Η περίεργη αγγελία των 3.000.000 ευρώ για το γηροκομείο

Ο πρώην εργαζόμενος στη δομή ηλικιωμένων στα Τσικαλαριά, Δημήτρης Μαυρακάκης, μιλάει στο Parakritika.gr για την εμπειρία του από την 5μηνη εργασία του εκεί, επιλέγοντας να εμφανιστεί on camera. Τονίζει χαρακτηριστικά πως “δεν έχω να κρύψω τίποτα, γιατί να κρύβομαι;”

Ένα νέο παιδί που εργάστηκε για πέντε μήνες στη δομή ηλικιωμένων στα Χανιά, για την οποία έχει ξεκινήσει μεγάλη έρευνα και μάλιστα με την παρέμβαση του Αρείου Πάγου, ο Δημήτρης Μαυρακάκης, περιγράφει όσα έζησε. Ο νεαρός νοσηλευτής προσλήφθηκε τον Απρίλιο του 2020 και έφυγε από τη δομή τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους.

Απαντάει στα όσα είπε η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου για την εργασιακή σχέση που είχαν και πως αυτή κατέληξε, αναφέρεται στο πως τελικά κατέθεσε ενόρκως για την υπόθεση, μετά από παρότρυνση κάποιου που εξακολουθεί και εργάζεται στη δομή, μιλάει για τους 68 φακέλους θανάτων από καρδιακή ανακοπή που εξετάζονται στο πλαίσιο της έρευνας, ενώ καταγγέλλει πως ο γιατρός υπέγραφε από… απόσταση τις γνωματεύσεις.

Σοκάρουν οι μαρτυρίες μετά τον θάνατο 68 ηλικιωμένων σε γηροκομείο

Ο Δημήτρης Μαυρακάκης τονίζει πως μετά την ανάδειξη του θέματος θέλησε να καταθέσει και είχε την στήριξη της οικογένειάς του, στην οποία και έλεγε όλα όσα έβλεπε. “Δεν μπορούσα να βγω μόνος μου και να έλεγα συμβαίνει αυτό, συμβαίνει εκείνο… Μόλις το θέμα βγήκε στη δημοσιότητα και στο πλαίσιο της έρευνας αποφάσισα πως έπρεπε να καταθέσω”, λέει χαρακτηριστικά.

Νέα συγκλονιστική μαρτυρία

Δραματικές ώρες ζει από την ώρα που αποκαλύφθηκε η έρευνα στον οίκο ευγηρίας στα Χανιά για ενδεχόμενα κακουργήματα, η κόρη μιας 94χρονης Χανιώτισσας, η οποία είχε εισαχθεί στο ίδρυμα το καλοκαίρι του 2019 και την άνοιξη του 2020 έφυγε από αυτό, νεκρή.

Η καταγγέλλουσα, σε επικοινωνία με το zarpanews.gr, υποστήριξε ότι η μητέρα της υποσιτιζόταν συστηματικά στο ίδρυμα αυτό, ενώ λίγο πριν επέλθει το μοιραίο, η κατάσταση της 94χρονης φέρεται να ήταν δραματική: “15 μέρες πριν πεθάνει, δεν μιλούσε πια, μόνο κοιτούσε. Είχε πληγές, τα πόδια της θύμιζαν τους κρατούμενους στο Άουσβιτς, τόσο αποστεωμένα ήταν. Και όταν ήρθε η ώρα της κηδείας, δεν μας την έφεραν στο σπίτι. Θεωρώ ότι το έκαναν για να μη φανεί η κατάσταση στην οποία βρισκόταν.”

“Την είχα επισκεφθεί και είδα ότι ήταν χάλια”, δήλωσε η δασκάλα και υποστήριξε ότι “ήταν ξαπλωμένη συνεχώς και της έδιναν για πρωινό ένα τσάι με μια φρυγανιά, ένα μπολ φαγητού το μεσημέρι και μετά ξανά φαγητό στις επτά το απόγευμα. Μιλάμε για ασιτία. Κάποια στιγμή μου είχε πει ότι ήθελε να φύγει.”

Χανιά: “Άνοιξαν” τα στόματα για το γηροκομείο “κολαστήριο”

Η κόρη της 94χρονης δεν μένει μόνιμα στην Κρήτη και δεν μπορούσε να βρίσκεται συνεχώς μαζί με τη μητέρα της. Υποστηρίζει όμως ότι εκείνη, όταν μπήκε στο ίδρυμα, ήταν σε καλή κατάσταση: “Ήταν 94 ετών, είχε γεροντική άνοια. Αλλά δεν ήταν σε κακή κατάσταση σωματικά. Το μόνο της πρόβλημα ήταν πως δεν μπορούσε να περπατήσει μόνη της και έπρεπε να τη βοηθούν για να κινείται. Στο ίδρυμα όμως την είχαν συνεχώς ξαπλωμένη. Είχε βγάλει πληγές από την ακινησία και τις είχα δει.”

Εντέλει, η γυναίκα πέθανε τον Μάρτιο του 2020. “Μητέρα, θα σου βάζω καρβέλια στον τάφο σου, γιατί έφυγες πεινασμένη“, αποχαιρετά τη μητέρα της η Χανιώτισσα εκπαιδευτικός και δηλώνει έτοιμη να καταθέσει στις Αρχές όλα όσα γνωρίζει. Μάλιστα, εκφράζει και την επιθυμία της να έρθει σε επαφή με άλλους ανθρώπους που είχαν οικείους τους στο συγκεκριμένο ίδρυμα.

Έπειτα από την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η έρευνα αναμένεται να συνεχιστεί με εντατικούς ρυθμούς και από τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν θα αποφασιστιεί το αν θα απαγγελθούν κατηγορίες ή όχι. Υπενθυμίζεται ότι η πλευρά του οίκου ευγηρίας αρνείται τις όποιες υπόνοιες κακομεταχείρισης των ηλικιωμένων, ενώ η ιδιοκτήτρια έχει υποστηρίξει ότι πρόκειται για σκευωρία από πρώην εργαζόμενους της επιχείρησης.

Εν μέσω του «τσουνάμι» των καταγγελιών και της έρευνας των Εισαγγελικών αρχών για τους θανάτους 68 ηλικιωμένων σε ιδιωτικό γηροκομείο στα Χανιά, μια αγγελία που εντόπισε το Flashnews.gr σε γνωστό ιστότοπο αγγελιών, βάζεις σε σκέψεις και προκαλεί μια σειρά από ερωτήματα.

Αναλυτικότερα στην συγκεκριμένη αγγελία που προέρχεται από μεσιτικό γραφείο της Αθήνας, φαίνεται πως πωλείται ένα «ξενοδοχείο» με εμβαδό 1.100 τ.μ στην τιμή των 3.000.000 ευρώ. Σύμφωνα με την περιγραφή του ακινήτου, βρίσκεται στην Σούδα, σε οικόπεδο 3.800 τ.μ, κατασκευάστηκε το 2009, ανακαινίστηκε το 2018 και διαθέτει 16 δωμάτια με 48 κλίνες.

Μάλιστα επισημαίνεται πως «βρίσκεται σε καταπληκτική τοποθεσία με πανοραμική απεριόριστη θέα θάλασσα και του κόλπου. Η επιχείρηση σήμερα λειτουργεί με 100% πληρότητα και προσφέρει δυνατότητα σύντομης απόσβεσης της επένδυσης». Η συγκεκριμένη περιγραφή στην αγγελία η οποία αναρτήθηκε στις 15 Απριλίου, ταιριάζει με τον οίκο ευγηρίας ο οποίος βρίσκεται στην δίνη ερευνών της Δικαιοσύνης και καταγγελιών και ειδικά οι ίδιες φωτογραφίες που συνοδεύουν την αγγελία, υπάρχουν και στην ιστοσελίδα του εν λόγω οίκου ευγηρίας μετά την ανακαίνιση του 2018.

Τα δεδομένα αυτά – εαν ισχύουν – προκαλούν εύλογα ερωτηματικά για το αν οι ιδιοκτήτες της δομής αποφάσισαν να την κλείσουν και να πωλήσουν το ακίνητο εξ’ αιτίας των εξελίξεων. Δείτε την αγγελία και τις φωτογραφίες που την συνοδεύουν…

Τόσο κάτω από την αγγελία όσο και μέσα στην ιστοσελίδα του επίμαχου γηροκομείου, υπάρχουν οι ίδιες φωτογραφίες. Δείτε δύο χαρακτηριστικές εικόνες. Η πρώτη συνόδευε την αγγελία πώλησης και η δεύτερη βρισκόταν στο site του ιδιωτικού οίκου ευγηρίας…

ΠΗΓΗ:https://www.pentapostagma.gr/

 

You May Also Like

Συλλήψεις μετά τη τραγωδία κατά την διάρκεια του σαϊτοπόλεμου

Σε επτά συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία της Καλαμάτας μετά τον θανάσιμο τραυματισμό…

Πρόγραμμα Μαθητείας στις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ με επιδότηση

Πρόγραμμα Μαθητείας στις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ με επιδότηση

Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα…..

«Χειρόφρενο» αύριο σε λεωφορεία και τρόλεϊ, ενώ αναμένονται αποφάσεις για μετρό, τραμ , ΗΣΑΠ

ΣΒΕ: Επιδοτούμενο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης για εργαζόμενους απ’ όλη την Ελλάδα

ΣΒΕ: Επιδοτούμενο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης για εργαζόμενους απ’ όλη την Ελλάδα

Προσωρινοί Πίνακες Δικαιούχων και Παρόχων του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού ΟΑΕΔ

  Προσωρινοί Πίνακες Δικαιούχων και Παρόχων του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού ΟΑΕΔ

Καραμανλής για Τέμπη: Θα έδινα τα πάντα για να ζουν αυτοί οι 57 άνθρωποι

«Δεν θα πω ότι τα κάναμε όλα σωστά, γι’ αυτό ανέλαβα την πολιτική ευθύνη»

Φωτιά στον Βόλο: Υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα στην Μαγνησία

Η φωτιά στην Μαγνησία παραμένει σε δύο μέτωπα

Στο TaxisNet προσβάσιμα τα πραγματικά χιλιόμετρα των αυτοκινήτων

Πολύ σημαντική εξέλιξη χαρακτήρισε την εγκύκλιο του υπουργείου Μεταφορών για τον ανακαθορισμό…

Αντιστροφή μέτρηση για τις Πανελλήνιες 2019

Αντιστροφή μέτρηση για τις Πανελλήνιες 2019

Σοκ στη Βραζιλία: Τραγουδιστής παθαίνει ανακοπή στη σκηνή και πεθαίνει (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ενρίκε διακομίστηκε άμεσα στο νοσοκομείο ωστόσο παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο γιατρός δεν τα κατάφερε.