Αυξημένοι έλεγχοι στα διόδια-Αναστροφές για εκατοντάδες οδηγούς

Σαρωτικοί είναι αυτή την ώρα οι έλεγχοι στα διόδια της Αττικής, καθώς κανείς δεν επιρέπεται να περάσει χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα, με αποτέλεσμα αρκετοί οδηγοί να κάνουν αναστροφή.

Μέχρι τώρα έχουν περάσει περίπου 33.000 οχήματα από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών. Σύμφωνα με την Τροχαία 939 οδηγοί αυτοκινήτων αναγκάστηκαν σε αναστροφή το τελευταίο 24ωρο, καθώς δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα μετακίσης.

Συγκεκριμένα, από τις 06:00 το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης έως και τις 06:00 το πρωί σήμερα, σε αναστροφή προς Αθήνα από τα διόδια της Ελευσίνας αναγκάστηκαν 888 οδηγοί οχημάτων, ενώ από τα διόδια των Αφιδνών, 51 οδηγοί. Σημειώνεται ότι το ίδιο χρονικό διάστημα από τα διόδια της Ελευσίνας πέρασαν προς Κόρινθο 15.552 οχήματα και από τα διόδια των Αφιδνών για Λαμία 17.727.

Η Τροχαία έχει διαμηνύσει ότι οι έλεγχοι θα διεξάγονται 24 ώρες το 24ωρο για όλη την Μεγάλη Εβδομάδα στην προσπάθεια της να αποτρέψει τους Αθηναίους να μεταβούν στα χωριά τους παρά την απαγόρευση μετακινήσεων λόγω κορωνοϊού. Υπενθυμίζεται ότι προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ για αναίτιες μετακινήσεις και 500 ευρώ για ψευδή παραστατικά.

Mάλιστα, ένταση σημειώθηκε στα διόδια Ελευσίνας το πρωί, καθώς στυνομικοί απαγόρευσαν σε γυναίκα, που έχασε τον άντρα της από κορωνοϊό, να πάει στο νεκροταφείο γιατί δεν είχε τα απαραίτητα έγγραφα.

aftodioikisi.gr