Για τη ρύθμιση της αυξημένης χοληστερόλης σε άτομα με παθολογικά υψηλές τιμές η λύση μάλλον δεν είναι ο περιορισμός των κορεσμένων λιπαρών, αλλά μιας άλλης πολύ πιο δύσκολο να… αποχωριστούμε κατηγορίας τροφίμων

Μέχρι σήμερα, η βασική οδηγία σε ασθενείς με οικογενή υπερχοληστερολαιμία ήταν να αποφεύγουν την κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών ώστε να κρατούν τη χοληστερόλη τους σε χαμηλότερα επίπεδα, μειώνοντας συνακόλουθα τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Ωστόσο, τα ευρήματα μιας νέας μελέτης που δημοσιεύθηκε στο BMJ Evidence-Based Medicine, μάλλον φέρνουν μια ανατροπή.

Η οικογενής υπερχοληστερολαιμία αποτελεί μια γενετική διαταραχή που αυξάνει τα επίπεδα της χοληστερόλης 2 έως 4 φορές πάνω από τον μέσο όρο. Στις συστάσεις από φορείς Υγείας όπως η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία αναφορικά με τη διατροφή, τρόφιμα ζωικής προέλευσης όπως το κρέας, τα αυγά και το τυρί και επιπρόσθετα το λάδι καρύδας, πρέπει να αποφεύγονται από τους ασθενείς ως υπεύθυνα για την αύξηση της χοληστερόλης.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

You May Also Like

Κάλιο: Γιατί είναι απαραίτητο στον οργανισμό μας – Σε ποιες τροφές θα το βρούμε

Οι ενδείξεις ότι δεν παίρνουμε αρκετό κάλιο και τριάντα τροφές για να…

Πώς θα προσθέσω λαχανικά στο πρωινό μου;

Πώς θα προσθέσω λαχανικά στο πρωινό μου;

Το Συναισθηματικό Φαγητό και γιατί τσακίζεις τα πάντα όταν έχεις στρες

Τρως κι εσύ τραγανιστά όταν είσαι θυμωμένος;

Εξαλείψτε τα δηλητήρια από τον οργανισμό σας μέσα σε 24 ώρες

Table of Contents Hide Εξαλείψτε τα δηλητήρια από τον οργανισμό σας μέσα…

Οι 12 τροφές που επιταχύνουν την καύση λίπους

Οι 12 τροφές που επιταχύνουν την καύση λίπους

Μέχρι πόση ζάχαρη την ημέρα επιτρέπεται – Ποιες τροφές είναι… παγίδες

Μέχρι πόση ζάχαρη την ημέρα επιτρέπεται – Ποιες τροφές είναι… παγίδες