Για το πώς κύλησαν τα πράγματα στην 7η Fur Excellence in Athens, (FEA) International Fur Fair 2017 μίλησε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτριος Κοσμίδης και μάλιστα τα μηνύματα που μετέφερε ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξα. Επόμενος σταθμός και με μεγάλες προσδοκίες είναι η 42η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς.

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/drW9D7KtRfc” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe]

Της Χρύσας Κοσμίδου

Την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 έπεσε η αυλαία για την FEA 2017. Οι εντυπώσεις που άφησε ήταν ιδιαίτερα θετικές, καθώς σύμφωνα με το Σύνδεσμο Ελλήνων Γουνοποιών η επισκεψημότητα σημείωσε άνοδο της τάξης του  30%.

Τα πολύ καλά αποτελέσματα της FEA 2107 επιβεβαιώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο από τις 33 επιχειρήσεις που ήδη δήλωσαν τη συμμετοχή τους στη Fur Excellence in Athens 2018 που θα διεξαχθεί μεταξύ 23-25 Μαρτίου.

Ο απολογισμός της FEA 2017

Ο Πρόεδρος της ΕΟΓ Δημήτριος Κοσμίδης τόνισε πως το κλίμα ήταν γενικότερα αισιόδοξο, όπου και τα αποτελέσματα του ΣΕΓ μαρτυρούν πως υπήρξε ο διπλασιασμός των εκθετών και ο πολλαπλασιασμός των εμπορικών επισκεπτών από διάφορα μέρη του  πρώην Ανατολικού Μπλοκ  «Είδαμε νέους πελάτες και χαμόγελα από όλους τους εκθέτες. Προσωπικά, δεν εισέρχομαι εντός των περιπτέρων για να δω τι πουλάει ο κάθε συνάδελφος και τι όχι. Ωστόσο από τα λεγόμενά τους υπήρχαν διακυμάνσεις ως προς τα αποτελέσματα των πωλήσεων. Κάποιοι συνάδελφοι ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι, κάποιοι ήταν δυσαρεστημένοι».

Ιδιαίτερη αίσθηση στην τριήμερη Έκθεση Γούνας της Αθήνας προκάλεσε το Gala, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως εξαιρετικό. Η μεγάλη του επιτυχία πιθανότατα να οφείλεται στο γεγονός ότι διεξάχθηκε πριν από την έναρξη της έκθεσης «Πραγματικά ήταν ένα δυνατό ξεκίνημα» σημείωσε ο κ . Κοσμίδης «Ως ιδέα ήταν πάρα πολύ καλή, καθώς οι εκθέτες δεν είχαν το άγχος να  φύγουν νωρίτερα από τα περίπτερά τους και ασχολήθηκαν καθαρά με τη δουλειά τους. Πιστεύω πως οι καινοτομίες που πραγματοποιήθηκαν φέτος, έδωσαν την ευκαιρία στους συναδέλφους να ασχολούνται περισσότερο με τις πωλήσεις, παρά με τις επιδείξεις».

Καινοτομίες όπως η καθημερινή επίδειξη, το παραδοσιακό εργαστήριο, τα ειδικά εργαστήρια αλλά και πολλές πρωτοβουλίες για τους νέους εκθέτες τις μικρές επιχειρήσεις άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες και επιχειρηματίες.

Συναντήσεις με πολιτικούς φορείς για την ανάδειξη του κλάδου της Γούνας

Η Ε.Ο.Γ. όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ανέβαλε το ρόλο που της έχει ανατεθεί και δεν είναι άλλος από το να ενισχύει το πολιτικό lobbing, το οποίο πρέπει να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα. Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της χώρας, έδωσε τον παρών στη FEA 2017 «Υψηλόβαθμα στελέχη και μη,  ευρωβουλευτές και  φορείς από όλα τα κόμματα μάς επισκέφτηκαν. Έτσι λοιπόν είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας. Επίσης πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ρώσικης Ομοσπονδίας Γούνας με τον οποίο ήδη έχουμε προβεί σε μνημόνια συνεργασίας. Αναλυτικές διευκρινήσεις και πληροφορίες για αυτή τη συνεργασία, θα μου επιτρέψετε να σας τις μεταφέρω στο άμεσο μέλλον».

Μεγάλες οι προσδοκίες για την 42η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς

«Περιμένουμε με αγωνία την 42η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς, η οποία θα διεξαχθεί από τις 4 έως και τις 7 Μαΐου στο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας. Εύχομαι ολόψυχα να συνεχιστεί το θετικό κλίμα το οποίο υπάρχει αυτή τη στιγμή, η αισιοδοξία των εκθετών και να δουλέψουν όλοι πάρα πολύ καλά», ήταν τα λόγια του κ. Κοσμίδη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η 42η  Δ.Ε.Γ. Καστοριάς έχει καταγράψει ρεκόρ συμμετοχής καθώς περισσότερος από 110 επιχειρήσεις θα συμμετάσχουν σε αυτή, όπου από αυτές  οι 14 είναι από το εξωτερικό και οι 82 είναι αμιγώς γουνοποιητικές. Εν ολίγοις η πληρότητα του εκθεσιακού κέντρου έχει καλυφθεί κατά  100%.

Επίσης η επισκεψημότητα της 42ης  Δ.Ε.Γ. αναμένεται να είναι μεγάλη καθώς πολλοί εμπορικοί επισκέπτες – πελάτες έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή, για την έλευση των οποίων θα προγραμματιστούν και φέτος πτήσεις τσάρτερ, με αξιοποίηση του Κρατικού Αερολιμένα “Αριστοτέλης”  της Καστοριάς.

«Από τους 65 φημισμένους σχεδιαστές μόδας σε παγκόσμιο επίπεδο, οι 52 χρησιμοποιούν τη γούνα. Αυτό είναι ένα πάρα πολύ θετικό στοιχείο. Η Ε.Ο.Γ. έχει επικεντρωθεί στο να την διαφημίσει και να την προωθήσει. Από το γεγονός ότι  χρησιμοποιείται το προϊόν της γούνας από τους μεγαλύτερους οίκους μόδας του κόσμου, προκύπτει εύλογα το συμπέρασμα ότι υπάρχει ανοδική τάση. Είναι η πραγματικότητα,  ότι η ελληνική γούνα είναι η καλύτερη γούνα και αυτή την οποία ψάχνουν ακόμα και οι Κινέζοι. Η γούνα αρρωσταίνει, αλλά δεν πεθαίνει», είπε κλείνοντας ο κ. Κοσμίδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

“Η Απειλή” της Άρτεμης Μουστακλίδου στο Άργος Ορεστικό

Δευτέρα 29 και Τρίτη 30 Μαΐου στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού  στις…

Στιγμές άθλησης και χαλάρωσης για τα παιδιά  που φιλοξενούνται στην κοινωνική δομή της Κορησού

Στιγμές άθλησης και χαλάρωσης για τα παιδιά που φιλοξενούνται στην κοινωνική δομή…

Επερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου του συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ» Γιώργου Χριστοφορίδη για την επέκταση του επιδόματος προβληματικής περιοχής σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα

  Επερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου του συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ» Γιώργου Χριστοφορίδη για την…

Συνάντηση Ολυμπίας Τελιγιορίδου & Θεοφ. Ζυμπίδη με τον Πρόεδρο της Εγνατία Οδού Α.Ε.

Η βουλευτής Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου και ο Αντιπερειφεριάρχης Δ. Μακεδονίας Παιδείας -Πολιτισμού…

Εντυπωσιασμένος ο Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας για την εκδήλωση 1st Kastoria Fur Shopping Festival του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς

Στην Αντιδημαρχία “Τουρισμού – Επιχειρηματικότητας”

Ζήσης Τζηκαλάγιας: Με θάρρος και ανεξαρτησία στηλιτεύω τα αρνητικά και επικροτώ τα θετικά

Ο τουρισμός πρέπει να αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο

Συνεχίζονται οι Εγγραφές στις ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Καστοριάς. Τελευταία ημέρα εγγραφών αύριο Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

 Συνεχίζονται οι Εγγραφές στις ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Καστοριάς. Τελευταία  ημέρα εγγραφών…

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονία στο 8ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονία στο 8ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης

Μήνυμα Μητροπολίτου Καστορίας για τους διαγωνιζομένους στις Πανελλήνιες

  Μήνυμα Μητροπολίτου Καστορίας για τους διαγωνιζομένους στις Πανελλήνιες