Η αιματοχυσία στη Γάζα συνεχίζεται, με τον ισραηλινό στρατό να περηφανεύεται ότι κατέστρεψε το υπόγειο δίκτυο της Χαμάς

Διπλωματικός πυρετός βρίσκεται σε εξέλιξη έπειτα από το χθεσινό τηλεφώνημα του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, με το οποίο του ζήτησε άμεσα εκεχειρία στο Παλαιστινιακό. Την ίδια ώρα ο Αραβικός Σύνδεσμος αποκαλεί το Ισραήλ «κράτος Απαρτχάιντ» και η αιματοχυσία στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζεται, με τον ισραηλινό στρατό να υπερηφανεύεται πως κατέστρεψε υπόγειο δίκτυο της Χαμάς.

Συγκεκριμένα οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο, το οποίο δείχνει τα πλήγματα που κατάφεραν στο υπόγειο δίκτυο της Χαμάς. Ο στρατός του Ισραήλ αποκαλύπτει πως κατέστρεψαν αποθήκη με πυραύλους που με τους οποίους η Χαμάς θα χτυπούσε το Ισραήλ.

Διευκρίνισε πως τα μαχητικά αεροσκάφη κατέστρεψαν περισσότερα από 90 χιλιόμετρα τούνελ, τα οποία αποτελούν ένα υπόγειο σύστημα γνωστό με το όνομα «Μετρό» το οποίο η οργάνωση χρησιμοποιεί για μεταφορές αλλά και ως κρησφύγετο μετά τις επιθέσεις με ρουκέτες εναντίον πόλεων του Ισραήλ, αλλά και για να προμηθεύεται πυρομαχικά και όπλα από αιγυπτιακό έδαφος. «To κατοχικό κράτος του Ισραήλ κάνει οργανωμένη τρομοκρατία και εγκλήματα πολέμου που τιμωρούνται από το διεθνές δίκαιο», σημείωσε ο πρόεδρος Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπας.

Η Χαμάς και ισλαμική τζιχάντ απάντησαν στο Ισραήλ, εκτοξεύοντας 80 ρουκέτες μέσα σε λίγες ώρες, με τις περισσότερες εξ’ αυτών να αναχαιτίζονται από το σύστημα αεράμυνας «Iron Dome». Την ίδια ώρα πυραύλους προς το Ισραήλ εκτοξεύει και ο Λίβανος.

Ανένδοτος ο Νετανιάχου – Αμερικανικά δημοσιεύματα για εκεχειρία

Παρά τις διεθνείς εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός και μετά το τηλεφώνημα Μπάιντεν στον Νετανιάχου, με το οποίο πιέζει για εκεχειρία, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ αμετανόητος. «Είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω αυτή την επιχείρηση, μέχρι να φτάσει τον στόχο της, να επαναφέρει την ειρήνη και την ασφάλεια σε εσάς», ήταν το μήνυμά του στου Ισραηλινού πολίτες.

Αμερικανικά δημοσιεύματα θέλουν την εκεχειρία να ξεκινάει από την Παρασκευή με τους ηγέτες της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ να τονίζουν ότι πρέπει να δοθεί τέλος στην ισραηλινή επιθετικότητα και να προστατευτεί η Ιερουσαλήμ.

Την ίδια ώρα, η Ουάσιγκτον μπλόκαρε το σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που καταρτίστηκε από τη Γαλλία, λέγοντας ότι αντιτίθεται στις προσπάθειες του Μπάιντεν για τερματισμό των εχθροπραξιών.

ΠΗΓΗ:https://www.ethnos.gr/

You May Also Like

Μακρόν: Επικίνδυνες οι δηλώσεις της Τουρκίας για Ναγκόρνο – Καραμπάχ

Μακρόν: Επικίνδυνες οι δηλώσεις της Τουρκίας για Ναγκόρνο – Καραμπάχ

Της πέταξε την ζεστή σούπα στο πρόσωπο γιατί είχε λιώσει το καπάκι (vid)

Απίστευτη αντίδραση από εξαγριωμένη πελάτισσα που απλά φώναζε και δεν δεχόταν ούτε…

Πώς ξοδεύουν οι άνθρωποι το χρόνο τους σε όλο τον κόσμο

Πώς ξοδεύουν οι άνθρωποι το χρόνο τους σε όλο τον κόσμο

Βρέθηκαν ελληνικοί τάφοι στην Αίγυπτο!

Βρέθηκαν ελληνικοί τάφοι στην Αίγυπτο!

Ο Έλληνας ομογενής που έμεινε 2 φορές άστεγος και έφτιαξε το ποτό των 5 δισεκατομμυρίων

Table of Contents Hide Ο Έλληνας ομογενής που έμεινε 2 φορές άστεγος…

Ισλανδία: Με επιτυχία στέφθηκε το πείραμα της 4ήμερης εργασίας

Οι δοκιμές ξεκίνησαν από το δημοτικό συμβούλιο του Ρέικιαβικ και την ισλανδική…

Ερντογάν υπέρ Ταλιμπάν: Η στάση τους απέναντι στις γυναίκες θα… αλλάξει σε σχέση με πριν 20 χρόνια!

Την επιθυμία του να υπογράψει και με το Αφγανιστάν συμφωνία σαν το…

Ρωσία: «Ισόβιος πρόεδρος» ο Πούτιν – Στην εξουσία έως το… 2036

Βάσει του νέου νόμου, ο Πούτιν μπορεί να διεκδικήσει δύο ακόμη θητείες μετά…

Σκληρές εικόνες: Δάσκαλοι μαστιγώνουν μαθήτρια επειδή ήπιε αλκοόλ σε πάρτι γενεθλίων

Τους το ζήτησε ο ίδιος ο πατέρας της άτυχης μαθήτριας – Έρευνα…

Στην Τανάγρα τον Φεβρουάριο τα Rafale – Τα γαλλικά μαχητικά «κλειδώνουν» το Αιγαίο -Πυρετώδεις οι προετοιμασίες – Πόσο θα κοστίσουν

Στην Τανάγρα τον Φεβρουάριο τα Rafale – Τα γαλλικά μαχητικά «κλειδώνουν» το…