Τι είπε για την επονομαζόμενη «αθηναϊκή» μετάλλαξη

Για το άνοιγμα των πανηγυριών αλλά και της νυχτερινής διασκέδασης μίλησε μεταξύ άλλων στο Open o πνευμονολόγος – Εντατικολόγος, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. «Εξαρτάται από το πόσοι θα εμβολιαστούν» είπε χαρακτηριστικά. «Στην Αγγλία είναι μεγάλο το ποσοστό εμβολιασμένων και έκαναν πείραμα με συναυλίες. Όταν θα έχουμε εμβολιαστική κάλυψη μεγάλη -70% αναμένουμε να έχει εμβολιαστεί ως το καλοκαίρι και θα έχουμε ανοσία, πιθανώς τον Ιούνιο, Ιούλιο- . Ας κάνουν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για όσους θέλουν να πάνε σε μπουζούκια ή πανηγύρια, και όλοι θα τρέξουν να εμβολιαστούν», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη νέα μετάλλαξη της «Ελλάδας» και χαρακτήρισε «υπερβολές όσα ακούγονται για μετάλλαξη της Ελλάδας. Oνοματοδοτήσαμε μια μετάλλαξη που υπάρχει σε 30 χώρες σε αθηναΐκη μετάλλαξη. Δεν έχουμε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Είναι υπερβολές, δεν πρόκειται να επικρατήσει στην Ελλάδα. Είναι προφανές ότι πάμε σε αποκλιμάκωση». «Για να έχουμε ανοσία πρέπει να κάνουμε το 70% των εμβολιασμών – αλλά όχι των νέων, των μεγάλων ανθρώπων πρέπει που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη! Αλλιώς θα χάσουμε πολλούς ανθρώπους αυτών των ηλικιών. Θα θρηνήσουμε θύματα κι ας έχουμε ανοσία αγέλης» σημείωσε ενώ ανέφερε ότι όποιος έχει εμβολιαστεί έχει ελάχιστη πιθανότητα να μεταδώσει τον ιό.

Αναφερόμενος στα περιστατικά θρόμβωσης στην Κρήτη και το κατά πόσο συνδέονται με το εμβόλιο της AstraZeneca, επεσήμανε ότι «ο νεαρός έπαθε θρόμβωση και να αποδειχθεί ότι την έπαθε από το εμβόλιο είναι πλήρως αναστρέψιμη. Είναι σπάνιες τέτοιες επιπλοκές και ξέρουμε πώς να τις αντιμετωπίσουμε».