6 στάσεις στον ύπνο που θα σας βοηθήσουν να ξυπνάτε ΠΑΝΤΑ ξεκούραστοι και ανανεωμένοι

Για να ξεκουραστούμε μετά από μια κουραστική μέρα, συνήθως τείνουμε να τυλιχτούμε σε μια κουβέρτα, για να νιώσουμε άνετα και να κοιμηθούμε, ξεχνώντας τον κόσμο γύρω μας. Αλλά για να αποκαταστήσουμε εντελώς την ενέργειά μας και να διατηρήσουμε την ομορφιά μας, είναι πραγματικά πολύ σημαντικό να προσέχετε τη στάση του σώματός σας ενώ κοιμάστε.

Είμαστε σίγουροι ότι ο ύπνος πρέπει να είναι υγιής γιατί συμβάλει στην καλή διάθεσή μας την επόμενη μέρα. Γι ‘αυτό, για να αρχίσετε να χαμογελάτε όταν κοιτάτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη το πρωί, αξίζει να θυμάστε κάποιες απλές συμβουλές για να ξεκουραστείτε επαρκώς το βράδυ.

Στάση για ένα φρέσκο ​​πρόσωπο χωρίς ρυτίδες

Συχνά πρέπει να συνηθίσουμε να κοιμόμαστε ανάσκελα. Το καλό είναι ότι αυτή η στάση έχει πολλά πλεονεκτήματα: η σπονδυλική σας στήλη ισιώνει καθώς το σώμα σας χαλαρώνει χωρίς καμία καταπόνηση ή πίεση. Είναι γνωστό ότι η επιπλέον ένταση στην περιοχή του λαιμού μπορεί να οδηγήσει σε πονοκέφαλο.

Επίσης, ο ύπνος ανάσκελα μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση όχι μόνο της υγείας σας αλλά και της ομορφιάς σας. Η επιστημονική έρευνα έχει αποδείξει ότι ο ύπνος με το πρόσωπό σας στο μαξιλάρι συμβάλλει στην εμφάνιση βαρυτικών ρυτίδων, κάτι που δεν συμβαίνει όταν κοιμάστε ανάσκελα. Για να κάνετε τον ύπνο σε αυτήν την στάση πιο άνετη, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ένα ορθοπεδικό μαξιλάρι.

Πρόσθετο μαξιλάρι για χαλάρωση της σπονδυλικής στήλης

Είναι ωραίο και υγιές να κοιμάσαι ανάσκελα. Αλλά για να διατηρήσετε τη σωστή στάση, θα χρειαστείτε μια αρκετά σκληρή επιφάνεια. Για να μειώσετε ακόμη περισσότερο το φορτίο, τοποθετήστε ένα μικρό μαξιλάρι κάτω από τα γόνατά σας. Θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη φυσική καμπύλη στις περιοχές του λαιμού και της πλάτης σας.

Κοιμηθείτε χωρίς μαξιλάρι

Το μαξιλάρι εφευρέθηκε για την υποστήριξη του σώματος κατά τη διάρκεια του ύπνου. Όμως σε εκείνους που τους αρέσει να κοιμούνται μπρούμητα θα πρέπει πιθανότατα να αποχωρηστούν το μαξιλάρι τους. Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο ύπνος μπρούμητα κάνει τη σπονδυλική στήλη να πάρει μια αφύσικη θέση και το μαξιλάρι, στην περίπτωση αυτή, επιδεινώνει την κατάσταση ακόμη περισσότερο. Για να ελαχιστοποιήσετε την πίεση ενώ κοιμάστε σε αυτήν τη στάση, είναι καλύτερα να κοιμηθείτε σε μια επίπεδη επιφάνεια. Εάν δυσκολεύεστε να το συνηθίσετε, τοποθετήστε ένα μικρό μαξιλάρι κάτω από το μέτωπό σας – θα διευκολύνει την αναπνοή σας.

Κανονικά, ο ύπνος μπρούμητα θεωρείται η λιγότερο υγιής στάση για το σώμα. Όσοι δυσκολεύονται να κοιμηθούν σε διαφορετική θέση, μπορεί να τοποθετήσουν ένα λεπτό μαξιλάρι κάτω από την κοιλιά και τους γοφούς, το οποίο θα βοηθήσει στη διατήρηση της φυσικής θέσης της σπονδυλικής στήλης. Επίσης, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα επίπεδο μαξιλάρι για το κεφάλι σας και σκεφτείτε την επιλογή του ύπνου χωρίς καθόλου μαξιλάρι.

Μαξιλάρι για αγκαλιές

Θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο να κοιμάστε στο πλάι εάν χρησιμοποιείτε ένα επιπλέον μαξιλάρι. Ίσως έχετε δει αυτά τα ειδικά μαξιλάρια για έγκυες γυναίκες. Δημιουργούν πρόσθετη υποστήριξη για το σώμα, ελαττώνοντας έτσι την πίεση από τους γοφούς και τη μέση. Αυτό η επίδραση μπορεί να εφαρμοστεί από όλους. Το μαξιλάρι γεμίζει το χώρο μεταξύ του σώματος και του στρώματος αποκαθιστώντας τη φυσική θέση της σπονδυλικής στήλης.

Εμβρυική στάση

Αυτή η στάση φαίνεται να είναι η πιο άνετη. Κάθε φορά που σκεφτόμαστε ένα ζεστό κρεβάτι, έχουμε αμέσως την επιθυμία να κουλουριαστούμε. Αυτή η θέση έχει τα πλεονεκτήματά της: χάρη στη σωστή καμπύλη, οι αρθρώσεις ανοίγουν. Η εμβρυική στάση μπορεί να είναι καλή για άτομα που πάσχουν από κήλη μεσοσπονδύλιων δίσκων. Αν και είναι προτιμότερο να συμβουλευτείτε πρώτα έναν γιατρό.

Να κοιμάστε μαζί

Είναι πάντα ωραίο να κοιμάσαι αγκαλιάζοντας το αγαπημένο σου πρόσωπο. Τώρα έχει διαπιστωθεί ότι είναι επίσης καλό για την υγεία σας. Σύμφωνα με έρευνα, οι άνθρωποι σε μια σχέση κοιμούνται πιο βαριά και βαθιά. Οι αγκαλιές διεγείρουν την παραγωγή οξυτοκίνης που μειώνει την αρτηριακή πίεση. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν λιγότεροι κίνδυνοι για καρδιαγγειακές παθήσεις. Και φυσικά, ο ύπνος μαζί με το αγαπημένο σας πρόσωπο δίνει μια αίσθηση οικειότητας και αυξάνει το επίπεδο εμπιστοσύνης μεταξύ των ανθρώπων. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μπείτε κάτω από την κουβέρτα και να απολαύσετε τον ύπνο σας!

enimerotiko.gr

 

You May Also Like

Βαλεριάνα: Σωστή χρήση, πιθανές παρενέργειες και προφυλάξεις

Βαλεριάνα: Σωστή χρήση, πιθανές παρενέργειες και προφυλάξεις

Συνήθειες που βοηθούν στην απώλεια κιλών

Συνήθειες που βοηθούν στην απώλεια κιλών

Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η δυσανεξία στη λακτόζη;

Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η δυσανεξία στη λακτόζη;

Πυρετός με ή χωρίς άλλα συμπτώματα: Πότε πρέπει να προσέχετε

Πυρετός με ή χωρίς άλλα συμπτώματα: Πότε πρέπει να προσέχετε

Μαλλιά: Οι πληροφορίες που δίνουν για την υγεία όσο παράδοξο κι αν ακούγεται

Table of Contents Hide Μαλλιά: Οι πληροφορίες που δίνουν για την υγεία…

Επτά φυσικές θεραπείες για να έχετε πιο πυκνά μαλλιά

Table of Contents Hide Επτά φυσικές θεραπείες για να έχετε πιο πυκνά…

Πού μας ωφελεί η βιταμίνη Β5

Πού μας ωφελεί η βιταμίνη Β5

Κεφίρ γαλακτοκομικό για έντερο, πίεση, αναιμία, δίαιτα, αρθρίτιδα, διαβήτη. Οδηγίες παρασκευής (video)

Table of Contents Hide Κεφίρ γαλακτοκομικό για έντερο, πίεση, αναιμία, δίαιτα, αρθρίτιδα,…