Οι αστυνομικοί λένε ότι αυτή η κακόγουστη φάρσα θα μπορούσε να οδηγήσει στον θάνατο του κύκνου.

Μια επικίνδυνη φάρσα αποκάλυψε η βρετανική αστυνομία, όταν εντόπισε έναν κύκνο σε λίμνη του Lincolnshire, με μια κάλτσα που ξεκινούσε από το ράμφος του, φτάνοντας μέχρι και τη μέση του λαιμού του.

Οι αρχές αποκλείουν την πιθανότητα η κάλτσα να βρέθηκε στο κεφάλι του κύκνου κατά λάθος, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια σκόπιμη ενέργεια, μάλλον στα πλαίσια μιας κακόγουστης φάρσας.

Σύμφωνα με την επιθεωρήτρια Kate Burris, η «απερίσκεπτη αυτή φάρσα θα μπορούσε να οδηγήσει στο να ταλαιπωρηθεί αυτός ο δύσμοιρος κύκνος για μεγάλο διάστημα και τελικά να πεθάνει, είτε από πείνα, είτε από ασφυξία».

Μάλιστα, καθώς αυτή τη στιγμή διανύουμε περίοδο αναπαραγωγής, η επιθεωρήτρια πρόσθεσε ότι ο θάνατος του συγκεκριμένου κύκνου θα μπορούσε να σημαίνει και τον θάνατο των εξαρτημένων από αυτόν νεοσσών.

Η αστυνομία, σε συνεργασία με την Βασιλική Εταιρεία για την Πρόληψη της Βίας προς τα Ζώα, απηύθυνε έκκληση για μάρτυρες.

Στην Βρετανία, η κακομεταχείριση άγριων πουλιών διώκεται νομικά, με μέγιστη ποινή φυλάκισης τους έξι μήνες, ενώ μπορεί να επιβληθεί και πρόστιμο.

ΠΗΓΗ:https://www.ieidiseis.gr/