Τα προφυλακτικά στο (άμεσο) μέλλον δεν θα σπάνε ποτέ

Ο μύθος του Βασιλιά Μίνωα της Κρήτης, αναφέρει πως όταν συνευρισκόταν ερωτικά με γυναίκες, ο τρόμος παραμόνευε κάθε στιγμή, καθώς το σπέρμα του ήταν δηλητηριώδες “σαν επίθεση από σκορπιούς και φίδια”. Όμως ακόμα και ο Μίνωας θρυλείται πως προστατευόταν, συγκεκριμένα πως ήταν ο πρώτος άνθρωπος που φόρεσε προφυλακτικό, φτιαγμένο από το δέρμα κατσίκας.

Σήμερα, τουλάχιστον 30 δισεκατομμύρια προφυλακτικά πωλούνται παγκοσμίως ανά τον κόσμο. Υπολογίζεται πως με την χρήση προφυλακτικών τουλάχιστον 45 εκατομμύρια μολύνσεις από τον ιό HIV αποτρέπονται. Παράλληλα, χωρίς την χρήση προφυλακτικού, προκύπτουν περισσότερες από 80 εκατομμύρια ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες ετησίως. Οι σεξουαλικώς μεταδιδόμενες ασθένειες μπλοκάρονται κατά 80& από την προστασία που προσφέρει ένα κοινό προφυλακτικό με λάτεξ, ενώ όταν αυτό φοριέται σωστά από τον άντρα, το ποσοστό προστασίας ανεβαίνει στο 95%.

Όμως, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, παραμένει ιδιαίτερα υψηλος ο αριθμός των ατυχημάτων από σχίσιμο ή γλίστρημα του προφυλακτικού ετησίως, ενώ και ένα σημαντικό τμήμα των τοκετών χωρίς προγραμματισμό προκύπτει από ζευγάρια χωρίς σωστή ενημέρωση για την προφύλαξη ή και με κοινωνικές προκαταλήψεις για την χρήση τους. Η κατασκευή του τέλειου προφυλακτικού παραμένει μια πρόκληση για την εποχή μας, με αρκετές καινοτομίες να βρίσκονται ένα βήμα πριν τα ράφια του περίπτερου της γειτονιάς μας.

Γραφίνη: Το νανό-υλικό του μέλλοντος

Ο όρος ‘πολύ σκληρό για να σπάσει’ θα μπορούσε χωρίς ντροπή να περιγράψει τα προφυλακτικά από γραφίνη, μια ιδέα που ήδη βρίσκεται υπό διερεύνηση στο πανεπιστημιακό ινστιτούτο γραφίνης του Μάντσεστερ, σε πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το ίδρυμα Μπιλ Γκέιτς. Ένα προφυλακτικό γραφίνης θα είναι κατά 20% πιο λεπτό, αλλά αρκετές φορές πιο ανθεκτικό στην υφή του, από ενα κοινό προφυλακτικό από πολυουρεθάνη ή λάτεξ.

Για εκείνους που έχουν αλλεργίες

Η εμφάνιση προφυλακτικών χωρίς λάτεξ είναι θέμα χρόνου. Το υδροτζέλ μπορεί να παραχθεί βιομηχανικά σε προφυλακτικά και μάλιστα θεωρείται πως μπορεί να δώσει μια πιο “ανθρώπινη” αίσθηση στη χρήση τους, Η καινοτομία των προφυλακτικών με λίπανση που ανανεώνεται αυτοματοποιημένα, ακούγεται σαν σενάριο του ‘Black Mirror’, αλλά αναφέρεται ήδη σε πραγματικές βιομηχανικές μελ΄τ

Αυτό που θα εφαρμόζει μόνο του

Η λανθασμένη εφαρμογή του προφυλακτικού συχνά αποτελεί αιτία ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης ή και εμφάνισης STD νοσημάτων. Σύμφωνα με το προαναφερθέν δημοσίευμα του BBC, το ινστιτούτο σεξολογικών ερευνών Κίνσεϊ αναπτύσσει ήδη νέα προφυλακτικά που θα εφαρμόζουν αρκετά πιο εύκολα, σχεδόν “αυτόματα” και με τη λιγότερη δυνατή ανθρώπινη επέμβαση.

ΠΗΓΗ:https://www.msn.com/

You May Also Like

Ανακαλύφθηκε νέος είδος ανακόντα: Είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο

Έχει μήκος 8 μέτρα και ζυγίζει 199 κιλά

Ινδές κοιμούνται στα πατώματα με αρουραίους σε εργοστάσιο iPhone

Απαράδεκτες συνθήκες οδήγησαν στο κλείσιμο του εργοστασίου

«Σμύρνη μου αγαπημένη»: Αφιέρωμα του Guardian, προβολές σε Ευρώπη και ΗΠΑ και εκνευρισμός της Τουρκίας

Η παγκόσμια περιοδεία της ταινίας, αλλά και η διεθνής της απήχηση –…

Ουρουγουάη: Η χώρα που οι πολίτες της είναι Ελληνoλάτρες

Η Ουρουγουάη είναι από τις λίγες χώρες που δεν έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία, είναι μια χώρα που μας υποστηρίζει σε όλα μας τα θέματα.

Τραμπ : Υπογράφει εκτελεστική εντολή για τα social media σήμερα – Τι μπορεί να σημαίνει

Τραμπ : Υπογράφει εκτελεστική εντολή για τα social media σήμερα – Τι…

Οι εταιρείες παλεύουν με την κλιματική αλλαγή

Επενδυτές και ρυθμιστικές αρχές θέλουν σταδιακά να γνωρίζουν πώς οι εταιρείες μπορεί…

Μελέτη: Τι θα συμβεί στη Γη όταν ο Ηλιος πεθάνει;

Θα μπορέσουν η Γη και οι άλλοι πλανήτες να ξεφύγουν από τον Ηλιο ή θα εξαφανιστούν; Απάντηση στο ερώτημα αυτό επιχειρεί να δώσει μελέτη

Πτήση εφιάλτης: Επιβάτες έκαναν ναρκωτικά και παρενοχλούσαν τους υπόλοιπους – Ο πιλότος έκανε αναστροφή

«Ήταν πολύ χαοτικό», δήλωσε ένας 25χρονος επιβάτης, όπως γράφει σε άρθρο της η New York Post.

Διαρκής κλιμάκωση στην κορεατική χερσόνησο – Μαχητικά «σήκωσε» η Σεούλ

Η Νότια Κορέα «σήκωσε» εσπευσμένα μαχητικά αεροσκάφη, καθώς τα ραντάρ της εντόπισαν…

Ήττα Ερντογάν στις δημοτικές εκλογές

Όπως μάλλον φάνηκε ο λόγος που τον ”τιμώρησαν” οι Τούρκοι είναι ο υψηλός πληθωρισμός και η ακρίβεια.