Ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ πέθανε στο ίδιο νοσοκομείο όπου εμβολιάστηκε με Pfizer, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Κόβεντρι, έπειτα από μακροχρόνια ασθένεια

O δεύτερος άνθρωπος και ο πρώτος άνδρας που εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού στον κόσμο, τον περασμένο Δεκέμβριο, με το συμβολικό όνομα Ουίλιαμ Σαίξπηρ, έφυγε από τη ζωή στα 81 του χρόνια.

Ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ πέθανε στο ίδιο νοσοκομείο όπου εμβολιάστηκε, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Κόβεντρι, έπειτα από μακροχρόνια ασθένεια ενώ την περίοδο του εμβολιασμού του με το σκεύασμα της Pfizer ήταν ασθενής σε πτέρυγα του νοσοκομείου και όταν είχε λάβει την πρώτη δόση είχε πει ότι αισθάνεται φανταστικά.

 

 

Ο εμβολιασμός του είχε γίνει αφορμή να συγκρίνουν τον 81χρονο άνδρα με τον συνονόματό του τον μεγαλύτερο δραματουργό και ποιητή της Αγγλίας Ουίλιαμ Σαίξπηρ, ο οποίος είχε γεννηθεί στο Στράτφορντ-Απόν-Έιβον, μόλις 32 χιλιόμετρα μακριά από το Κόβεντρι.

Πολλοί χρήστες του διαδικτύου είχαν κάνει λόγο για το “Το Ημέρωμα της Γρίπης” από τη γνωστή κωμωδία “Το Ημέρωμα της Στρίγκλας”, ενώ κάποιοι απορούσαν αν η Μάργκαρετ Κίναν ήταν η ασθενής 1Α που εμβολιάστηκε κατά της COVID-19 στη Βρετανία, τότε ο Σαίξπηρ ήταν ο ασθενής “2B or not 2B?”, από τον διάσημο μονόλογο του Άμλετ “To be or not to be” (Nα ζει κανείς ή να μη ζει).

Η σύμβουλος του Κόβεντρι, και φίλη του Σαίξπηρ είπε ότι ο άνδρας πέθανε την Πέμπτη και πρόσθεσε ότι ο καλύτερος τρόπος για να τον τιμήσουμε είναι να κάνουμε το εμβόλιο. Είχε εργαστεί στη Rolls Royce και ήταν δημοτικός σύμβουλος στο Allesley για περισσότερες από τρεις δεκαετίες. Αφήνει πίσω του τη σύζυγό του, τους δύο ενήλικους γιους τους και εγγόνια.

Να σημειωθεί πως το Ηνωμένο Βασίλειο έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που άρχισε να χρησιμοποιεί το εμβόλιο Pfizer, αφού οι ρυθμιστικές Αρχές ενέκριναν τη χρήση του.

πηγη:https://www.thetoc.gr/