Ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης σε άρθρο-καταγγελία που δημοσίευσε νωρίτερα σήμερα ισχυρίζεται ότι δέχθηκε προειδοποιήσεις για συμβόλαιο θανάτου εναντίον του, με πληροφορίες για εμπλοκή του Μένιου Φουρθιώτη.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την καταγγελία του εκδότη και δημοσιογράφου, Κώστα Βαξεβάνη για πληροφορίες που αφορούν συμβόλαιο θανάτου εναντίον του, με εμπλοκή του Μένιου Φουρθιώτη.
Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι από το ρεπορτάζ του κ. Βαξεβάνη προκύπτουν «σοβαρές ενδείξεις κινδύνου για τη ζωή του».
Στο πλαίσιο αυτό, τονίζεται ως αυτονόητη η υποχρέωση Αστυνομίας και Δικαιοσύνης «να λάβουν άμεσα όλα τα μέτρα τόσο για την εξιχνίαση αυτής της υπόθεσης, όσο και για την προστασία του δημοσιογράφου».

Καταγγελία για συμβόλαιο θανάτου

Ο δημοσιογράφος σε άρθρο που δημοσίευσε με τίτλο «Αναγκάζομαι να σας ενημερώσω γιατί είσαστε η μοναδική προστασία» καταγγέλει ότι το απόγευμα της 6ης Απριλίου τον επισκέφθηκε στα γραφεία της εφημερίδας του ένα άτομο που δεν κατονόμασε για να τον προειδοποιήσει.
Όπως αναφέρει, το άτομο αυτό «είπε πως ο Μένιος Φουρθιώτης , για τον οποίο μόλις είχαμε κάνει σοβαρές αποκαλύψεις στην εφημερίδα [Documento], αναζητούσε στη “πιάτσα” κάποιον, για να εκτελέσει συμβόλαιο γι αυτόν».
«Το συμβόλαιο προέβλεπε να πυροβολήσει το σπίτι του Φουρθιώτη προκειμένου να δείξει ότι κινδυνεύει, αλλά και να χτυπήσει εμένα και έναν ακόμη δημοσιογράφο του οποίου δε θυμόταν το όνομα» αναφέρει ο δημοσιογράφος.
Σχετικά με την επίθεση με καλάσνικοφ στο σπίτι του Φουρθιώτη, γράφει πως «μπορεί να προκάλεσε ειρωνικά σχόλια στον Τύπο και τα social media, για εμένα όμως, είχε το ρόλο της επιβεβαίωσης των πληροφοριών που δέχθηκα, κατά 50%. Αν οι πληροφορίες επιβεβαιώνονταν μερικώς με την επίθεση, είχα κάθε λόγο να φοβάμαι μήπως στο σύνολό τους ήταν αληθινές».
Δείτε εδώ όλη την καταγγελία του γνωστού δημοσιογράφου: