Το μοιραίο υποβρύχιο εντοπίστηκε την περασμένη Κυριακή στα ανοιχτά του Μπαλί

Είναι οι στιγμές λίγο μετά την επιβίβαση του πληρώματος στο υποβρύχιο της Ινδονησίας, πριν από μερικές εβδομάδες. Το 53μελές πλήρωμα τραγουδά το ινδονησιακό τραγούδι Sampai Jumpa που μεταφράζεται ως «Αντίο». Το βίντεο βλέπει το φως της δημοσιότητας λίγα 24ωρα αφού το υποβρύχιο KRI Nanggala βρέθηκε βυθισμένο και όλα του τα μέλη του νεκρά.

Ανάμεσα στα μέλη του υποβρυχίου που φαίνονται στο βίντεο να τραγουδούν είναι και ο κυβερνήτης, Heri Oktavian. Όλοι είναι συγκεντρωμένοι γύρω από έναν άνδρα που παίζει κιθάρα. «Ακόμη κι αν δεν είμαι έτοιμος να μου λείψεις, δεν είμαι έτοιμος να ζήσω χωρίς εσένα, σου εύχομαι όλα τα καλά» λένε οι στίχοι που τραγουδά το πλήρωμα.

 

Το τραγούδι ήταν το «αντίο» του πληρώματος στον απερχόμενο αρχηγό του στόλου των υποβρυχίων. Το μοιραίο υποβρύχιο εντοπίστηκε την περασμένη Κυριακή (25.04.2021) στα ανοιχτά του Μπαλί, όπου βυθίστηκε την περασμένη εβδομάδα. Βρέθηκε στο βυθό στη Θάλασσα του Μπαλί, σπασμένο σε τρία κομμάτια, σύμφωνα με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Γιούντο Μαργκόνο.

Τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν επίσης διάφορα αντικείμενα, μεταξύ των οποίων και ένα σωσίβιο, που πιστεύουν ότι ανήκαν στο πλήρωμα του KRI Nanggala-402, η επαφή με το οποίο χάθηκε την περασμένη Τετάρτη. Ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού είπε ότι μια σάρωση του βυθού έδειξε ότι το υποβρύχιο βρίσκεται σε βάθος 850 μέτρων, έχοντας ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια επιβίωσής του. Το KRI Nanggala, το οποίο χάθηκε ενώ ετοιμαζόταν να εκτοξεύσει μια τορπίλη στο πλαίσιο άσκησης, είναι σχεδιασμένο να αντέχει σε βάθος μέχρι και 500 μέτρων.

Το υποβρύχιο έχει κοπεί στα τρία: το πρυμναίο τμήμα, το κύτος και το κεντρικό τμήμα, το οποίο φέρει ρωγμές. Οι διασώστες ανέφεραν το Σάββατο ότι είχαν βρει διάφορα αντικείμενα, όπως ένα κομμάτι από χαλάκι προσευχής και ένα μπουκάλι με λιπαντικό για το περισκόπιο, γεγονός που οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι το υποβρύχιο είχε σπάσει στη μέση.

ΠΗΓΗ:https://www.ethnos.gr/

You May Also Like

NBA: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην κορυφή του κόσμου – Οδήγησε τους Μπακς στο πρωτάθλημα, βγήκε και MVP των τελικών

NBA: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην κορυφή του κόσμου – Οδήγησε τους Μπακς…

Ουκρανία: Σκυλάκι κάθεται στο δρόμο δίπλα στο σκοτωμένο άνθρωπό του

Table of Contents Hide Ουκρανία: Σκυλάκι κάθεται στο δρόμο δίπλα στο σκοτωμένο…

Τα δέκα πιο περίεργα μέρη στον πλανήτη 11/01/2021 11:55

Table of Contents Hide 1. Μονοπάτι του Γίγαντα, Βόρεια Ιρλανδία2. Γραμμές Νάζκα,…

Κίνα: Η Αυστραλία είναι «τσίχλα κολλημένη στη σόλα των παπουτσιών των ΗΠΑ»

Κίνα: Η Αυστραλία είναι «τσίχλα κολλημένη στη σόλα των παπουτσιών των ΗΠΑ»

Κύμα ακραίου καύσωνα σαρώνει την Ευρώπη – Περισσότεροι από 1000 θάνατοι

Table of Contents Hide Πιο ζεστό το Λονδίνο από την Σαχάρα σήμερα  Από…

CNN: Και πέμπτος νεκρός από τα αιματηρά επεισόδια στην Ουάσιγκτον

CNN: Και πέμπτος νεκρός από τα αιματηρά επεισόδια στην Ουάσιγκτον

Όνειρο ή εφιάλτης; Νιόπαντρο ζευγάρι ξέμεινε ολομόναχο σε πεντάστερο ξενοδοχείο στις Μαλδίβες λόγω κορωνοϊού

Table of Contents Hide Όνειρο ή εφιάλτης; Νιόπαντρο ζευγάρι ξέμεινε ολομόναχο σε…

Βράζει η Ιταλία, Οργή Σαλβίνι: “Η Γερμανία κατέστρεψε την Ελλάδα, θέλει να κάνει το ίδιο στην Ιταλία.Δεν θέλω τα χρήματα της Μέρκελ”

Βράζει η Ιταλία, Οργή Σαλβίνι: “Η Γερμανία κατέστρεψε την Ελλάδα, θέλει να…