Άγιο Φως: Το απόγευμα η άφιξή του στην Αθήνα, με ευλάβεια και xωρίς τιμές αρχηγού κράτους

Διαφορετικές από αυτές των προηγούμενων ετών θα είναι οι διαδικασίες και φέτος για την παραλαβή και μεταφορά του Αγίου Φωτός φέτος το Πάσχα λόγω των συνθηκών που έχει επιβάλλει ο κορονοϊός.

Στα Ιεροσόλυμα βρίσκεται ήδη ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης από το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, προκειμένου να παραστεί στην τελετή αφής του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο κ. Βλάσης μετέβη στο Ισραήλ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για τις θρησκευτικές και εκκλησιαστικές υποθέσεις, με το κυβερνητικό αεροσκάφος.

Πριν την τελετή αφής θα προηγηθεί συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’. Θα επιστρέψει μεταφέροντας το Άγιο Φως στις 18.30 το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η ανάρτηση του Υφυπουργού

Στο Καθολικό του Πανίερου Ναού της Αναστάσεως για την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός. Αποτελεί ύψιστη τιμή και ευλογία να παραλαμβάνεις το Άγιο Φως κατευθείαν από τον Πανάγιο Τάφο και να το φέρνεις στην Πατρίδα.

Η Πολιτεία έχει μεριμνήσει για την μεταφορά του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο στην Αθήνα και από εκεί σε όλη την Ελλάδα. To πράττει με την προσήκουσα ευλάβεια, ταπεινότητα και κατάνυξη.

Υπενθυμίζεται ότι πέρσι, το Άγιο Φως δεν είχε μοιραστεί καθόλου και ο μοναδικός του προορισμός ήταν η Εξαρχία το Παναγίου Τάφου στην Πλάκα.

«Φέτος θα γίνει ένα βήμα παραπάνω και στη διανομή του. Με την έλευσή του στην Αθήνα θα φύγουν 12 αεροπλάνα από δύο αεροπορικές εταιρείες με δικά τους έξοδα, και θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Γιάννενα και άλλες πόλεις» είχε δηλώσει τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Βλάσης.

Υπενθυμίζεται οτι φέτος, το «Χριστός Ανέστη» θα ακουστεί στις 21:00 κι όχι τα μεσάνυχτα, με όσους πάνε στην εκκλησία να καλούνται να τηρήσουν τα μέτρα για αποστάσεις και χρήση μάσκας.

Όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείο Εξωτερικών:

Στα Ιεροσόλυμα θα μεταβεί ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, προκειμένου να παραστεί στην τελετή αφής του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο κ. Βλάσης θα μεταβεί στο Ισραήλ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για τις θρησκευτικές και εκκλησιαστικές υποθέσεις, με το κυβερνητικό αεροσκάφος.

Πριν την τελετή αφής θα προηγηθεί συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’. Θα επιστρέψει μεταφέροντας το ‘Αγιο Φως στις 18.30 το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η Πολιτεία έχει μεριμνήσει για την μεταφορά του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο στην Αθήνα και από εκεί σε όλη την Ελλάδα. To πράττει με την προσήκουσα ευλάβεια, ταπεινότητα και κατάνυξη.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, το Άγιο Φως δεν είχε μοιραστεί καθόλου και ο μοναδικός του προορισμός ήταν η Εξαρχία το Παναγίου Τάφου στην Πλάκα. «Φέτος θα γίνει ένα βήμα παραπάνω και στη διανομή του. Με την έλευσή του στην Αθήνα θα φύγουν 12 αεροπλάνα από δύο αεροπορικές εταιρίες με δικά τους έξοδα, και θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Γιάννενα και άλλες πόλεις» είχε δηλώσει ο Κώστας Βλάσης.

Μαραθωνοδρόμος για να φτάσει το Άγιος Φως παντού στην ώρα του

Έτοιμος σχεδιασμός ώστε να πραγματοποιηθεί άμεσα η μεταφορά του σε όλη την Ελλάδα εγκαίρως, καθώς φέτος η πανδημία του κορωνοϊού οδήγησε στην απόφαση η Ανάσταση να γίνει στις 9:00 το βράδυ και όχι τα μεσάνυχτα.

Έτσι υπάρχει ανησυχία μήπως το Άγιος Φως δεν καταφέρει να φτάσει σε κάθε γωνιά της χώρας προκειμένου να τελεστεί η Ανάσταση του Κυριού με το Υπουργείο να δηλώνει πως έχει λάβει όλα τα μέτρα για την παραλαβή και μεταφορά του με ευλάβεια, σεμνότητα, ταχύτητα και χωρίς τυμπανοκρουσίες

dikaiologitika.gr

You May Also Like

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 18,5% η ανεργία τον Νοέμβριο. Στις πρώτες θέσεις βρίσκεται η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 18,5% η ανεργία τον Νοέμβριο. Στις πρώτες θέσεις βρίσκεται η…

Πανελλήνιες εξετάσεις 2018: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε – Πρόγραμμα

Αντίστροφα πλέον, μετρούν μαθητές, καθηγητές και γονείς για το τέλος των μαθημάτων…

Παράταση ισχύος στα Δελτία Εκπαίδευσης Εξέτασης υποψηφίων οδηγών και οδηγών

  Παράταση ισχύος στα Δελτία Εκπαίδευσης Εξέτασης υποψηφίων οδηγών και οδηγών

Τουρισμός για Όλους 2024: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Τα ποσά και οι δικαιούχοι

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη του προγράμματος

«Διπλωματικός πυρετός» για τη Συρία – Στην Τουρκία ο Αμερικανός αντιπρόεδρος

«Διπλωματικός πυρετός» για τη Συρία – Στην Τουρκία ο Αμερικανός αντιπρόεδρος

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις Μετεγγραφές Φοιτητών 2018

Άνοιξε την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, η πλατφόρμα για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων…

Επικίνδυνο το αεροδρόμιο της Σκιάθου: Τουρίστρια εκτινάχθηκε από τουρμπίνα αεροσκάφους

Στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Τέλος οι λέσχες οπαδών και έλεγχος της εισόδου των οργανωμένων στα γήπεδα από την ΕΛΑΣ

Τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας

Συνελήφθησαν 9 αλλοδαποί για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού του κορωνοϊού σε άτυπο χώρο λατρείας

Συνελήφθησαν 9 αλλοδαποί για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού του κορωνοϊού…

Κυρ. Μητσοτάκης: Θέμα ισότητας ο νόμος για τα ομόφυλα ζευγάρια

Παλινωδία αντιπολίτευσης για την επιστολική ψήφο