κόμματα της αντιπολιτεύσεως θεωρούν την απόφαση προσχηματική. Δεν αποτελεί άλλωστε μυστικό, πως ο Ράμα θεωρεί τους Αλβανούς πολίτες που ζουν και εργάζονται στην χώρα μας και κυρίως τους Βορειοηπειρώτες ως παράγοντα που μπορεί να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα και μάλιστα εις βάρος του.

«Το γεγονός πως η αλβανική κυβέρνηση αντιμετωπίζει χαλαρά, συγκριτικά με άλλες χώρες, το φαινόμενο της πανδημίας δεν συνάδει με αυτή την απόφαση. Επίσης τα επιδημιολογικά φορτία και στις δύο χώρες δείχνουν μείωση και αυτό οφείλεται στο γεγονός πως έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί», σχολίασε ο πρόεδρος της Ένωσης Χειμαρριωτών Θοδωρής Γκούμας, ο οποίος τόνισε ακόμα: «Η κίνηση αυτή του Ράμα δείχνει πως βρίσκεται σε κατάσταση πανικού και παίζει τα τελευταία του χαρτιά με σκοπό να διατηρήσει την θέση του. Η παρεμπόδιση των Αλβανών πολιτών που ζουν στην Ελλάδα να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα την 25η Απριλίου είναι μια πράξη αντιδημοκρατική, σαν αυτές στις οποίες ο Ράμα μας έχει συνηθίσει».

Να σημειωθεί ότι στις εκλογές αναφέρθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, ο οποίος ναι μεν επεσήμανε πως η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν ασχολείται με πολιτικά ζητήματα, τόνισε όμως πως υπάρχει και μια δεύτερη αρχή, η οποία θέλει τους ορθοδόξους χριστιανούς της Αλβανίας υπεύθυνους πολίτες, έχοντας την υποχρέωση να ψηφίσουν. Προσέθεσε επίσης πως το κριτήριο της επιλογής είναι η αγνότητα των ανθρώπων και όχι η επιλογή εκείνων που θέτουν σε πρώτο πλάνο το «Εγώ» τους και σε δεύτερο το «Εμείς». Ακόμη αναφέρθηκε στην επιλογή ατόμων που τους παρέχεται η δυνατότητα να εκλεγούν και να αγωνισθούν για την πρόοδο του τόπου.

You May Also Like

Πέθανε ο εφευρέτης του «copy-paste», Λάρι Τέσλερ

Πέθανε ο εφευρέτης του «copy-paste», Λάρι Τέσλερ

Η Αγία Σοφία ως επιστέγασμα του νεο-οθωμανικού ονείρου του Ερντογάν

Μία νοσταλγική αναβίωση του οθωμανικού παρελθόντος

Έλον Μασκ: Τρόλαρε τον Ζούκερμπεργκ για την κατάρρευση Facebook και Instagram

«Μας διαβάζετε γιατί οι σέρβερ μας λειτουργούν»

Η 5χρονη Ίρις Γκρέις ζει μαζί με τους γονείς της και την αγαπημένη της γάτα στο Λέστερσαϊρ της Αγγλίας.

Η 5χρονη Ίρις Γκρέις ζει μαζί με τους γονείς της και την…

Loreen: Σε ηλικία 20 ετών στην πρώτη της οντισιόν – Δείτε βίντεο

Από το «Idol» στην κορυφή της Ευρώπης δις – Η αλλαγή στην εμφάνισή της

Ουκρανία: Ηχούν τα τύμπανα πολέμου – Οι ΗΠΑ μεταφέρουν βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό στα σύνορα

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έδωσε άδεια σε Λιθουανία, Λετονία και Εσθονία να στείλουν…

Σώτη Τριανταφύλλου: Ισλάμ και Ισλαμοαριστερά διαλύουν σιγά-σιγά την Ευρώπη

Σώτη Τριανταφύλλου: Ισλάμ και Ισλαμοαριστερά διαλύουν σιγά-σιγά την Ευρώπη

Πρόκληση από Εφημερίδα Τούρκικης αντιπολίτευσης«20 νησιά είναι υπό ελληνική κατοχή»

Η εφημερίδα Sozcu απηχεί τις απόψεις του κόμματος του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

Ερντογάν: Η Αρμενία να αποχωρήσει άμεσα από τα αζέρικα εδάφη – τι είπε για Αν. Μεσόγειο (upd)

Ερντογάν: Η Αρμενία να αποχωρήσει άμεσα από τα αζέρικα εδάφη – τι…