“Μήνυμα που θα αφορά σε όλο τον κόσμο” σκοπεύει να ανακοινώσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως δήλωσε την Τετάρτη (19/05), αναφερόμενος κατά την επίσκεψή του στα Κατεχόμενα της Κύπρου, στις 20 Ιουλίου.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε, την Τετάρτη (19/05), ότι «θα ανακοινώσει ένα μήνυμα στον κόσμο στις 20 Ιουλίου» κατά την επίσκεψή του στα Κατεχόμενα.
Σημαία της Κύπρου. - Sputnik Ελλάδα, 1920, 06.05.2021

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συνάντησής του με νέους ανθρώπους, ανέφερε: «Ελπίζω ότι θα επισκεφθώ την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (sic), στις 20 Ιουλίου, και θα παραδώσω το απαραίτητο μήνυμα για τη Βόρεια Κύπρο εκεί. Δεν αφορά μόνο το νησί, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο».
Επιπλέον, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο Ερντογάν έκανε λόγο για «καλά νέα» αναφορικά με πετρέλαιο και φυσικό αέριο από την Ανατολική Μεσόγειο.
Υπενθυμίζεται ότι στη Γενεύη, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, πραγματοποιήθηκαν στις 27-29 Απριλίου ανεπίσημες διαπραγματεύσεις για την Κύπρο με τη συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας, της τουρκοκυπριακής πλευράς, καθώς και των τριών εγγυητριών χωρών ανεξαρτησίας, εδαφικής ακεραιότητας και ασφάλειας, δηλαδή της Ελλάδας, της Τουρκίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.
Έτσι, οι συναντήσεις έγιναν για να προσδιοριστεί εάν τα εμπλεκόμενα μέρη είχαν κοινή βάση για διαβουλεύσεις με στόχο μια μακροπρόθεσμη λύση στο Κυπριακό στο άμεσο μέλλον, αλλά και για να δημιουργήσουν οι συνθήκες για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των συναντήσεων, δήλωσε ότι οι συμμετέχοντες δεν μπορούσαν να βρουν κοινό τόπο για την επανάληψη των άμεσων διαπραγματεύσεων με στόχο την επίλυση του Κυπριακού και έτσι μια νέα άτυπη συνάντηση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί σε ορίζοντα έως τριών μηνών.
You May Also Like

Πριγκόζιν: «Για εκείνους που συζητούν αν είμαι νεκρός» – Στο φως νέο βίντεο

Ο Πριγκόζιν γνώριζε ότι κινδυνεύει η ζωή του

Πράσινο φως για τον Turkish Stream

«Πράσινο φως» για την επανεκκίνηση του έργου του αγωγού αερίου Turkish Stream…

Επιβάτης αεροπλάνου σε αμοκ επιχείρησε να ανοίξει την έξοδο κινδύνου (Βίντεο)

Τρόμος στον αέρα

Ακάρ: «Σεβόμαστε τα δικαιώματα των γειτόνων μας – Θέλουμε να συνεχιστεί το καλό κλίμα με την Ελλάδα»

«Θέλουμε να διατηρήσουμε τις σχέσεις μας με όλες τις χώρες, ιδιαίτερα με την Ελλάδα»

Χαμόγελα στην Ε.Ε. από τον άνεμο δημοκρατικής αλλαγής στην Πολωνία

Νίκη Τουσκ δείχνουν τα exit poll, χάνει την εξουσία το εθνικιστικό PiS

Η χώρα με μηδέν κρούσματα κορωνοϊού

Η χώρα με μηδέν κρούσματα κορωνοϊού

Η πιο όμορφη βιβλιοθήκη του κόσμου βρίσκεται στην Πράγα της Τσεχίας

Ένας παραμυθένιος θησαυρός γνώσης

Βίντεο σοκ από τη φονική χιονοστιβάδα στην Ελβετία

Τρεις νεκροί και ένας τραυματίας από χιονοστιβάδα κοντά στο θέρετρο Τσερμάτ της Ελβετίας

Ουκρανία: Μαζική κυβερνοεπίθεση έθεσε εκτός λειτουργίας κυβερνητικές σελίδες

Η Ουκρανία έχει πληγεί από «μαζική» κυβερνοεπίθεση, με τους ιστότοπους πολλών κυβερνητικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένου του…