Οι γιοι του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, Παναγιώτης και Γιώργος, ζητούσαν να τεθεί ο πατέρας τους σε δικαστική συμπαράσταση για λόγους άνοιας

Θλίψη στον επιχειρηματικό κόσμο για το θάνατο του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, που υπήρξε μεταξύ άλλων μεγαλομέτοχος της “Χαλυβουργική” της άλλοτε κραταιάς βιομηχανίας που κλυδωνίστηκε τα τελευταία χρόνια από τα οικονομικά προβλήματα και τις ενδοικογενειακές διαμάχες.

Εντύπωση είχε προκαλέσει η κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου με τα παιδιά του Γιώργο και Παναγιώτη πριν από 3 χρόνια και συνεχίστηκε στα δικαστήρια, μέχρι και το θάνατο του γνωστού επιχειρηματία. Οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός είχαν καταθέσει το 2018 αίτηση με την οποία ζητούσαν να τεθεί ο πατέρας τους σε δικαστική συμπαράσταση, για λόγους άνοιας.

Γιώργος Παναγιώτης Αγγελόπουλος

Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος είχε απαντήσει δήλωση-παρέμβασή του στην οποία τόνιζε μεταξύ άλλων πως “η αίτηση αυτή είναι απολύτως ψευδής, τα δε κίνητρα γνωρίζω πολύ καλά”.

Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος: Η κόντρα με τα παιδιά του για τον έλεγχο της περιουσίας - "Δέχομαι επίθεση" - εικόνα 3

“Δέχομαι επίθεση από τα παιδιά μου”

Η κόντρα συνεχίστηκε και ο ίδιος με δήλωσή του λίγους μήνες αργότερα, είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία υποστήριζε ότι δεχόταν πόλεμο από τα παιδιά του. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του ανέφερε τα εξής:

“Είμαι ο αποκλειστικός χρηματοδότης της εταιρείας, έχοντας εισφέρει από την ατομική μου περιουσία ποσό περί τα εκατόν ογδόντα εκατομμύρια (180.000.000) ευρώ, για την επιβίωσή της, μέσα στο εξαιρετικά δυσμενές οικονομικό περιβάλλον που έχει σαν αποτέλεσμα την διακοπή της παραγωγής της. Ουδεμία διαμάχη υφίσταται αναφορικά με τη διαχείριση της εταιρείας, όπως δυστυχώς παραπλανητικά μεταφέρθηκε στον αρμόδιο Υπουργό.

Η διοίκηση και διαχείριση της εταιρείας παραμένει αμετάβλητη επί μακρά σειρά ετών και δεν υφίσταται δικαστική αμφισβήτησή της. Τα τελευταία δύο έτη αντιμετωπίζω πολυεπίπεδη επίθεση από τα παιδιά μου άνευ προηγουμένου, αποκορύφωμα της οποίας ήταν η υποβολή αιτήσεως για την θέση μου σε δικαστική συμπαράσταση, λόγω δήθεν άνοιας!

Στο πλαίσιο αυτό, είναι προφανές ότι γίνεται προσπάθεια να παραπλανηθεί το επιληφθέν Δικαστήριο, με το να υποστηρίζεται ότι δήθεν υφίσταται διαμάχη για την διαχείριση της εταιρείας και ότι δήθεν η θέση μου σε δικαστική συμπαράσταση είναι η “λύση” για το μέλλον της εταιρείας. Ουδέν ψευδέστερον! Ουδεμία “διαμάχη” για την διαχείριση της Χαλυβουργικής υπάρχει και ουδείς αμφισβητεί την ιδιότητά μου ως του βασικού μετόχου! Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ χρηματοδότης της Χαλυβουργικής. Αντιμετωπίζω το παρόν και το μέλλον της εταιρείας με την απαιτούμενη σοβαρότητα και με γνώμονα το καλό των εργαζομένων της εταιρείας”.

Η κατάληξη της διαμάχης

Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος δικαιώθηκε σε πρώτο βαθμό καθώς το 2019 το Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε απόφαση υπέρ του. Ωστόσο τα παιδιά του άσκησαν έφεση κατά της πρωτόδικης απόφαση την οποία και κέρδισαν, με το Εφετείο Αθηνών να ορίζει ως συμπαραστάτη του Κ. Αγγελόπουλου, τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Χαλυβουργικής, Γιώργο Σκινδήλια.

Η πλευρά του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου απάντησε καταθέτοντας αίτηση τριτανακοπής, έτσι ώστε να μην προχωρήσει και να μην εφαρμοστεί η απόφαση του Εφετείου. Η τελική απόφαση, η οποία ουσιαστικά πλέον δεν έχει καμία σημασία μετά και το θάνατο του επιχειρηματία, αναμένεται να εκδοθεί στις αρχές του 2022.

ΠΗΓΗ:https://www.thetoc.gr/