Με AstraZeneca ο εμβολιασμός των ηλικιών 30-39 ετών, που θα μπορούν να εμβολιαστούν εντός 24 ωρών – Ανοιχτά τα εμβολιαστικά κέντρα και στις γιορτές του Πάσχα

Ανοίγει τη Μεγάλη Τρίτη η πλατφόρμα των εμβολιασμών για τις ηλικίες 30-39 ετών και το εντυπωσιακό είναι ότι όσοι σπεύσουν να κάνουν αίτηση, θα μπορούν να εμβολιαστούν εντός 24 ωρών. Δηλαδή θα πάρουν ραντεβού για την Μεγάλη Τετάρτη.

Επίσης όπως έγινε γνωστό λίγο νωρίτερα από το Υπουργείο Υγείας, τα εμβολιαστικά κέντρα θα είναι ανοιχτά όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, και το Μεγάλο Σάββατο και την Δευτέρα του Πάσχα, και θα μείνουν κλειστά μόνο τη Κυριακή του Πάσχα.

Το plan B για μια δεύτερη εμβολιαστική γραμμή, που θα αφορά σε νεότερες ηλικίες, μετά την έντονη αναστάτωση και την επιβράδυνση των ραντεβού λόγω των περιστατικών θρομβώσεων με το εμβόλιο της AstraZeneca- και της διερεύνησής τους από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων- βρισκόταν στο “συρτάρι” του υπουργείου Υγείας εδώ και τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Εντούτοις, η έναρξη της παράλληλης αυτής εμβολιαστικής διαδικασίας, μόνο με το εν λόγω εμβόλιο, ανακοινώθηκε τελικά χθες.

Αιτία, τα πολλά ελεύθερα ραντεβού, που όλα έδειχναν πως θα παρέμεναν ελεύθερα, ακόμη και μετά των άνοιγμα της πλατφόρμας για τις ηλικιακές ομάδες 55- 59 (που άνοιξε χθες το πρωί μαζί με τους εκπαιδευτικούς) και 50-54 που θα ανοίξει το Σάββατο 24 Απριλίου.

Μπροστά στο ενδεχόμενο να μείνει μεγάλο ποσοστό αδιάθετων δόσεων της AstraZeneca (υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα περιμένει από 450.000-500.000 δόσεις για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο), αλλά και για να προχωρήσει με ταχύτερο ρυθμό η εμβολιαστική διαδικασία και να φτάσουμε πιο γρήγορα στην ανοσία- ενόψει και τους ανοίγματος της οικονομίας και του τουρισμού- προκρίθηκε το να ξεκινήσει ο μαζικός εμβολιασμός για τη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία, δεδομένου πως έχει ήδη δρομολογηθεί ο εμβολιασμός των σαραντάρηδων.

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για τα άτομα των ηλικιακών ομάδων 40-44 και 45-49 θα γίνει στην συνέχεια και θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις προσεχείς ημέρες.

ΕΜΒΟΛΙΟ

Η δυναμικότητα του συστήματος για τον μήνα Μάιο θα ξεπεράσει τα 2,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Επίσης το ωράριο των εμβολιαστικών κέντρων επεκτείνεται ως τις 10 το βράδυ και ανάλογα με τις παραδόσεις των εμβολίων θα ξεκινήσει και η επταήμερη λειτουργία τους.

Άμεσα οι εμβολιασμοί για τους 30-39

“Ο τρόπος να θωρακιστούμε από αυτό είναι να εμβολιαστούμε. Έτσι, λοιπόν, δίνεται η ευκαιρία, με την δυνατότητα που έχουμε κάποιων αποθεμάτων στο εμβόλιο της AstraZeneca, να μπορέσουμε και σε πιο νεαρές ηλικίες, να τους δώσουμε την δυνατότητα να εμβολιαστούν” αναφέρουν από το Υπουργείο Υγείας.

Έτσι από τη Μεγάλη Τρίτη θα ανοίξει η πλατφόρμα και αμέσως την επόμενη μέρα, για όποιον δηλώσει, θα μπορέσουν να εμβολιαστούν οι ηλικίες 30-39 ετών με AstraZeneca.

Και φυσικά συνεχίζουμε να εμβολιάζουμε όλες τις άλλες ηλικίες με όλα τα εμβόλια. Και αυτή η ηλικία σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, μετά από κάποιους μήνες, με όλα τα εμβόλια. Δίνεται όμως η δυνατότητα, όπως το έχουν κάνει και άλλες χώρες, και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, να φέρουμε τον χρόνο μπροστά για αυτούς τους νέους συνανθρώπους μας και να τους δώσουμε την δυνατότητα να εμβολιαστούν. Τη μία μέρα να εγγραφούν στην πλατφόρμα, την άλλη μέρα να ξεκινήσουν να εμβολιάζονται.

Ένα fast lane”, εξήγησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στη χθεσινή ενημέρωση.

“Θα ήθελα για μια ακόμα φορά να παρακαλέσω να εμπιστευθούμε τους ειδικούς. Βλέπετε υπάρχουν ανακοινώσεις από τον ΕΜΑ, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, τον FDA στην Αμερική, από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, έγκριτοι επιστήμονες μιλούν για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του εμβολιασμού” συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ:https://www.thetoc.gr/

You May Also Like

Ο 26χρονος Αλβανός πρώτα έχασε τον έλεγχο και μετά παρέσυρε την Έμμα

Ο δικηγόρος της οικογένειας διαψεύδει τους ισχυρισμούς του 26χρονου – Την Πέμπτη…

Καταγγελία σοκ: Νηπιαγωγός στη Χαλκίδα έβγαλε 4χρονη έξω στο κρύο για να την τιμωρήσει – Eξοργιστικό βίντεο

Καταγγελία σοκ: Νηπιαγωγός στη Χαλκίδα έβγαλε 4χρονη έξω στο κρύο για να…

«Maestro in Blue»: Παγκόσμια επιτυχία για την ελληνική σειρά στο Netflix

Η σειρά βρίσκεται στη λίστα με τα 10 μη αγγλόφωνα (non-english) προγράμματα που προβλήθηκαν περισσότερο

ΙΝΚΑ: Ακριβότερο κατά 20% το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Δεν έχει ληφθεί υπόψη η τιμή για το ελαιόλαδο, το ηλεκτρικό ρεύμα και για τα λεμόνια.

Σκέρτσος: Πολύ πιο ελεύθερο και αισιόδοξο το καλοκαίρι

Σκέρτσος: Πολύ πιο ελεύθερο και αισιόδοξο το καλοκαίρι

Ιερά Μονή Όρους Σινά: Το παλαιότερο χριστιανικό μοναστήρι στον κόσμο

Εκεί σώζεται η πρώτη απεικόνιση του Χριστού

Επιπολαιότητα: Βάφτιση με… τσιλιαδόρο, ηλικιωμένοι απειλούσαν με δικηγόρο

Επιπολαιότητα: Βάφτιση με… τσιλιαδόρο, ηλικιωμένοι απειλούσαν με δικηγόρο

Θάνατος βρέφους στα Γρεβενά: «Δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας το μωρό μας» λέει η μητέρα

Σε κατάσταση σοκ οι γονείς του βρέφους 35 ημερών που πέθανε τις…

ΕΚΤ: Χαμένο όνειρο για τις νεότερες γενιές το ιδιόκτητο σπίτι – Δεδομένα και κίνδυνοι

Με όνειρο θερινής νυκτός μοιάζει πλέον η ιδιοκατοίκηση στην Ελλάδα -και όχι…

Τραγικό «χτύπημα» της Μοίρας για τον ήρωα ψαρά που έσωζε κόσμο στο Μάτι: Πέθανε η 15χρονη κόρη του

Το άτυχο κοριτσάκι «έφυγε» στον ύπνο του σε ηλικία 15 ετών.