Νέες προκλήσεις Ερντογάν, έκανε παράπονα στη Μέρκελ για την Ελλάδα

Παράπονα για την Ελλάδα έκανε στην Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ισχυριζόμενος ότι η χώρα μας συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειές της.

Τηλεδιάσκεψη με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, είχε το απόγευμα της Τετάρτης ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με διμερή και περιφερειακά θέματα στην ατζέντα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η τουρκική προεδρία, ο «σουλτάνος» δήλωσε ότι η δυναμική που έχουν αποκτήσει οι σχέσεις Τουρκίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν πρέπει να χαθεί, και εξέφρασε παράπονα ότι η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειές της και τις επαναπροωθήσεις μεταναστών στο Αιγαίο ενάντια στο διεθνές δίκαιο και την ανθρώπινη συνείδηση, αλλά παρ’ όλα αυτά, η Τουρκία διατηρεί την μετριοπαθή της στάση προκειμένου να διατηρηθεί η θετική ατζέντα.

Ο κ. Ερντογάν ευχήθηκε επίσης στη Γερμανίδα καγκελάριο καλή επιτυχία κατά την προεκλογική περίοδο και εξέφρασε την πεποίθηση οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Γερμανίας αποκτήσουν μία ψύχραιμη και στρατηγική προοπτική στη νέα περίοδο.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης για τη σταθερότητα της Λιβύης και ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τη Γερμανία σε αυτό το θέμα.

Νωρίτερα, τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Τούρκος πρόεδρος με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, όπου συζήτησαν την προμήθεια του εμβολίου Sputnik V, καθώς και το θέμα της Συρίας, της Λιβύης και περιφερειακά ζητήματα.

dikaiologitika.gr