Συγκλονίζει ο πατέρας των αδικοχαμένων παιδιών του φονικού της Μακρινίτσας

Από τις 10 το πρωί μέχρι και αργά χθες το μεσημέρι κατέθεταν στον Ανακριτή, οι γονείς των αδικοχαμένων αδελφών στη Μακρινίτσα. Χθες επίσης κατέθεσαν η μνηστή του 30χρονου Γιώργου Τσάπα και ο πατέρας της, που ήταν οι άνθρωποι που οδήγησαν την Αστυνομία στο σπίτι και είδαν τι είχε συμβεί. «Εγώ θα έρθω πάνω και θα τα τελειώσω» φέρεται να είπε ο δράστης, σύμφωνα με τα μηνύματα που βρέθηκαν στο κινητό της Κωνσταντίνας.

Ανάσογλου: Προσχεδιασμός από την πλευρά του δράστη
Η δικηγόρος της οικογένειας Τσάπα κ. Ανάσογλου μετά την κατάθεση της οικογένειας Τσάπα σε δηλώσεις της είπε χαρακτηριστικά «Τελείωσε η κατάθεση της μητέρας. Έριξε άπλετο φως στον προσχεδιασμό που υπήρξε από την πλευρά του δράστη. Το μαχαίρι δεν ήταν ένα κοινό μαχαίρι. Το έβγαλε από τα ρούχα του, άρα ήξερε να το κρύψει. Ο τρόπος που εισέβαλε μέσα στο σπίτι δεν έδειξε απλώς μεθοδικότητα, αλλά μεγάλη προμελέτη. Το σπίτι γύρω γύρω έχει τζάμια από παράθυρα. Δεν κόπηκε πουθενά γιατί κατάφερε κ έσπασε όλα τα τζάμια και τα τράβηξε και τα υπολείμματα. Τα χτυπήματα ήταν καίρια και ήξερε πως το παιδί δεν θα είχε καμία αντίσταση. Καταθέσαμε αιτήσεις για να διερευνηθούν τα πάντα, το κομπιούτερ, τα τηλέφωνα, εάν πήρε οδηγίες από κάποιο σάιτ ή κάποιος τον βοήθησε. Η ανάκριση συνεχίζεται αλλά ευτυχώς έχουν εισακουστεί όλα τα αιτήματά μας για δώσουν δόλο στον δράση και στον καταλογισμό του, που δεν αμφισβητούμε.

Στα μηνύματα που έστελνε στην Κωνσταντίνα αναφέρονταν ότι «Εγώ θα έρθω πάνω και θα τα τελειώσω». Την Πέμπτη επιχείρησε να το κάνει και ήταν αποτυχημένη προσπάθεια. Τη δεύτερη το πέτυχε. Όσο κι αν φώναξε η οικογένεια δεν εισακούστηκε και φτάσαμε σ αυτό το αποτέλεσμα. Όσοι έχουν φταίξει από παράλειψη θα ζητήσουμε να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Όταν ο δράστης ήταν με την οικογένειά του δεν ήθελε καμία βοήθεια από ψυχίατρο. Τώρα που είναι μέσα στη φυλακή ζητάει συνεχώς να εξεταστεί από ψυχίατρο».

Τη Μ. Δευτέρα θα κατατεθεί στα Δικαστήρια αίτηση για να δοθεί η επιμέλεια του παιδιού της αείμνηστης Κωνσταντίνας στους γονείς και παππούδες του, διότι σήμερα ανήκει στον 33χρονο που είναι προφυλακισμένος για το διπλό έγκλημα.

«Φιλάει τις φωτογραφίες»
Συγκλονίζει ο πατέρας των αδικοχαμένων παιδιών, του Γιώργου και της Κωνσταντίνας Τσάπα, που μαχαιρώθηκαν στη Μακρινίτσα. Οι γονείς των δύο παιδιών πέρασαν σήμερα την πόρτα του Ανακριτή για την κατάθεσή τους με τον πατέρα πριν την κατάθεση να συγκλονίζει λέγοντας πως το παιδάκι της Κωνσταντίνας κάθε βράδυ παίρνει τις φωτογραφίες της μαμάς και του θείου του, τις φιλάει και μετά κοιμάται.

« Θα πω ό, τι ακριβώς έγινε. Την τιμωρία του θα ζητήσω. τίποτα άλλο. Τα παιδιά μου δεν τα φέρνει κανείς πίσω, αλλά θέλω κάποια αντιμετώπιση από την Δικαιοσύνη», είπε ο κ. Τσάπας, ο πατέρας των δύο αδικοχαμένων αδερφιών από τη Μακρινίτσα, πριν περάσει το κατώφλι του Ανακριτή.

Σχολιάζοντας την προφυλάκιση του φερόμενου ως δράστη σε ψυχιατρικό τμήμα κορυδαλλού δήλωσε πως « Ήθελα να είναι μέσα, δεν με ικανοποιεί. Ήθελα να είναι μέσα, όσο μπορεί πιο βαθιά. Κι αν γίνεται να μην φτάσει στη δίκη, ακόμη καλύτερα. Δεν πάσχει από ψυχιατρικό νόσημα. Ήταν μεθοδευμένες οι κινήσεις που έκανε. Κανένας τρελός δεν κάνει τις κινήσεις που έκανε. Έβγαλε μέχρι και τα λάστιχα από την πόρτα για να περάσει μέσα. Ήξερε που χτυπούσε. Όλα προμελετημένα».

Το παιδάκι φιλάει τις φωτογραφίες της μαμάς και του θείου του
Η φωνή του χαροκαμένου πατέρα σπάσει και λυγίζει όταν μιλάει για τον εγγονό του. «Η σύζυγός μου είναι δύσκολα, πολύ πεσμένη ψυχολογικά. Βοηθάω τη σύζυγο και το παιδάκι. Εμένα να δω ποιος θα με βοηθήσει. Έχουμε απευθυνθεί σε ειδικούς για το πως θα το πούμε στο παιδί, γιατί κάποια στιγμή θα αναζητήσει τη μάνα του. Βλέπει φωτογραφίες του γιου μου και της μάνας του και του λέμε ότι ήταν σε δουλειά κι έπαθαν ατύχημα και δεν θα τους ξαναδούμε. Πηγαίνει κάθε βράδυ παίρνει τις φωτογραφίες τους, τις φυλάει και πέφτει για ύπνο».

Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο
«Ευχαριστώ τον κόσμο που μας στήριξε κι ακόμη μας στηρίζει. Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης», είπε η μητέρα των αδερφιών, εμφανώς σοκαρισμένη ακόμη, όταν τελείωσε η διαδικασία της κατάθεσης.

ΠΗΓΗ:https://magnesianews.gr/

You May Also Like

Έλενα Παπαρίζου: «Βίασαν την 13χρονη κολλητή μου στο σχολείο και άλλαξε για πάντα η ζωή της»

Έλενα Παπαρίζου: «Βίασαν την 13χρονη κολλητή μου στο σχολείο και άλλαξε για…

Παναγία Σουμελά: Ανακαλύφθηκε μυστικό τούνελ που οδηγεί σε εκκλησάκι

Παναγία Σουμελά: Ανακαλύφθηκε μυστικό τούνελ που οδηγεί σε εκκλησάκι

Κατά 6% μειώθηκε ο πληθυσμός στην Ελλάδα το 2015 – «Καμπανάκι» υπογεννητικότητας για πρώτη φορά στην ΕΕ

Στα 510,1 εκατ. εκτιμήθηκε ο πληθυσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 1η Ιανουαρίου…

Τούρκος πρώην πρόξενος στην Κομοτηνή: Η Ελλάδα έχει δίκιο για τα νησιά του Αιγαίου

“Η Ελλάδα έχει δίκιο”, τονίζει σε συνέντευξή του ο Γιαλίμ Εράλπ πρέσβης…

Capital Controls: Αυξάνεται το όριο ανάληψης στα 2.300 ευρώ, ελεύθερο το άνοιγμα λογαριασμών

 Capital Controls: Αυξάνεται το όριο ανάληψης στα 2.300 ευρώ, ελεύθερο το άνοιγμα…

Ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για Μητρετώδη – Κούκλατζη

Ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για Μητρετώδη – Κούκλατζη

Τι γιορτάζουμε την Πρωτομαγιά και πώς καθιερώθηκε ο όρος «εργατική»

Την πρώτη Μαΐου γιορτάζεται η μέρα των εργατών. Είναι στην πραγματικότητα η…

Μυστήριο στη Ναύπακτο: Ανοιχτό το μνημείο και άφαντα τα οστά του στρατηγού Λάμπρου Τζαβέλλα

«Μουδιασμένη» είναι η τοπική κοινωνία της Ναυπάκτου από την εξαφάνιση των οστών του από…

Πέτσας: Κοινωνικό Μέρισμα τέλος -Ποιοι δεν θα πάρουν ούτε ευρώ (λίστα)

Table of Contents Hide Πέτσας: Κοινωνικό Μέρισμα τέλος -Ποιοι δεν θα πάρουν…

Δήμοι: Έρχονται τα Κέντρα Κοινότητας με 1.400 υπαλλήλους

Τη λειτουργία μίας νέας δομής, του «κέντρου κοινότητας», όπου θα γίνεται η…