Ο Δημήτρης Μαυρακάκης, υπάλληλος στο γηροκομείο από τον Απρίλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020, είπε πως ήταν συχνοί οι θάνατοι στο γηροκομείο και ότι «πέθαναν σε μία εβδομάδα 14 άνθρωποι και για όλους τα πιστοποιητικά έγραφαν ανακοπή καρδιάς, χωρίς να έρθει γιατρός να τους δει».

Ένας από τους βασικότερους μάρτυρες της υπόθεσης θανάτων δεκάδων ηλικιωμένων σε γηροκομείο στα Χανιά αποκάλυψε σοκαριστικά στοιχεία στον Ant1 σχετικά με το πώς εργαζόμενοι έκαναν «φυτά» τους ηλικιωμένους, ενώ ανέφερε μάλιστα πως υπήρχε ένα… γραφείο τελετών για τους χτυπημένους.

Μάλιστα η κατάθεση του, είναι μεταξύ εκείνων από συνολικά 20 καταθέσεις νυν και πρώην εργαζόμενων στον οίκο ευγηρίας και τις 12 καταγγελίες από συγγενείς φιλοξενούμενων στο γηροκομείο, οι οποίοι έχουν αποβιώσει.

Ο Δημήτρης Μαυρακάκης, υπάλληλος στο γηροκομείο από τον Απρίλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020, είπε πως ήταν συχνοί οι θάνατοι στο γηροκομείο και ότι «πέθαναν σε μία εβδομάδα 14 άνθρωποι και για όλους τα πιστοποιητικά έγραφαν ανακοπή καρδιάς, χωρίς να έρθει γιατρός να τους δει».

Έδιναν μία μπανάνα σε 5 άτομα

«Τους έδιναν μια μπανάνα σε πέντε άτομα, γενικά οι συνθήκες δεν ήταν καλές σε σχέση με τα τρόφιμα. Ήταν άνθρωποι που ήταν 100 κιλά και «έφευγαν» 40 κιλά», υποστήριξε ο πρώην εργαζόμενος στο γηροκομείο, αναφέροντας ακόμη ότι «καλούσαν συγκεκριμένο γραφείο τελετών που αναλάμβανε τους ανθρώπους που είχαν χτυπηθεί, για να καλύπτει τα σημάδια».

Σε ότι αφορά τις καταγγελίες για κακομεταχείριση ασθενών, ο Δημήτρης Μαυρακάκης είπε, μεταξύ άλλων, για την ηλικιωμένη για την οποία έγινε και εκταφή ό,τι «στην βάρδια μου ήταν μια γυναίκα που είχε πέσει και χτυπήσει στο κεφάλι και αντί να την πάνε στο νοσοκομείο, της έβαλαν γάζες στο κεφάλι και την τρίτη ημέρα πέθανε».

Τους έκαναν φυτά…

Σημείωσε ακόμη ότι «τους έκαναν φυτά γιατί το βράδυ ήταν ένας υπάλληλος για 60 ηλικιωμένους σε δύο ορόφους, ισόγειο και υπόγειο», αναφέροντας ότι «δεν επέτρεπαν τις επισκέψεις από συγγενείς, επικαλούμενοι τον κορωνοϊό».

«Υπήρχαν άνθρωποι που ήθελαν να φύγουν από μέσα εκεί και άλλοι που πέθαναν από την στενοχώρια τους», υποστήριξε.

Σε ότι αφορά τα κίνητρα για να υπάρχει τέτοια συμπεριφορά έναντι των ηλικιωμένων ανέφερε ότι «υπάρχουν τεράστιες λίστες αναμονής για να μπουν άνθρωποι στο γηροκομείο, τα Χανιά είναι ένα «χωριό», τους συμφέρει να πεθαίνουν άνθρωποι».

Τέλος δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος εκδικητικότητας έναντι της επιχείρησης για όσα λέει τώρα, μήνες μετά την απομάκρυνση του από την δομή, λέγοντας πάντως ότι εξαπατήθηκε από την επιχείρηση, αναφέροντας συγκεκριμένα «πήγα να υπογράφω χαρτί απόλυσης, αλλά με έβαλαν να υπογράψω χαρτί παραίτησης κι αυτό το κατάλαβα όταν πήγα στον ΟΑΕΔ για το επίδομα ανεργίας».

Δικηγόρος γηροκομείου: O καταγγέλλων ψεύδεται

Οι δικηγόροι του ιδρύματος, όμως, αμφισβητούν την αξιοπιστία του συγκεκριμένου μάρτυρα. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος Νίκος Ρουσσόπουλος έκανε λόγο για ανταλλαγή email με τον συγκεκριμένο πρώην υπάλληλο, τα οποία και αποδεικνύουν ότι ψεύδεται.

Η διοίκηση του γηροκομείου χαρακτηρίζει τις καταγγελίες «ανυπόστατες» και περιμένει να ολοκληρωθεί η έρευνα της αστυνομίας.

ΠΗΓΗ:https://www.tovima.gr/

You May Also Like

Παγώνη: Πόσος χρόνος χρειάζεται για να επιτευχθεί η ανοσία μετά τον εμβολιασμό

Η ανοσία που μας προσφέρει ο εμβολιασμός θέλει χρόνο για να επιτευχθεί…

Παράταση για την παραχώρηση χρήσης αγροτικών ακινήτων σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ή άνεργους

Παράταση για την παραχώρηση χρήσης αγροτικών ακινήτων  σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες…

Ιαπωνία: Ποιος ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ

Παγκόσμιο σοκ με την εν ψυχρώ δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Σίνζο…

Νέα ενημερωτική καμπάνια της ΓΓΠΠ για τον Κορωνοϊό για τις ευπαθείς ομάδες – Μένουμε Σπίτια μας

Νέα ενημερωτική καμπάνια της ΓΓΠΠ για τον Κορωνοϊό για τις ευπαθείς ομάδες…

Γκάγκα: Πιθανόν να ζητηθούν περισσότερα τεστ από ανεμβολίαστους

Γκάγκα: Πιθανόν να ζητηθούν περισσότερα τεστ από ανεμβολίαστους

Εισήγηση λοιμωξιολόγων: Στις 5 Απριλίου άνοιγμα των σχολείων και ελεύθερες διαδημοτικές μετακινήσεις

Το lockdown θα παραταθεί για μία ακόμη εβδομάδα

Θεμιστοκλέους: Εμβολιασμοί από τα 16 έτη και στην Ελλάδα – Πότε παίρνουν σειρά

40.000 ραντεβού σε λίγες ώρες από τους 40άρηδες

ΙΣΑ: Στο Πειθαρχικό ο γιατρός με κορονοϊό που συνεχίζει να εξετάζει στο ιατρείο του

ΙΣΑ: Στο Πειθαρχικό ο γιατρός με κορονοϊό που συνεχίζει να εξετάζει στο…

Πέτσας: Καμία συζήτηση για απαγόρευση εισόδου των ανεμβολίαστων στα καταστήματα λιανεμπορίου

Πέτσας: Καμία συζήτηση για απαγόρευση εισόδου των ανεμβολίαστων στα καταστήματα λιανεμπορίου