ΠΑΝΣΕΚΤΕ:  «Άδικη και άστοχη η χρέωση του ενός εκ των δύο self test στον καταστηματάρχη της εστίασης»

 

         Δυστυχώς το υπουργείο εργασίας με πλήρη ανευθυνότητα χρεώνει στον κλάδο μας το ένα εκ των δύο self test των εργαζομένων στις επιχειρήσεις μας. Σε όλους είναι γνωστό, ότι με την εγκύκλιο 22963/4/2021 το self test ήταν ένα με ισχύ μιας εβδομάδας. Από τις 10 Μαΐου και μέχρι να μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο από τον covid-19 τα self test θα είναι δύο. Ως πρόεδρος του Σωματείου εξέφρασα την αγανάκτηση χιλιάδων μελών στην γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κα Στρατινάκη, ως επίσης και στο γραφείο του υπουργού και ζήτησα την άμεση ανάκληση της ως άνω ενέργειας. Κοινοποιούμε και το έγγραφο διαμαρτυρίας με αριθμ. πρωτ. 804/11-5-2021, που εστάλη στο Υπουργείο Εργασίας:

«Αξιότιμε Κε Υπουργέ,

         Γνωρίζετε πολύ καλά, την οικονομική κατάρρευση του κλάδου της εστίασης εξαιτίας των μέτρων που μας επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση για τον covid-19. Το κλείσιμο του κλάδου μας για 10 μήνες, από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Μάιο του 2021, δημιούργησε δισεκατομμύρια ευρώ χρέη στις επιχειρήσεις μας, χωρίς ευθύνη δική μας. Χιλιάδες μέλη καταστήματα εκφράζουν την αγανάκτησή τους, για την άδικη χρέωση του ενός εκ των δύο self test για τους εργαζόμενους, που έχει ως συνέπεια νέα οικονομικά βάρη σε έναν πολύπαθο κλάδο, ο οποίος ακόμη δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στα νέα τραγικά δεδομένα (χωρίς μουσική – ωράριο 11μμ.-καθυστέρηση κεφαλαίου κίνησης κ.λ.π.).

         Κε Υπουργέ, αν πραγματικά επιθυμείτε να βοηθήσετε τον κλάδο μας, σας απευθύνουμε έκκληση να ανακαλέσετε την ως άνω άδικη ενέργειά σας προς τον κλάδο μας.»

 

 

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Τσαπατσάρης Γρηγόριος

You May Also Like

Στο 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Χορού Α.με.Α. στην Καρδίτσα η Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς

Σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης ολοκληρώθηκε το διήμερο εκδηλώσεων στο 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Χορού…

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ στο πλαίσιο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Σ.Β.Β.Ε

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ στο πλαίσιο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Σ.Β.Β.Ε

Ο Σεβεσμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας στην Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς

Ο Σεβεσμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας στην Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς

Τελετή ορκωμοσίας μεταπτυχιακών φοιτητών του Ελληνοουκρανικού προγράμματος MBA στην Καστοριά

Για το κοινό μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας και Εθνικού Πανεπιστημίου Δυτ. Ουκρανίας

Συνάντηση της Βουλευτή Καστοριάς Μαρία Αντωνίου με το νέο Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη

Συζήτησαν όλα τα ζητήματα του τομέα Υγείας που απασχολούν την περιοχή μας.