Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καστοριάς  Πέτρος Τόσκος και Βασίλη Βελλίδης, εξέδωσαν ανακοίνωση σχετικά με την απευθείας ανάθεση της μερικής κατεδάφισης του Αρχοντικού Παπαχρήστου.

Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης:

Ύστερα από την αίτηση με αριθμ πρώτ. 7325/28-03-2017 αίτηση του Συλλόγου Πιστοποιημένων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ν. Καστοριάς με θέμα «Αίτηση αναίρεσης όρων δημοπράτησης του έργου “Εργασίες μερικής καθαίρεσης αρχοντικού Παπαχρήστου”» και τη  διαδικασία που έχει ακολουθηθεί για την Απευθείας Ανάθεση του Έργου των 20.000 ευρώ με την οποία είμαστε αρνητικοί και διαφωνούμε, αιτούμαστε την ανάκληση της υπ. Αριθμ. 65/2017 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καστοριάς για την απευθείας ανάθεση και επιθυμούμε τη διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου Καστοριάς .

Υ.Γ. Για κάποιους που δεν καταλαβαίνουν τα αυτονόητα και προβαίνουν σε απρεπείς χαρακτηρισμούς. Θα Θέλαμε να ενημερώσουμε τους συνδημότες μας ότι εξουσιοδοτήσαμε τον Πρόεδρο της Επιτροπής να στείλει πρόσκληση σε περιορισμένο αριθμό υποψηφίων αναδόχων και μόνος του επέλεξε να προσκαλέσει μόνο δυο εργολάβους. Θα πρέπει να μας απαντήσει με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν. Το αίτημα του Συλλόγου Εργοληπτών μας δικαιώνει πλήρως.

Ακολουθεί το αίτημα του Συλλόγου Εργοληπτών:

Με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Π.Ε.Δ.Ε. Ν. Καστοριάς, επιθυμούμε την άριστη συνεργασία ανάμεσα στα μέλη μας και στο Δήμο Καστοριάς. Η άριστη συνεργασία συνεπάγεται ρητή εφαρμογή των νόμων από την αναθέτουσα αρχή και καλότεχνη και έγκαιρη εκτέλεση των έργων από την πλευρά των μελών μας.

Μετά από τη δημοσίευση του Πρακτικού της 11ης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής γνωστοποιήθηκε η πρόθεση του Δήμου να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση με τη διαδικασία του κατεπείγοντως για την εκτέλεση του έργου «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗΣ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟΥ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ», Α.Μ. 25/2017, προϋπολογισμού 20.000,00 Ευρώ, με το άρθρο 32 παρ. 2γ αυτού, του Ν. 4412/2016.

Εκφράζουμε τις αντιρρήσεις μας στο κατεπείγον της ανάθεσης για τους εξής λόγους:

  • Η μη τήρηση των προθεσμιών που προβλέπονται για τις ανοιχτές, κλειστές ή ανταγωνιστικές διαδικασίες με διαπραγμάτευση οφείλονται σε «απρόβλεπτα» γεγονότα,
  1. πώς είναι δυνατόν να είναι απρόβλεπτο ένα γεγονός που προβλέφθηκε στο εγκεκριμένο τεχνικό πρόγραμμα και τον αντίστοιχο προϋπολογισμό του Δήμου για το έτος 2017.
  2. πώς είναι δυνατόν να θεωρείται απρόβλεπτο γεγονός οι λιγοστές βροχοπτώσεις στην πόλη της Καστοριάς.
  3. πώς είναι δυνατόν η καθυστέρηση των διαδικασιών δημοπράτησης να μην είναι δική τους ευθύνη.
  4. πώς είναι δυνατόν τα μέτρα τα οποία λήφθηκαν για τη μη κατάρρευση του κτιρίου να μη επαρκούν για τις συνήθεις βροχοπτώσεις.
  • Ζητούμε να αρθεί η ανάθεση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία δημοσιότητας και διαφάνειας για τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων συμμετοχόντων, προς όφελος των δημοτών του Δήμου Καστοριάς.

Επισημαίνουμε ότι ο Δήμος Καστοριάς δεν έχει προβεί σε δημοπρατήσεις από την εφαρμογή του Ν. 4412/2016               (08-08-2016) για μικρά και μεγάλα έργα παρόλο που άλλες αναθέτουσες αρχές προχωρούν σε συνεχείς δημοπρατήσεις έργων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΕΜΙΡΗΣ ΦΩΤΙΟΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΠΙΛΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Εικόνες από την πολιτική εκδήλωση της ΔΕΕΠ ΝΔ Καστοριάς που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022 στην Καστοριά

Τιμητική η  παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνου Τσιάρα

Η Εορτή Ανακομιδής των Λειψάνων της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας

Η Εορτή Ανακομιδής των Λειψάνων της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας

“Ο Αϊ-Βασίλης Ήρθε Νωρίς” στη Μαγική Λιμνοπολιτεία. Μία ακόμη καταπληκτική παράσταση για παιδιά από τον Δήμο Καστοριάς

“Ο Αϊ-Βασίλης Ήρθε Νωρίς” στη Μαγική Λιμνοπολιτεία. Μία ακόμη καταπληκτική παράσταση για…

Το εγκόλπιο Ημερολόγιο έτους 2018, της Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς

Το εγκόλπιο Ημερολόγιο έτους 2018, της Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς

Σύλλογος Φίλων Μοτοσικλέτας Άργους Ορεστικού: Μουσική εκδήλωση με τοπικά συγκροτήματα

O Σύλλογος Φίλων Μοτοσικλέτας Άργους Ορεστικού, σε συνεργασία με τον Δήμο Άργους…

Καστοριά: Έκλεψαν σόμπα που προοριζόταν για οικογένεια σε ανάγκη!

‘Eκκληση για μια μεταχειρισμένη σόμπα πετρελαίου.

Διακοπές ρεύματος Κυριακή και Δευτέρα στην Καστοριά

Κατά τις πρωινές ώρες

Το μήνυμα της Μαρίας Αντωνίου για τις σημερινές εκλογές της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: «Οι νέοι είναι το μέλλον του τόπου μας»

Το μήνυμα της Μαρίας Αντωνίου για τις σημερινές εκλογές της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: «Οι…

Ο παραμυθάς Στέλιος Πελασγός στο Δημοτικό Σχολείο Μαυροχωρίου

Το Δημοτικό Σχολείο Μαυροχωρίου έχει τη χαρά και την τιμή να φιλοξενεί…