Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Ισραήλ ανακοίνωσε το νέο με περηφάνεια

Ονομάζεται Σαπίρ Μπέρμαν, είναι 27 χρόνων και ετοιμάζεται να γράψει Ιστορία. Ο λόγος για την πρώτη τρανσέξουαλ διαιτητή που θα σφυρίξει ποδοσφαιρικό παιχνίδι στα πλαίσια της πρώτης κατηγορίας του Ισραήλ. Συγκεκριμένα, το προσεχές Σάββατο η Μπέρμαν αναμένεται να σφυρίξει το Χάποελ Χάιφα – Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, που θα είναι και πρώτο παιχνίδι της μετά την αλλαγή φύλου.

«Πάντα έβλεπα τον εαυτό μου ως γυναίκα, από νεαρή ηλικία. Συνειδητοποίησα ότι η κοινωνία δεν θα με δεχτεί, δεν θα είναι στο πλευρό μου, γι’ αυτό συνέχισα έτσι για σχεδόν 26 χρόνια. Ενιωθα παγιδευμένη… Έτσι πριν από έξι μήνες, αποφάσισα να βγω και να δείξω ποια είμαι, πρώτα απ’ όλα στον εαυτό μου, για την ψυχή μου. Ήθελα να φοράω γυναικεία ρούχα και δεν ήξερα πώς να τα μοιραστώ με τον σύντροφό μου… σαφώς, δεν το πήρε καλά» λέει η ίδια.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Ισραήλ ανακοίνωσε το νέο με περηφάνεια. Η 27χρονη Μπέρμαν ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τη διαιτησία πριν από δέκα χρόνια, θεωρείται εξαιρετικά ταλαντούχα και με την υποστήριξη της οικογένειάς της και διάφορων θεσμών του Ισραήλ ετοιμάζεται να αφήσει εποχή.

ΠΗΓΗ:https://www.ethnos.gr/