Τι αναφέρει στο TyposThes ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης

Της Μαρίας Κουφούζη 

Αρκετά λουκέτα μετρά ήδη εν μέσω πανδημίας, ο εμπορικότερος δρόμος της Θεσσαλονίκης, η Τσιμισκή ενώ ο εμπορικός κόσμος εκτιμά ότι το επόμενο διάστημα τα λουκέτα στην αγορά της πόλης θα αυξηθούν.

«Υπάρχουν άδεια μαγαζιά. Στην Τσιμισκή ήταν 17 μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα», δήλωσε στο TyposThes.gr, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης.

Τα περισσότερα αφορούν καταστήματα με ρούχα, αξεσουάρ κλπ. όπως σημειώνει.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι το πρόβλημα δεν περιορίζεται στην Τσιμισκή αλλά άδεια μαγαζιά υπάρχουν και σε πολλούς άλλους εμπορικούς δρόμους του κέντρου της πόλης, όπως για παράδειγμα η οδός Βενιζέλου, η Μητροπόλεως, η Προξένου Κορομηλά. «Άδεια παντού. Το φαινόμενο εμείς το περιμέναμε αργότερα, αλλά για να εμφανίζεται από τώρα φαντάζεστε τι θα γίνει στη συνέχεια», λέει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι τα λουκέτα άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους από το καλοκαίρι και μετά.

Όπως λέει, τα λουκέτα θα έχουν πολλαπλασιαστικό χαρακτήρα το επόμενο διάστημα γιατί μέχρι τώρα υπήρχε μια προστασία λόγω των μέτρων. Για παράδειγμα υπήρχαν τα μέτρα για τα ενοίκια, ήταν σε μεταφορά οι επιταγές, ασφαλιστικές εισφορές κλπ. Τα πράγματα θα δυσκολέψουν τώρα που θα χρειαστεί να τα πληρώνουν. Το πιο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις σύμφωνα με τον ίδιο είναι οι συσσωρευμένες υποχρεώσεις στις οποίες δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν μέσα σε δυο μήνες. «Σε δυο μήνες είναι αδύνατον να αποπληρώσεις ζημίες ενός έτους, αυτή είναι η αλήθεια. Η κυβέρνηση επέλεξε μια λάθος λογική. Αυτήν τώρα θα την πληρώσει», όπως λέει στο

TyposThes.

Ο πρόεδρος του ΕΣΘ τονίζει ότι η κίνηση στην αγορά της πόλης από τότε που άνοιξε «είναι χάλια» λόγω των «δυσκολιών που βάζουμε στον πελάτη» σε ότι αφορά τον τρόπο λειτουργίας. «Ο πελάτης τις παλιές εποχές δεν ερχόταν τώρα θα έρθει», όπως λέει χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ:https://www.typosthes.gr/