Κιμωλία: Γιατί πρέπει να υπάρχει σε κάθε σπίτι – 8 άγνωστες χρήσεις που θα βελτιώσουν τη ζωή σας

Χρήσεις κιμωλίας – Συμβουλές για το σπίτι: Η σχολική χρονιά πλησιάζει, καθώς βρισκόμαστε σε προσχολική περίοδο. Ωστόσο, η χρήση της κιμωλίας δεν βοηθά μόνο τους μαθητές να γράφουν στον πίνακα. Η κιμωλία έχει πολλές χρήσεις, τις οποίες ο περισσότερος κόσμος, δεν γνωρίζει. Ποιες είναι, όμως, αυτές;

 

Χρήσεις κιμωλίας – Συμβουλές για το σπίτι: Οκτώ χρήσεις κιμωλίας για το σπίτι

Αφαιρέστε τους επίμονους και λιπαρούς λεκέδες: Δοκιμάστε να τρίψετε ένα κομμάτι που έχει κάποιο λιπαρό λεκέ, με κιμωλία. Περιμένετε για περίπου δέκα λεπτά. Έπειτα, σκουπίστε την περίσσεια κιμωλία και πλύνετε το ρούχο σας στο πλυντήριο.

Διατηρείστε λαμπερά, τα ασημικά σας και εμποδίστε τα κοσμήματά σας από το μαύρισμα: Βάλτε ένα κομμάτι κιμωλίας μέσα στο ντουλάπι ή τα συρτάρια, όπου έχετε τα ασημένια σκεύη σας. Αυτό θα εμποδίσει τα κουζινικά σας να γίνουν μαύρα. Το ίδιο ισχύει και για την κοσμηματοθήκη σας.

Απομακρύνετε την υγρασία από τις ντουλάπες: Τοποθετήστε την κιμωλία στα καλάθια με τα άπλυτα, στα ντουλάπια και τα συρτάρια σας. Είναι βέβαιο πως θα απαλλαγείτε από τη μούχλα μια για πάντα.

 

Προστατευτείτε από τη σκουριά, όσον αφορά τα εργαλεία σας: Αφήστε ένα κομμάτι κιμωλίας στην εργαλειοθήκη σας και το βέβαιο είναι πως θα προστατέψετε τα εργαλεία σας από το πρόβλημα της σκουριάς.

Απαλλαγείτε από μικρά έντομα και παράσιτα: Τραβήξτε γραμμές με κιμωλία στην πόρτα, στα παράθυρα και τα ανοίγματα της κουζίνας σας. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να απωθήσετε τα ενοχλητικά έντομα και παράσιτα.

Αφαιρέστε τις κιτρινίλες από ρούχα και παπούτσια: Τρίψτε τα λευκά ενδύματα πριν τα τοποθετήσετε στο ψυγείο. Αυτό θα σας βοηθήσει κατά τη διάρκεια της πλύσης στο πλυντήριο να αποφύγετε τις κιτρινίλες. Έτσι, τα ρούχα σας θα διατηρήσουν το χρώμα τους.

 

Απομακρύνετε τους λεκέδες από τους τοίχους: Τρίψτε μια κιμωλία επάνω στον τοίχο που έχει λεκέδες και θα δείτε πως όλα τα σημάδια θα εξαφανιστούν.

Διατηρείστε τα νύχια σας υγιή και καθαρά: Για καθαρά, λαμπερά και φωτεινά νύχια, αρκεί να τα τρίψετε με μια βούρτσα που έχει πάνω της κιμωλία. Είναι βέβαιο πως θα εκπλαγείτε.

ΠΗΓΗ:https://www.enimerotiko.gr/