Πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια έχουν από σήμερα Τετάρτη όσοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 35-39 ετών. Πώς κλείνουν το ραντεβού τους. Ποιες ηλικίες θα ακολουθήσουν.

Άνοιξε σήμερα, Τετάρτη η πλατφόρμα που δίνει πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα 35-39 ετών.

Πλέον, όσοι ανήκουν στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, θα μπορούν να εμβολιάζονται με όλα τα εμβόλια που είναι διαθέσιμα στη χώρα μας (Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson&Johnson). Υπενθυμίζεται ότι μέχρι πρότινος, η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα είχε μία και μόνο επιλογή για εμβολιασμό, αυτή του εμβολίου της AstraZeneca.

Όπως είχε γνωστοποιήσει ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, η επιλογή των εμβολίων θα γίνεται όταν ο ενδιαφερόμενος θα κλείνει το ραντεβού του, είτε μέσα από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr είτε από φαρμακείο.

Επόμενες ηλικίες

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Παρασκευή άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού και με τα τέσσερα εμβόλια για την ηλιακή ομάδα 40-44 ετών, η οποία σημείωσε μάλιστα ρεκόρ συμμετοχών.

Θα ακολουθήσουν δυο εξίσου σημαντικά στάδια στην εμβολιαστική διαδικασία. Το άνοιγμα των ραντεβού για όλα τα εμβόλια για όσους είναι από 30 έως 34 ετών. Έπειτα, τον Ιούνιο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς των 20 – 29, στους οποίους όμως δεν θα χορηγηθεί το σκεύασμα της AstraZeneca.

ΠΗΓΗ:https://www.news247.gr/