Με εργασίες καθαριότητας και με ανεφοδιασμούς, άρχισαν οι προετοιμασίες, από σήμερα Μεγάλη Δευτέρα για το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης και καφέ στο Άργος Ορεστικό στις 3 Μαίου, όπως ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση.

Τα καταστήματα, που για πάνω από μισό χρόνο, παρέμειναν κλειστά, λόγω των μέτρων για την πανδημία, «άναψαν τις μηχανές» και τόσο στον κεντρικό πεζόδρομο, όσο και στο άνω πεζόδρομο (Μαχαιράδικα) στο Άργος Ορεστικό, ξεκίνησαν οι προετοιμασίες, ώστε την Δευτέρα 3 Μαίου (Δεύτερη μέρα του Πάσχα) να είναι πανέτοιμα για το άνοιγμα.

Οι προετοιμασίες προς το παρόν, επικεντρώνονται σε εργασίες καθαριότητας και απολύμανσης, αλλά και σε έλεγχο των προμηθείων και σε παραγγελίες ανεφοδιασμού. Μάλιστα αρκετά είναι τα καταστήματα που επιχειρούν να δώσουν και έναν αέρα ανανέωσης, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον «Τρυποκάρυδο» που άλλαξε όλη την εξωτερική όψη, αλλά και την «Καραμέλα» που έχει με τον άσπρο ξύλινο φράχτη, παραπέμπει σε νησιώτικο καλοκαιρινό σκηνικό.

Επίσης οι καταστηματάρχες, που περίμεναν καρτερικά όλο αυτόν το μεγάλο χρονικό διάστημα, την απόφαση για άνοιγμα των επιχειρήσεων τους, προσπαθούν να σχεδιάσουν τον τρόπο με τον οποίο θα αναπτύξουν τα τρεπεζοκαθίσματα στους εξωτερικούς χώρους που διαθέτουν, ώστε να είναι σύμφωνα με τα μέτρα που αποφασίστηκαν.

Δείτε φωτογραφίες από τις σημερινές προετοιμασίες