Πυρ και μανία είναι ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καστοριάς Γεώργιος Μαλέας με τον Υπουργό Εργασίας Αναστάσιο Πετρόπουλο.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Στήλη άλατος έμειναν τα τοπικά Μ.Μ.Ε. ανήμερα της 25ης Μαρτίου, καθώς ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, δηλαδή ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης Αναστάσιος Πετρόπουλος, πέρα από το  εορταστικό μήνυμα που μετέφερε στον κόσμο λόγω της ημέρας, αρνήθηκε να κάνει την οποιαδήποτε δήλωση σχετικά με τα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα.

Ωστόσο ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καστοριάς δήλωσε πως το προαναφερόμενο γεγονός  δεν του προξένησε καμία απολύτως εντύπωση και αυτό γιατί «Ο κ. Πετρόπουλος, ο οποίος είναι και ο αρμόδιος για τον ΕΦΚΑ, δεν αποτόλμησε να πραγματοποιήσει συνάντηση μαζί μας. Πιστεύω ότι έχει φτάσει και στα δικά του αυτιά, ότι υπάρχει ένας γενικότερος αναβρασμός εξαιτίας των εξελίξεων του ΙΚΑ».  

Επιπλέον ο κ. Μαλέας τόνισε πως τελικά επήλθε η δικαίωση όταν αρνήθηκε να παραστεί ως εκπρόσωπος του Ε.Κ.Κ. σε προηγούμενη συνάντηση που είχε συγκαλέσει ο κ. Πετρόπουλος «Η συμπεριφορά του συγκεκριμένου Υπουργού μας δικαίωσε πλήρως. Δεν είχαμε πάει στη συνάντηση, γιατί όπως φάνηκε δεν είχε και τίποτα το ιδιαίτερο να μας πει. Βέβαια όσοι πήγαν, ας έρθουν να πουν, τι από όλα αυτά τα οποία δήλωσε ο κ. Πετρόπουλος έχει τελικά υλοποιήσει. Η απάντηση είναι εύκολη και θα σας την μεταφέρω εγώ. Απολύτως τίποτα».

Η γεύση που άφησε η επίσκεψη του κ. Πετρόπουλου στον κ. Μαλέα, ήταν καθαρά, όπως  είπε ο ίδιος, προσβλητική και αυτό γιατί σε μια εποχή που κυριολεκτικά καίγεται η Ελλάδα από το ασφαλιστικό δεν τόλμησε να φωνάξει τους φορείς ώστε να ακούσει τα προβλήματα που ταλανίζουν την Π.Ε. Καστοριάς. Όσο για το να πραγματοποιηθεί μια ανοιχτή εκδήλωση προκειμένου να ενημερωθεί ο κόσμος για σημαντικά ζητήματα, αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός  «Ήξερε και ξέρει τις αντιδράσεις που υπάρχουν για το ΙΚΑ. Δεν είναι πρωτάρης, αλλά γνωρίζει το τι γίνεται και στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες. Επίσης ξέρει πως το προσχέδιο έχει αρχίσει να ξεχαρβαλώνει. Κάποιοι θα έχουν τις ευθύνες, αλλά εμένα δεν με ενδιαφέρει να τους τις χρεώσω. Αυτό το οποίο επιζητώ εγώ προσωπικά είναι την επόμενη ημέρα να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος της Καστοριάς, αλλά δυστυχώς όπως όλα δείχνουν θα ταλαιπωρείται».

Μέσα σε όλα αυτά, αξίζει να αναφερθεί πως ο  δείκτης ανεργίας έχει φτάσει σε τρομακτικά επίπεδα στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.