Ο 35χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στο δικαστήριο Σερρών. Η απόφαση ήταν να οδηγηθεί στη φυλακή για 40 μέρες, αλλά προκαλεί αντιδράσεις.

Ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης οδηγήθηκε στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, όπου θα παραμείνει για 40 μέρες, μετά την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σερρών. Το αδίκημα του 45χρονου οδηγού ήταν πως εντοπίστηκε ξανά χωρίς μάσκα, την οποία μάλιστα αρνήθηκε να φορέσει αν και του το ζήτησαν οι αστυνομικοί.

Μάλιστα, αυτή ήταν η τρίτη φορά που τον έπιασαν για το ίδιο παράπτωμα, με αποτέλεσμα το πρωί της Μ. Τρίτης το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Σερρών να τον καταδικάσει σε ποινή φυλάκισης 60 ημερών, για τις οποίες διέταξε με ειδική αιτιολογία να εκτίσει τις 40.

Σε ανάλογες ποινές συνήθως χορηγείται αναστολή. Ωστόσο, στη προκειμένη περίπτωση το δικαστήριο έκρινε ότι δεν πρέπει να του χορηγηθεί αναστολή, καθώς υπήρχε κίνδυνος τέλεσης νέων αδικημάτων. Ο 35χρονος επικαλέστηκε προβλήματα υγείας όμως δεν μπόρεσε να τα αποδείξει ενώ στο δικαστήριο εμφανίστηκε χωρίς την παρουσία δικηγόρου.

ΠΗΓΗ:https://www.thetoc.gr/