Ανοιχτά σήμερα σούπερ μάρκετ και μαγαζιά, το ωράριο

Ανοιχτά εμπορικά και σούπερ μάρκετ τη σημερινή και την επόμενη Κυριακή, με 24ωρη απεργία απαντούν εργαζόμενοι.

Ανοιχτά είναι σήμερα Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση για την άρση των περιοριστικών μέτρων, ενώ ανοιχτά θα είναι και στην Κυριακή 23 Μαΐου.

Εκτός από τη λειτουργίας τους, για τα καταστήματα τροφίμων προβλέπεται και διευρυμένο ωράριο, από τις 07:00 μέχρι τις 22:30. Θα επιτρέπεται, δε, να κάνουν κατ’ οίκον παραδόσεις (delivery) μέχρι τη 01.00 μετά τα μεσάνυχτα.

Για τα εμπορικά καταστήματα, το ωράριο είναι επίσης διευρυμένο, από τις 07:00 έως τις 21:00. Ανοικτά, επίσης με ωράριο από 07:00 έως και τις 21:00, μπορούν να είναι τις δύο Κυριακές τα κομμωτήρια, καθώς και οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής (μανικιούρ, πεντικιούρ κ.ο.κ.).

24ωρη απεργία από ΕΚΑ-ΟΙΥΕ

Με κήρυξη 24ωρης απεργίας απαντούν εργαζόμενοι. Σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας τονίζει:

«Η Κυβέρνηση και οι εργοδότες προσπαθούν να κρατηθούν αλλά η χαρά δεν τους αφήνει. Πριν καν ακόμη ψηφιστεί το εργασιακό νομοσχέδιο που ανοίγει όλες τις Κυριακές σε πολλούς νέους κλάδους, τρέχει να ανοίξει και αυτή την Κυριακή το Εμπόριο.

Μια ακόμη Κυριακή που δεν είναι στις νομοθετημένες, ο Υπουργός την δίνει δώρο στους εργοδότες. Έχουν φτιαχτεί πλάνα εργασίας σε μεγάλα πολυκαταστήματα, εδώ και μέρες, και τώρα έρχεται και η τυπική υπογραφή του Υπουργού.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει τέτοιες μεθοδεύσεις και απαιτεί από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στο άνοιγμα και αυτής της Κυριακής. Η Κυριακή είναι αργία και όλοι πρέπει να την προστατεύσουμε και να την περιφρουρήσουμε.

Το ΕΚΑ προκηρύσσει 24ωρη απεργία την Κυριακή 16 Μάη, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της ΟΙΥΕ και των σωματείων μελών του, και μαζί με τους εργαζόμενους θα απαντήσει στην νέα επίθεση της κυβέρνησης και των εργοδοτών».

.ieidiseis.gr