Την παραμονή της 25ης Μαρτίου, οι επίσημοι προσκεκλημένοι και οι πολιτειακοί παράγοντες της χώρας δείπνησαν στο Προεδρικό Μέγαρο… Φαίνεται πως το φαγητό έμεινε αξέχαστο στους εκπροσώπους της Βρετανικής βασιλικής οικογένειας!

Για αυτό τον λόγο άλλωστε, το παλάτι του Μπάκιινγχαμ ζήτησε μέσω της βρετανικής πρεσβείας τη συνταγή από τον Λευτέρη Λαζάρου.

«Ζήτησαν όλο το μενού και αυτό μας κάνει περήφανους και αρεστούς, γιατί χωρέσαμε όση περισσότερη Ελλάδα μπορούσε σε ένα πιάτο. Ηταν τέσσερα πιάτα μαζί με το γλυκό. Αντιλαμβάνεστε ότι εμένα προσωπικά αυτό με έχει κάνει υπερήφανο» είπε ο γνωστός σεφ στο Πρώτο Πρόγραμμα και συμπλήρωσε:

«Η χώρα δεν είναι μόνο μπουτίκ χώρα, αλλά έχει και μπουτίκ προϊόντα. Επομένως είναι πολύ εύκολο για έναν μάγειρα με παρθενογένεση να σκαρφιστεί πολύ ωραία πιάτα και να τα βάλει πάνω στο τραπέζι με μεγάλες αξιώσεις, στέκοντας για ακόμη μία φορά στον παγκόσμιο χάρτη της γευσιγνωσίας και της ρεστοκριτικής. Κυρίως πιάτο χριστόψαρο, μετά φύλλο λάχανο τυλιγμένο με κιμά γαρίδας, γαρίδα ελληνική. Γιατί έχουμε άλλες γεύσεις, άλλες μυρωδιές, το τραγανό της κρέας μπορεί να σε απογειώσει».

Αναλυτικά το μενού της δεξίωσης:

O Λευτέρης Λαζάρου απάντησε και στα ειρωνικά σχόλια που γράφτηκαν στα social media, για τον κιμά γαρίδας και για το ότι δεν προσέφερε μπακαλιάρο με σκορδαλιά:

«Δεν έβαλα μπακαλιάρο απλά γιατί ο μπακαλιάρος δεν είναι ελληνικός. Την 25η Μαρτίου τρώμε ψάρι, όχι μπακαλιάρο. Επίσης, δεν μπορείς σε ένα επίσημο δείπνο να βάλεις σκορδαλιά. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτά τα πράγματα μου φαντάζουν πολύ αστεία. Δεν ασχολούμαι. Το χοιρινό γιατί μπορεί να γίνει κιμάς και όχι η γαρίδα; Η Ελλάδα είναι ένα μεγάλο νησί, τα ψάρια τα ελληνικά είναι μοναδικά στον κόσμο. Και επιστημονικά, αν θέλετε, μπορώ να τα εξηγήσω».

ΠΗΓΗ:https://www.bigpost.gr/