Ο 35χρονος που παρουσίασε δύο θρομβώσεις λίγες ημέρες μετά το εμβόλιο της AstraZeneca θα κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου

Αποφασισμένος να κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου είναι ο 35χρονος από την Κρήτη, ο οποίος παρουσίασε 2 θρομβώσεις λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό του με το σκεύασμα της AstraZeneca κατά του κορονοϊού.

Μιλώντας στο Open, ο Αλέξανδρος Μεταξάκης τόνισε πως θα ζητήσει αποζημίωση για την περιπέτεια μετά τον εμβολιασμό του, σημειώνοντας πως “θα στηριχθώ στα πορίσματα που έχει ήδη βγει. Περιμένω τα επίσημα πορίσματα και θα κινηθώ νομικά αναλόγως”.

Απαντώντας σε ερώτηση για την κατάσταση της υγείας του, ανέφερε πως πλέον είναι καλά και πως δεν πονάει παρά μόνο “εάν ζορίσω λίγο παραπάνω το πόδι μόνο με τραβάνε λίγο τα ράμματα”.

“Ήταν μια δύσκολη περιπέτεια και όταν πέρασε το πρώτο σοκ ήρθε η δεύτερη θρόμβωση. Πλέον έχω διαφύγει τον κίνδυνο”, πρόσθεσε, ενώ αποκάλυψε πως δεν θα κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου καθώς δεν το επιτρέπουν οι γιατροί, ακόμα και να ήθελε να το κάνει.

Η πρώτη περίπτωση στην Ελλάδα

Υπενθυμίζουμε πως ο Αλέξανδρος Μεταξάκης ο οποίος ήταν ο πρώτος που παρουσίασε εμβολή και θρόμβωση λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό μου με το εμβόλιο της AstraZeneca, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν μετά από τις δύο χειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκε.

Ο 35χρονος εμφάνισε θρόμβωση στο πόδι 11 ημέρες μετά τον εμβολιασμό του με AstraZeneca και πέντε ημέρες αργότερα, ενώ ήταν στο νοσοκομείο, παρουσίασε και δεύτερο θρομβοεμβολικό επεισόδιο, αυτή την φορά στην καρωτίδα. Μετά από μία επέμβαση που κράτησε πάνω από τέσσερις ώρες, οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου κατάφεραν να αντιμετωπίσουν και τη δεύτερη θρόμβωση.

“Οι γιατροί μου είπαν ότι ήμουν από τις πιο σπάνιες περιπτώσεις. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι όλο το περιστατικό οφείλεται στο εμβόλιο, στο AstraZeneca” πρόσθεσε, τονίζοντας πως ούτε οι γιατροί δεν μπορούν να εξηγήσουν πώς ένας άνδρας εμφανίζει θρομβώσεις, “αφού αυτό συμβαίνει συνήθως στις γυναίκες”, είχε δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τον Αλέξανδρο Μεταξάκη, θρομβώσεις λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό τους με AstraZeneca, παρουσίασαν και δύο γυναίκες στην Κρήτη, με τη μια εξ αυτών να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση καθώς εμφάνισε εγκεφαλική αιμορραγία. Εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό εξετάζει αν πρόκειται οι επιπλοκές και των τριών ατόμων να συσχετίζονται με το εμβόλιο.

ΠΗΓΗ:https://www.thetoc.gr/